Acasă Liga III A apus soarele si pe strada lor…

A apus soarele si pe strada lor…

91
0

FC Oltchim Rm. Vâlcea – Lacul Ursu Mobila Sovata 0-1 (0-1)

A apus soarele şi pe strada lor…

Pare că pentru echipa vâlceană din cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării tot norocul i-a fost dat şi s-a consumat anul trecut când au câştigat campionatul. Acum, nici măcar atunci când domină jocul de la un capăt la altul şansa nu mai e de partea lor. În partida cu Mobila Sovata gruparea lui Diculoiu era favorită. Nimeni nu se aştepta că adversarii îi vor pune în dificultate pe elevii lui Costel Gaiţă. Nu existau mari probleme care să pună presiune pe jocul vâlcenilor ce veneau după un rezultat acceptabil din deplasare, unde singura amărăciune a fost că au ratat victoria în ultimul minut de joc. Poate că presiunea a existat doar pe fondul faptului că jucau pe teren propriu şi experienţele din ultima perioadă pe care le-au avut pe baza de la Oltchim nu le transmitea foarte mare încredere. Însă, câştigarea celor trei puncte puse în joc le era la îndemână. Pe un frig cumplit şi la o oră, 14.00, un pic neobişnuită pentru fotbal, în faţa oficialilor echipe vâlcene şi doar a câtorva spectatori care au reprezentat cea mai slabă asistenţă de când a început campionatul, Glăvan şi compania au intrat mai greu în joc, în timp ce oaspeţii dădeau mostre că n-au venit la Vâlcea doar pentru a face act de prezenţă.

Un gol şi apoi apărare perfectă a oaspeţilor

Până ca vâlcenii să-şi intre în ritm, să se conecteze la miza jocului, era deja 1-0 pentru oaspeţi. Un contraatac rapid, de 3 contra 2, s-a transformat în gol pentru adversari. În minutul 5 Csiw a pătruns pe flancul drept şi a centrat în careu de unde, nestânjenit, Vancea a avut de îndeplinit doar o simplă formalitate. Apoi oaspeţii n-au mai contat deloc în atac. S-au apărat cu tot efectivul păstrându-l un pic mai avansat doar pe atacantul Vancea care încerca să speculeze pe contraatac, în timp ce „chimiştii” s-au mutat cu totul în jumătatea de teren adversă. Prima mare ocazie a avut-o Nicorici, însă s-a complicat în careul oaspeţilor, a întârziat şutul şi când a făcut-o a intervenit un jucător de la Sovata. Apoi Bărbuţ, din întoarcere, a ţintit bara pentru ca Olaru şi Creangă (de două ori) să şuteze puţin pe lângă bara laterală. Oaspeţii o singură dată au mai scăpat spre poarta lui Monea. Aproape aceeaşi fază ca la gol, însă de această dată Vancea a pătruns, şi-a depăşit un adversar şi a centrat pentru Csiw care, din fericire, a luftat. Astfel am intrat la pauză în dezavantaj.        

Ocazii multe, dominare totală, dar fără gol pentru vâlceni

În partea a doua a meciului, aproape acelaşi scenariu, cu specificaţia că Mobila Sovata, chiar dacă pe final s-a apropiat de poarta vâlceană, n-a mai avut nicio acţiune care să ne pună în dificultate. În tabăra noastră… ghinion cu carul! Încă din debutul reprizei elevii lui Gaiţă şi-au marcat locurile în careul oaspeţilor. La prima acţiune au fost mai multe şuturi la poartă respinse de apărarea celor din Sovata, pentru ca în cele din urmă mingea să ajungă la Creangă ce a trimis balonul puţin peste poartă. A urmat ratarea lui Nicorici. Juniorul campioanei en-titre a scăpat singur în poziţie centrală, şi-a prelungit balonul puţin în lateral şi a şutat. Toţi vedeau gol pe această minge, mai ales că portarul fusese bătut, dar ni s-a opus bara ce a deviat balonul până în braţele goal-keeper-ului Fulop. Tot lipsa de şansă a făcut ca mingea expediată de Nuţu în minutul 60 să fie deviată de un adversar tot în bară, aproape de vinclu. Cam aşa s-a desfăşurat meciul până la sfârşit. Vâlcenii au dominat, au continuat să pună presiune pe adversari, însă apărarea oaspete, din care s-a remarcat decarul Gyorgy, a respins tot ce se putea respinge. Iar când faza i-a depăşit, au avut un înger păzitor ce a împiedicat balonul să intre în plasă.

Gaiţă crede că:

„Dacă am fi reuşit să egalăm, câştigam meciul”

La finalul partidei cu Mobila Sovata antrenorul „chimiştilor”, Constantin Gaiţă, cu greu şi-a mai găsit cuvintele pentru a face o analiză a celor petrecute în acest meci. Comentariile poate că sunt de prisos după un astfel de eşec, mai ales că fiecare şi-a înţeles greşelile şi se poate spune doar că „am avut foarte mare ghinion”. „Nimeni nu se aştepta să pierdem jocul. Am avut numeroase ocazii, dar degeaba ajungi la finalizare şi nu dai cu ea în plasă. Ei au avut un contraatac şi-au marcat. Apoi s-au băgat în poartă”, a fost opinia antrenorului vâlcean care şi-a exprimat convingerea că „dacă reuşeam să egalăm puteam chiar câştiga acest meci. Oricum, toţi suntem vinovaţi pentru acest eşec, nu putem da vina pe unul sau altul. Important e să-şi înţeleagă fiecare greşelile făcute şi să le remediem în cel mai scurt timp posibil. Mai avem 3 etape şi trebuie să ne mobilizăm pentru a termina turul de campionat cu fruntea sus”. 

Zgăbăruş, Băiţa şi Mihai Deaconescu, posibile variante pentru retur

Chiar dacă are un lot de 20 şi ceva de jucători, antrenorul Costel Gaiţă spune că Oltchim-ul ar mai avea nevoie de câţiva jucători noi care să schimbe puţin tonusul echipei, să ofere prospeţime. Şi asta, mai ales datorită faptului că cei în care s-a pus până acum baza nu mai confirmă aşteptările. Astfel că urmează ca din iarnă echipa să aibă în componenţă 50 la sută tineri, iar cei care nu mai fac faţă să fie excluşi din formaţia vâlceană. Posibilele variante pentru „plombarea” echipei vor fi jucătorii Băiţa şi Zgăbăruş, accidentaţi de o bună perioadă de timp. Datorită faptului că recuperarea a decurs bine, există premisa ca ei să se alăture echipei la pregătire încă din această iarnă, urmând ca din retur să evolueze pentru FC Oltchim. De asemenea Gaiţă şi-ar mai dori şi serviciile lui Deaconescu junior ce este deocamdată sub contract cu Liberty Salonta. Ar fi o soluţie bună în atacul formaţiei vâlcene, însă grila de transfer pentru acest jucător depăşeşte posibilităţile de achiziţionare de către gruparea „chimistă”. Dar până în retur ar putea fi găsită o „portiţă” pentru ca Mihai Deaconescu să revină la Vâlcea.

Negrescu, Glăvan şi Roşoagă au fost suspendaţi pe o perioadă nedeterminată

Cei mai experimentaţi jucători ai echipei vâlcene din cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, Tică Negrescu, Iulică Roşoagă şi Adi Glăvan, n-au reuşit să-l convingă pe antrenor şi pe inginerul Diculoiu nici după avertizarea primită în urmă cu câteva etape când practic li s-a dat un ultimatum. Astfel, după eşecul cu Mobila Sovata cei trei fotbalişti au fost suspendaţi de conducerea administrativă pe o perioadă nedeterminată: „Am luat această decizie ca urmare a evoluţiei slabe din ultimele meciuri”, a fost explicaţia dată de antrenorul Gaiţă care a menţionat că Negrescu, Roşoagă şi Glăvan vor reveni atunci când demonstrează că mai pot să joace la acest nivel. De altfel, preşedintele Diculoiu a spus, făcând referire şi la jucătorii menţionaţi, că cei care nu mai au tragere de inimă şi nu apără aşa cum trebuie culorile clubului, vor fi excluşi definitiv de la Oltchim: „li s-a acordat credit mai mult decât ar fi meritat. De ei depinde dacă vor reveni. Oricum, în următorul meci nici nu au ce căuta. Dacă nu mai pot să joace, nu e nevoie să o facă”.

FRF a amendat Oltchim-ul cu aproape o mie de euro

La sfârşitul meciului cu Gloria II Bistriţa inginerul Mihai Diculoiu s-a arătat nemulţumit de prestaţia arbitrilor şi le-a reproşat acestora anumite decizii. „Oamenii în negru” sau cel care-i însoţea, observatorul, au menţionat în raport că gazdele nu s-au preocupat pentru a avea o bună organizare, iar arbitrul asistent de pe linia cu băncile de rezerve a fost atacat verbal de preşedintele Diculoiu. Raportul a ajuns la Federaţie de unde a fost trimis către Comisia de Disciplină care a luat decizia amendării clubului cu 33 de milioane lei vechi. Asta în condiţiile în care, spune liderul de sindicat de la SC Oltchim, nimeni nu a fost chemat de la clubul „chimist” la Bucureşti pentru a-şi spune punctul de vedere. „Cei care au făcut sesizarea au menţionat în raport că eu nu l-aş fi lăsat pe asistentul linie 1 să arbitreze. Nu cred să aibă vreo dovadă că s-a întâmplat acest lucru, dar şi aşa Comisia de Disciplină a luat decizia să ne amendeze. Nici nu ne-au chemat la Bucureşti când am fost judecaţi, dar ce să mai comentăm… Federaţia e subordonată nimănui. Nu ştim nici cine a întocmit raportul, nimic! O să facem şi recurs, dar nu cred că se va mai schimba ceva din moment ce au luat această decizie în necunoştiinţă de cauză”, a comentat Mihai Diculoiu măsura luată împotriva clubului vâlcean.