Acasă Liga IV „Să joace Pintilie cu gaşca lui de la AJF”

„Să joace Pintilie cu gaşca lui de la AJF”

110
0

Primarul Pearcu de la Tomşani nu mai vrea să audă de fotbalul organizat

Partidele disputate în acest retur de campionat de către Unirea Tomşani n-au făcut altceva decât să-l agite şi mai tare decât în prima parte a campionatului pe primarul Dumitru Pearcu şi să-l stârnească împotriva fotbalului organizat. A fost meciul cu Petrolul II Drăgăşani, a urmat cel cu Minerul Berbeşti care l-au determinat pe Pearcu să reacţioneze de o manieră mai fără menajamente împotriva arbitrilor şi a oficialilor AJF: „Şi fotbalul e ca politica.

 E «crimă şi pedeapsă» ce se întâmplă în fotbalul ăsta organizat. Mi-e scârbă de ceea ce se petrece. Noi nu eram pe locul pe care suntem, în coada clasamentului, dacă nu era prestaţia acestor «Zorro», cavaleri în negru, «băieţii cu săbii», arbitri sau cum s-or numi ei. 90 % dintre meciurile pe care le-am pierdut la «mustaţă», sunt pierdute şi din cauza arbitrajului. Păi la Berbeşti cred că Petre ăla şi cu restul brigăzii, dacă arbitrau la CFR încurcau trenurile. Eu nu mi-am dorit să fac performanţă, ci doar să le ofer un prilej oamenilor din comună să vină la sfârşit de săptămână pentru distracţie. Dar nu mai accept să fim bătaie de joc pe banii mei. Termin cu totul. Fac nişte serbări câmpeneşti săptămânal, cum ar fi «Cupa Mielului», «Cupa Primăverii» şi altele, invit toate echipele din zonă, vin 400-500 de oameni la teren pentru distracţie. Şi nu-mi mai trebuie vreo programare, să fie implicat AJF-ul. Să joace Pintilie cu gaşca lui. Să vedem cum mai există AJF-ul fără vreo 10 echipe din această zonă care, ca şi noi, sunt scârbite de aceste campionate. Nu mai trebuie să trimită organizat „haită” să te fure, care să aibă linie directoare. Am vorbit deja cu mai mulţi reprezentanţi de echipe care sunt în aceeaşi situaţie ca şi mine”. Iar despre promisiunile că va face tribună şi chiar nocturnă la Tomşani, primarul a spus că: „Nu-mi trebuie să fiu în Liga a IV-a ca să fac tribună sau nocturnă. Dacă îmi propun ceva, fac oricum. N-am nevoie de o altă motivaţie”.
Delegatul Diaconescu îi acuză pe arbitri de la meciul cu Vartex de „Viciere de rezultat”
Nici nu s-a închis bine rana după meciurile precedente, că a venit pentru Unirea Tomşani partida cu Vartex (pierdută de gazde cu scorul de 3-2), arbitrată la centru de Lucian Floarea. Primarul n-a fost de la început la meci, însă spune că i-a ajuns atât cât a prins din această partidă: „Nu se poate să bag bani în echipă, aşa, degeaba. Ne retragem din campionat. Şi Unirea Tomşani şi Viitorul Foleşti. Inventăm competiţii şi jucăm în fiecare săptămână fără AJF. Măcar de ne-ar spune dinainte, ca să nu ne mai enervăm, că n-avem voie să câştigăm. Nu e doar acum, sunt atâtea meciuri pe care le-am pierdut aşa, pe mâna arbitrilor”. Şi delegatul Mihai Diaconescu a fost cam de aceeaşi părere: „Ce s-a întâmplat astăzi se numeşte viciere de rezultat. La 0-0 nu dă 11 metri clar, îl vede şi asistentul şi observatorul, toată lumea vede cum numărul 6 de la ei respinge cu mâna, numai el nu. Apoi, la un gol de-al lor arată lovitură liberă indirectă, ăla execută şi dă mingea direct în poartă şi golul se validează. Atacantul lor prinde mingea în mâini clar în careul nostru şi nu dă galben. Cum să numim aşa ceva?”. „Poate s-a speriat că a zis Popolan că-l bate când îl prinde prin oraş, dar ar fi trebuit să-l luăm noi la bătaie”, au mai comentat şi alţii.  
Nemulţumirea gazdelor a fost alimentată şi de faptul că au pierdut meciul după ce au condus pe Vartex cu 2-0. Gruparea lui Popolan a avut o primă repriză mai slabă de care cei de la Tomşani au profitat. A fost mai întâi acea fază contestată la care gazdele au cerut penalti pentru un henţ în careu, apoi a urmat primul gol pentru ca în minutele de prelungire ale primei reprize Unirea să-şi majoreze avantajul la 2-0. Diferenţa n-a putut fi menţinută şi în partea secundă când oaspeţii s-au arătat mai decişi în ofensivă. Jocul a fost pe tot parcursul său tensionat, ambele echipe având mai mereu ceva de protestat la deciziile arbitrilor. În partea a doua a meciului chiar şi Vartex-ul a solicitat o lovitură de la 11 metri, însă jocul a continuat. Între timp echipa coordonată de Popolan a reuşit să reducă din diferenţă şi chiar să egaleze. Până la urmă chiar să treacă în avantaj graţiei golului de 3-2 (pentru Vartex) al lui Gelu Voica, rezultat cu care s-a şi încheiat partida.
Nicolae Ciucescu