Liga V

Steaua lui Crângusi a cazut la Bunesti

ŞTIRI – Liga a V-a – Onoare

 

Steaua lui Crânguşi a căzut la Buneşti

Alexandru Crânguşi a revenit în fotbalul judeţean în acest nou sezon cu Steaua Nicolae Bălcescu. Impactul cu fotbalul organizat nu a fost însă cel aşteptat. Până acum, a doua echipă de fotbal din N. Bălcescu a suferit numai înfrângeri. Cea mai recentă a fost şi destul de usturătoare: 8-1 la Buneşti. Încă de la începutul jocului oaspeţii au părut mult prea obosiţi pentru a rezista 90 de minute în teren (probabil că antrenamentul dinaintea meciului a fost mult prea dur…). Au rezistat până în minutul 13 când Tănăsie a marcat primul gol al buneştenilor. Acelaşi Tănăsie, Buga (din penalti) şi Stoica au mai marcat până la pauză, când s-a consemnat scorul de 4-0 pentru gazde. În a doua parte a jocului se părea că Steaua N. Bălcescu are puterea să mai reducă din diferenţă după câteva acţiuni importante, una finalizată perfect, cu gol, de Pădure, dar a fost singura reuşită a oaspeţilor. Viitorul Buneşti nu a avut milă de trupa lui Crânguşi „lovind” ori de câte ori a avut ocazia. S-a terminat 8-1 pentru Buneşti şi pentru Steaua se anunţă o perioadă grea.

Lera Stroeşti a „vorbit” doar pe teren

Meciul dintre Lera Stroeşti şi Progresul Măldăreşti avea o favorită. Gazdele, cu intenţia declarată de promovare în eşalonul de elită judeţean, nu-şi permiteau în acest debut de campionat o înfrângere, mai ales pe teren propriu. Totuşi n-au avut un joc uşor. La început a fost destul de echilibrată situaţia, însă echipa lui Cristi Mogoşanu a înclinat balanţa în favoarea sa încă din minutul 9 al partidei când a marcat Ovidiu Mogoşanu cu un lob peste portar. Jocul s-a desfăşurat în continuare într-un ritm alert, cu ocazii la ambele porţi. Abia spre finalul primei reprize, în minutul 36, Lera a reuşit să se desprindă graţie golului înscris de Anghelescu, cel care a stabilit la puţin timp după prima sa reuşită şi scorul pauzei, de 3-0. În minutul 49 a fost 4-0 pentru Lera, însă această diferenţă nu reflecta întocmai situaţia de pe teren. Poate ar fi meritat mai mult şi oaspeţii şi până urmă au şi obţinut. Dumitrescu şi Aldea au marcat pentru 4-2, un rezultat mai realist al jocului. Însă au urmat câteva contraatacuri, acţiuni mai importante ale gazdelor de care au profitat. Anghelescu a marcat pentru 5-2, Ionescu a majorat diferenţa, ia Popa a stabilit rezultatul final, 7-2 pentru Stroeşti care, deocamdată, îşi menţine intacte şansele de pentru primul loc în serie.

Jucătorii de la Cerna, nemulţumiţi de primar şi de Neacşu

După meciul din runda trecută, de pe teren propriu cu Avântul Amărăşti, unul dintre jucătorii echipei Cerna Fârtăţeşti a ţinut să-şi exprime nemulţumirea vizavi de promisiunile neonorate ale primarului Nicu Voicescu şi de intervenţia preşedintelui Viorel Neacşu, de la AJF, la anularea unui gol. Concret, cei de la Fârtăţeşti spun că înainte de startul competiţional au avut promisiuni din partea primarului pentru asigurarea transportului la meciurile din deplasare, însă acest lucru nu s-a concretizat atunci când echipa n-a ajuns la Şuşani. La meciul cu Avântul, spun cei de la Cerna, un gol le-a fost anulat pe nedrept. „A intervenit din tribună preşedintele Neacşu de la AJF şi a spus că mingea a intrat prin plasa porţii, din lateral, dar plasa nu era ruptă. N-avea cum, însă cred că de teamă că se retrag cei de la Amărăşti, a intervenit domnul observator” – ne-a spus un fotbalist al gazdelor. Ca răspuns la aceste acuze, Neacşu e ferm: „S-a văzut foarte bine că n-a fost gol. Acest lucru a fost confirmat şi de domnul învăţător Călina, care ne-a confirmat aceasta!” Referitor la susţinerea echipei, am aflat că greul la Cerna este dus învăţătorul Viorel Călina, ajutat de poştaşul Valerian Fârtat.

Portar pe fals la meciul de la Guşoeni

După ce a învins cu 3-1 pe Prima Prundeni, gruparea Nycoil Guşoeni nu s-a bucurat prea tare pentru că echipa din comuna primarului Horăscu a formulat o contestaţie privind substituire de jucători. Cel bănuit că a evoluat „pe fals” a fost portarul echipei din Guşoeni, iar acesta nu s-a prezentat la raportul de arbitraj pentru a-şi trece datele de identitate. În această situaţie Prima Prundeni are foarte mari şanse de a se impune cu 3-0 la „masa verde”.

Dobrin crede că nu merita să piardă

În meciul FC Băbeni – Viitorul Frânceşti, oaspeţilor le-a fost eliminat portarul la scorul de 0-0. „Just!” – spune antrenorul Dobrin Ionescu de la Viitorul Frânceşti. În acest fel pentru FC Băbeni a fost uşor să se distanţeze la 2-0, însă oaspeţii au redus din diferenţă. Potrivit declaraţiilor aceluiaşi antrenor, la scorul de 2-1 s-a produs o gravă greşeală de arbitraj într-o perioadă în care echipa Viitorul putea restabili egalitatea. „FC Băbeni a beneficiat de un penalty la capătul unei faze la care s-a greşit de două ori. Mai întâi a fost vorba de ofsaid, apoi de simulare la căderea în suprafaţa de pedeapsă. Centralul Hoarcă n-a ţinut cont, aşa că FC Băbeni a marcat din 11 metri pentru 3-1. N-am mai avut timp decât să reducem din diferenţă!” – a spus Dobrin Ionescu.

Arbitrul Stanca: „Dacă ajutam oaspeţii, câştigau!”

La Grădiştea s-a disputat una dintre partidele cele mai interesante şi echilibrate din Divizia Onoare (Liga a V-a). Gazdele, după ce au pierdut din neatenţie două meciuri, aveau mare nevoie de un succes pentru a se apropia de primele poziţii ale clasamentului. La fel a dorit şi Dinamo Horezu, adversara celor de la Ştiinţa, echipa din oraşul ceramicii fiind cotată la un moment dat ca o pretendentă la promovare. La final, deşi victoria a revenit gazdelor, unele persoane din conducerea grupării de la Grădiştea au fost nemulţumite de prestaţia centralului Gică Stanca, acuzându-l că a făcut tot posibilul ca dinamoviştii să nu fie învinşi. Auzind despre aceasta, Stanca ne-a spus: „Nu este adevărat! Cred că am luat deciziile juste şi fără să influenţez rezultatul final. Păi eu, dacă ajutam oaspeţii, câştigau! Că doar mă ştiţi că sunt corect, ce naibii!”

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button