Acasă Alte sporturi Una calda, alta rece pentru voleibalistele de la CNMB

Una calda, alta rece pentru voleibalistele de la CNMB

88
0

Una caldă, alta rece pentru voleibalistele de la CNMB

Echipele de volei feminin ale Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, pregătite de soţii Marius şi Nicoleta Mărgări, care sunt angrenate în Divizia A2 şi-n campionatul de junioare au jucat la finele săptămânii trecute primele partide din acest sezon. Aşa cum era de aşteptat, vâlcencele au pierdut primul meci de debut în Divizia A2, însă s-au impus acolo unde era mai important, la junioare.

Înfrângere în A2

Sâmbătă, 23 septembrie, Sala Capela din Rm. Vâlcea a fost gazda primei partide susţinute de echipa CNMB-ului în ediţia 2006-2007 a Diviziei A2. Tinerele voleibaliste ale soţilor Mărgărit, aceleaşi care joacă şi în întrecerile de junioare şi cadete, au primit vizita formaţiei CSM Sibiu, în faţa căreia au cedat fără drept de apel, cu 0-3. După ce au câştigat la pas primele două seturi, cu 25-18 şi 25-9, oaspetele s-au întrebuinţat serios pentru a-l adjudeca şi pe al treilea. Atunci, vâlcencele au avut două mingi de set (la 25-24 şi 26-25) dar lipsa de experienţă a contat în mod decisiv, sibiencele au revenit şi au învins cu 28-26. „Jucătoarele noastre abia din al treilea set au început să joace ceva mai bine. În primele două seturi au jucat cu emoţii, cu mult trac. Ne pare rău că nu am reuşit să câştigăm măcar un set, deşi am avut de două ori şansa de a-l tranşa pe al treilea în favoarea noastră. Datorită unor greşeli copilăreşti din partea noastră, oaspetele şi-au revenit şi-au încheiat meciul. Una peste alta, chiar dacă am pierdut cu 3-0 considerăm că echipa este în progres şi că debutul a fost destul de bun”, a spus Marius Mărgărit după meciul din A2. Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 11.00, tot în Divizia A2, în cadrul etapei a II-a, fetele de la CNMB vor juca în Sala „Capela” cu CSM Oradea.

Victorie la junioare

Duminică a fost ziua echipei de junioare să iasă la rampă. Vâlcencele au învins greu în deplasare echipa Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” cu scorul de 3-2. De fiecare dată, elevele soţilor Marius şi Nicoleta Mărgărit s-au aflat în avantaj. Au câştigat primul set (25-19),dar l-au cedat pe al doilea (20-25). Şi l-au adjudecat şi pe al treilea (25-21), însă au fost egalaţi iarăşi în al patrulea (23-25). În fine, în tie-break, s-au impus cu 15-10 şi au păşit astfel cu dreptul în noul sezon al Campionatului Naţional de junioare.  „Am jucat şi bine şi rău, dar fluctuaţii mari nu ne mulţumesc. Fazele bune au alternat cu greşeli de-a dreptul ciudate, dar trebuie să îndreptăm aceste lucruri pentru că ne aşteaptă un sezon greu. Trebuia să câştigăm mai clar, poate cu 3-0 sau 3-1, dar o influenţă foarte mare au avut-o şi arbitrii, care-au favorizat în dese rânduri echipa gazdă. N-aş putea să remarc pe cineva anume din echipa noastră. Poate doar pe Andreea Becheru, pentru serviciile bune, şi pe Claudia Sandu, care a depus eforturi considerabile în teren”, a declarat acelaşi Marius Mărgărit.

Nicolae CIUCESCU