Diverse

Derby în Cupa României

Derby în Cupa României

 

marţi, 29 august, de la ora 17.30, FC Oltchim şi CSM îşi dispută întâietatea pe plan local

 

CSM şi FC Oltchim se vor întâlni marţi, 29 august, în turul al patrulea al Cupei României. Va fi confruntarea care va scinda Râmnicul în două părţi. Pentru că dincolo de confruntările mai mult decât prieteneşti din Divizia C, pe vremea când ambele echipe făceau parte din aceeaşi serie, iar CSM-ul a promovat în a doua ligă, s-a iscat de ceva timp un mic scandal. Pornind în special de la faptul că CSM-ul, „mai frumos şi mai deştept”, ar avea întâietate în ochii autorităţilor locale pentru a fi sprijită în Liga Secundă, cei de la FC Oltchim nu vor rata acum ocazia de a-şi lua revanşa. Va fi, fără îndoială, momentul adevărului! FC Oltchim e pe val în a treia divizie a ţării, eşecul din runda inaugurală a turului fiind pus de unii pe seama „euforiei financiare” – elevii lui Costel Gaiţă tocmai îşi primiseră primele de la conducerea echipei în preziua meciului cu Arieşul Turda, în timp ce CSM-ul se zbate în zona nisipurilor mişcătoare. „Eu tratez cu mare seriozitate Cupa României şi-mi doresc să mergem mai departe”, afirmă înaintea partidei de marţi antrenorul „municipalilor”, Costel Pană.

Revin accidentaţii la CSM

Pentru prima oară de la începutul turului, Costel Pană poate uza din această săptămână de cei mai buni jucători pe care-i are la dispoziţie în lot. Este foarte posibilă revenirea lui Melcea, a lui Stanca, şi este absolut necesar ca vechii titulari să fie readuşi în atenţie. Ne refirim aici la Kalvin sau Cumpănaşu, pentru că altfel, pot exista probleme mari în meciul de cupă cu FC Oltchim şi nici de la Vânju Mare, CSM-ul nu se va putea întoarce cu puncte. „Stanca se pregăteşte normal cu echipa de o săptămână, dar neavând jocuri în picioare nu am riscat, pentru că se ştie, el n-a jucat nici măcar un meci în perioada de pregătire”, a spus Pană.

Melcea, contra fostei echipe

Iosif Melcea a ratat debutul de sezon, dar este acum foarte aproape de a îmbrăca pentru prima oară tricoul echipei din Zăvoi. Culmea, evenimentul se poate produce chiar în meciul cu fosta lui echipă, FC Oltchim.

Costel vs. Costel

Coincidenţa face ca ambele echipe vâlcene care se vor înfrunta în meciul de cupă de marţi, 29 august, să fie pregătite de antrenori ce poartă numele Costel. Dacă Gaiţă de la FC Oltchim a dovedit că are reale calităţi de tehnician, iar rezultatele vorbesc de la sine, pentru Pană de la CSM, meciul va fi un pariul cu imposibilul.

Se joacă la baza Oltchim

Meciul FC Oltchim – CSM Rm. Vâlcea se va juca marţi, 29 august, de la ora 17.30, pe terenul de la baza sportivă Oltchim şi va fi condus de o brigadă de arbitri formată din Iosif Erdei (Slatina) – la centru, acesta urmând a fi ajutat la cele două linii de asistenţii George Tulba (Mârşani) şi Radu Vitan (Craiova). În postura de arbitru de rezervă se va afla Vasile Niculicioiu, iar Emil Tudor (Târgovişte) va fi observator.

Conform regulamentului de desfăşurare a competiţiei, în caz de egalitate la finele celor 90 de minute de joc, se vor disputa două reprize de prelungiri de câte 15 minute fiecare. Dacă niciuna dintre formaţii nu s-a desprins în câştigătoare se vor executa loviturile de departajare, de la 11 metri.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button