Diverse

Pintilie si Neacsu, sefi interimari la AJF

Cizmaru’ şi-a luat papucii…

 

Pintilie şi Neacşu, şefi interimari la AJF

 

Fotbalul judeţean vâlcean a intrat cu totul în „ceaţă” de vineri, 18 august. Pentru că programul de „guvernare” – care prevedea în principal o restructurare a campionatului – nu i s-a aprobat de către delegaţii echipelor prezente la Adunarea Generală a AJF Vâlcea, preşedintele ales în iarnă, după ce Gheorghe Constantin a părăsit „corabia” pentru un post mai important, a ales să-şi dea demisia. Şi a rămas ferm pe poziţie chiar şi atunci când oficialii echipelor din judeţ, aproape de a cădea în genunchi, i-au cerut în unanimitate să revină asupra deciziei. Începută sub cele mai bune auspicii, Adunarea Generală de la finele săptămânii trecute a degenerat într-un bâlci, după plecarea invitatului special, Dumtru Buşe, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. „Este o Adunare Generală Ordinară esenţială pentru viitorul fotbalului vâlcean, pentru că, de la nivelul judeţului, în ultimii ani, nu s-a mai ridicat nici o echipă la Divizia C, cu excepţia celor de la FC Oltchim”, şi-a început ex-preşedintele pledoaria, iar exact asta n-au înţeles delegaţii prezenţi în sală. Că fotbalul judeţean ar avea nevoie de o restructurare din temelii. Altfel, e de rău!

S-a tras de timp pentru a avea cvorum

Pentru că a văzut că Adunarea Generală nu are cvorumul necesar, ex-preşedintele a început să tragă de timp încă din primul minut al „meciului”. Doar-doar or mai veni şi alţi delegaţi în sală. Ceea ce s-a şi întâmplat de altfel, apelul nominal având loc abia după 45 de minute de la începutul oficial al şedinţei. Şeful AJF nu e de condamnat pentru asta deoarece, în cazul în care Adunarea Generală ar fi fost suspendată din lipsă de delegaţi, ar fi avut loc o nouă şedinţă, a doua zi, la aceeaşi oră, iar deciziile s-ar fi luat atunci fără a se mai ţine cont de numărul celor prezenţi. Un regulament de-a dreptul lugubru, deoarece, dacă nu s-ar fi întrunit cvorumul necesar, era chiar ciudat să vezi cum, sâmbătă, vreo 5-6 delegaţi din Liga a IV-a ar fi votat să pice 8 echipe direct. S-ar fi putut şi astfel în „era Persu”, „numai steagurile la Primărie să fie toate”, vorba unui delegat din sală!

Un mesaj din partea lui Ionuţ Lupescu

Spre deosebire de „era Gheorghe Constantin”, când Adunările Generale erau atent urmărite de membrii marcanţi ai FRF, de data aceasta la Vâlcea n-a mai venit nici un oficial din partea forului din Capitală. Totuşi, ex-preşedintele a dat citire la un moment dat unui comunicat din partea directorului general al FRF, Ionuţ Lupescu.

Buşe a promis sprijin pentru fotbalul judeţean

Cât timp s-a aflat în sală, Dumitru Buşe, a încercat să răspundă la câteva dintre întrebările adresate de delegaţii prezenţi. S-a vorbit de dezvoltarea şi amenajarea unor baze sportive moderne la echipele mai reprezentative ale judeţului, cu vestiare, apă caldă, etc. La cererea lui Ion Rădescu, care-a cerut sprijin pentru Sănătatea Govora, echipa de tradiţie a frumoasei staţiuni vâlcene, Buşe a promis că, dacă e cazul, va plăti şi arbitrajele la meciuri dacă va fi invitat vreodată la unele partide. După ce a promis că se va implica la o întâlnire cu primarii, şi a propus ca echipa din Govora să continue tradiţia celor de la Sănătatea, Buşe a plecat la alte treburi.

O singură Comisie de Disciplină

Amestecând punctele de pe ordinea de zi cu discuţiile libere, şeful AJF a pierdut foarte mult timp, iar asta i-a cam enervat pe delegaţi. Printre ideile sale de bun augur s-au numărat constituirea unei singure Comisii de Disciplină, la Vâlcea, şi nicidecum a celor zonale, la Horezu sau Drăgăşani. „Nu arbitrii şi observatori trebuie să se deplaseze acolo unde se judecă incidentele şi contestaţiile, ci jucătorii şi delegaţii de echipă, cei ce sunt vinovaţi. În fond, nici la nivelul FRF, nu se împart atribuţiile Comisiei Centrale de Disciplină la nivel local!”, a afirmat ex-preşedintele, anulând din start propunerile unor delegaţi, care-au cerut ca în judeţ să fiinţeze în continuare două „filiale” ale Comisiei de Disciplină, condusă acum de colonelul în rezervă Dinu.

Noul statut, procurat pe banii echipelor

Atunci când le-a prezentat oamenilor ce se ocupă de echipe noul statut după care se va lucra din acest sezon, total necunoscut, şeful AJF s-a simţit dator să facă şi câteva spicuiri din cuprins: ciudat e că buclucaşa carte s-a deschis tocmai la capitolul în care se amintea de posibilitatea ca preşedintele să-i dea afară pe delegaţii turbulenţi. Asta ca nu cumva să aibă vreunul „gura mai mare”! Delegaţii s-au simţit imediat atacaţi şi l-au „taxat” printr-un scurt protest al lui Dumitru Dobre de la Drăgăşani. Relaţia dintre şeful AJF şi omul de fotbal drăgăşenean a mai cunoscut momente de tensiune, ex-preşedintele permiţându-şi să-i atragă la un moment dat atenţia lui Dobre că nu cunoaşte regulamentele, că ar trebui să mai citească şi să se documenteze… Asta în condiţiile în care drăgăşeneanul este considerat drept un bun cunoscător al regulamentelor fotbalistice!

Şeful AJF Vâlcea i-a dezamăgit din nou pe oficialii din sală când a spus că instituţia pe care o conduce nu poate să plătească 20 de milioane de lei pentru a le pune la dispoziţie gratuit sau măcar la jumătate de preţ, cartea cu noile statute şi regulamente. Ex-preşedintele nu a ţinut deloc cont de faptul că AJF poate să încaseze lejer pe spinarea echipelor mici câteva sute de milioane de lei pe avertismente şi amenzi, bani care se strâng an de an în conturile forului fotbalistic judeţean. „250.000 de lei per exemplar nu era un preţ atât de mare! Am auzit că s-a sponsorizat de către AJF Vâlcea în această vară şi-un cantonament al echipei Cozia Călimăneşti, însă pentru grupările mici nu se poate face nimic. Oare nu suntem noi cei ce asigurăm grosul veniturilor către AJF?”, ne-a declarat atunci un delegat de echipă, enervat de atitudinea duplicitară a tânărului preşedinte.

 

La Liga a IV-a, cu doi juniori pe teren

Înainte de a începe „circul” cu demisia şi rugăminţile delegaţilor, s-a votat o modificare la articolul 34 din cadrul ROAF, în care se spune că echipele din Liga a IV-a au obligaţia să folosească din sezonul viitor câte doi juniori pe teren, născuţi în anul 1988. O măsură menită a compensa lipsa echipelor de juniori la acest nivel, asta până la anul când Persu îi somase pe delegaţi să treacă la treabă şi să-şi facă echipe de juniori, pentru că altfel le sare FRF-ul în cap! În mod sigur, cu doi juniori pe teren şi alţi doi pe banca de rezerve altfel se va dezvolta fotbalul vâlcean. A fost bucuria lui Nicolae Bugheanu, care-a tot „bătut toba” vreo câţiva ani de zile, pe timpul lui Constantin, pentru a se aproba o asemenea decizie. Culmea, acum, varianta cu doi juniori s-a votat în unanimitate! În plus, s-a mai votat ca, pentru juniorii trecuţi pe raportul de arbitraj, delegaţii să aibă la ei, în afară de carnetul de legitimare şi actul de identitate sau o copie legalizată după buletin, ori, acolo unde este cazul, certificatul de naştere!

Zbârnea, „tăticul”

Mihai Persu a crezut că a invita la această Adunare Generală o personalitate a fotbalului judeţean poate fi benefică. Tânărul ex-preşedinte al AJF a simţit că un Sergiu Zbârnea va atrage aplauze la scenă deschisă şi l-a pus să spună la rândul lui ceva, iar apoi i-a mulţumit spăşit! Dacă tot ar fi vrut să epateze cumva asistenţa, de ce nu l-a invitat Persu la şedinţă chiar pe Costică-Vâlcea, un preşedinte infinit mai important pentru AJF decât „tăticul” Zbârnea?

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button