Acasă Liga III FC Oltchim va juca în Seria Ardeal?

FC Oltchim va juca în Seria Ardeal?

168
0

FC Oltchim va juca în Seria Ardeal?

Dacă tranzacţia dintre FC Oltchim şi echipa din Alba Iulia se va concretiza, cele mai mari şanse pentru echipa preşedintelui Mihai Diculoiu ar fi să activeze într-o serie extrem de grea, cu formaţiile din Ardeal, în care FC Sibiu pare a fi principala candidată la promovare. Alături de FC Sibiu, în seria de liga a III-a s-ar mai afla alte două echipe cu pretenţii la primul loc – Gloria Bistriţa II şi FC Arieşul Turda. Jucătorii antrenaţi de Costel Gaiţă vor avea posibilitatea de a se reîntâlni şi cu câteva adversare din cele pe care le-a avut anul trecut: FC Soda Ocna Mureş, CSM Sebeş, Inter Blaj şi Sparta Mediaş.

Cunoştinţe vechi în serie

După cum se vede, multe dintre componentele acestei grupe au fost colege de serie şi în campionatul trecut pentru gruparea lui Costel Gaiţă. „Chimiştii” se vor mai înfrunta, aşadar, cu grupări precum CSM Sebeş, Sparta Mediaş sau Soda Ocna Mureş. În cazul celor de la Sibiu e cam aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie. Adică, nu mai sunt cei de la FC Sibiu II, care au retrogradat, ci cei de la „echipa mamă”, FC Sibiu, căzuţi şi ei din seria în care au fost colegi cu CSM.

Bistriţa, cap de linie

Cea mai lungă deplasare pentru trupa preşedintelui Mihai Diculoiu va fi, cu siguranţă, la Bistriţa, în „patria lui nea Jean Pădureanu”. Aici vâlcenii vor juca cu echipa satelit al divizionarei A antrenate de Ioan Ovidiu Sabău. Cele mai scurte deplasări vor fi, de fapt, două, la Sibiu. „Chimiştii” vor juca în oraşul de pe Cibin în două rânduri, o dată cu FC Sibiu şi a doua oară cu mai vechea noastră cunoştinţă, Atletic Sibiu, grupare ce a intrat în vară în acest eşalon după ce a trecut, la Tg. Jiu, de Cozia Călimăneşti.

Obligatoriu-doi juniori în teren

Iată şi datele de desfăşurare a partidelor din turul de campionat al sezonului ce va începe peste două săptămâni. August: 11,18, 22 şi 25; Septembrie: 1,8,15,22,29; Octombrie: 6,13,20,27; Noiembrie: 3,10,17 şi 24. Comitetul Executiv al federaţiei Române de Fotbal a mai luat următoarele decizii: în campionatul viitor al Ligii a III-a fiecare echipă poate să efectueze patru înlocuiri de jucători în cursul aceluiaşi meci (obligatoriu este pentru fiecare formaţie prezenţa în teren în permanenţă a doi jucători juniori (născuţi după 1 ianuarie 1988). De asemenea s-a stabilit că ziua oficială a jocurilor este vineri, dar orice echipă gazdă care doreşte să joace sâmbăta sau duminica, în săptămâna în care este programat meciul să acasă, poate să facă acest lucru, fiind însă obligată să anunţe această intenţie federaţiei cu minimum 10 zile înaintea datei oficiale. Pentru acest lucru nu este obligatoriu acordul echipei oaspete. 

Dar iată mai bine componenţa exactă a seriei a V-a din Liga a III-a:

  1. FC Oltchim Rm. Vâlcea
  2. FC Sibiu
  3. FC Soda Ocna Mureş
  4. Sănătatea Servicii Publice Cluj
  5. Someş Gaz Beclean
  6. Gloria 1922 Bistriţa II
  7. CSM Sebeş
  8. Sparta Mediaş
  9. Avântul Reghin
10. Lacul Ursu Mobila Sovata
11. Trans-Sil Tg.Mureş
12. FC Arieşul Turda
13. Inter Blaj
14. Mureşul Deva
15. Maris Tg.Mureş
16. Atletic Sibiu
17. Dacia Orăştie
18. FC Universitatea 1919 Cluj