Acasă Liga Nationala Cazul Gatzel: sabie cu doua taisuri

Cazul Gatzel: sabie cu doua taisuri

90
0

Cazul Gatzel: sabie cu două tăişuri

 

La finele săptămânii trecute, mai precis vineri, 21 iulie, clubul Oltchim Rm. Vâlcea a depus la Federaţia Europeană de Handbal (EHF) o contestaţie în care a incriminat suspendarea pe o perioadă de şase luni a handbalistei Roxana Gatzel. Aşa cum se cunoaşte, în primăvară, înainte de a se hotărî să vină la Vâlcea, centrul echipei naţionale a ţării noastre a semnat un precontract cu gruparea germană FC Nurnberg. Nemţii nu au iertat-o pe Gatzel pentru că le-a bulversat planurile şi au căutat dreptatea la EHF. Într-o primă fază, memoriul clubului din Germania a rămas fără rezultat, dar cei din Nurnberg au perseverat şi au reuşit să obţină până la urmă, în semn de răzbunare, suspendarea pe o perioadă de şase luni a Roxanei Gatzel. Contestaţia echipei noastre va fi judecată marţi, 25 iulie, de Comisia de Apel din cadrul EHF, însă în cazul în care Oltchim-ul nu va primi o decizie favorabilă, este foarte posibil ca suspendarea să fie ridicată până la un an de zile.

 

Jucătoarea nu a fost afectată de scandal

 

Aşa cum a recunoscut şi Gheorghe Tadici, până acum, Roxana Gatzel s-a pregătit normal la Mamaia, cot la cot cu celelalte colege ale sale, având mari speranţe că va primi o decizie favorabilă: „Gatzel s-a pregătit normal alături de celelalte jucătoare. Nu a fost afectată de decizia luată de EHF!”, susţine Tadici.

 

Schimbul cu o altă handbalistă: o minciună gogonată!

 

Altfel, tehnicianul de la Oltchim ne-a declarat că nu este nimic adevărat în preconizatul schimb dintre Gatzel şi vreo altă jucătoare de la Oltchim. „Acest neamţ de origine de română, poate să o ia pe maică-sa la schimb, sau pe cine vrea el de oriunde, dar nu pe cineva de la Oltchim! Nu face el regulile la Oltchim! Dar aşa sunt cluburile acestea mai bogate, consideră că totul le aparţine. În opinia mea, acest antrenor care se dă acum mare neamţ a făcut un gest incalificabil şi nu mai avem ce discuta cu el!”, concluzionează Tadici.