Acasă Liga Nationala Cantonamentul de la Mamaia îl multumeste pe Tadici

Cantonamentul de la Mamaia îl multumeste pe Tadici

75
0

Oltchim pe litoral

 

Cantonamentul de la Mamaia îl mulţumeşte pe Tadici

 

Jucătoarele de la Oltchim Rm. Vâlcea se află în aceste zile în cantonament la Mamaia, localitate de pe litoralul Mării Negre unde elevele lui Gheorghe Tadici şi Popa Seviştean îşi desăvârşesc pregătirea fizică. Handbalistele noastre au fost cazate la Hanul Piraţilor, o locaţie situată la vreo 2 kilometri de staţiune, într-o zonă în general liniştită. Delegaţia vâlceană este însoţită şi de vicepreşedintele clubului, Petre Berbecaru. „Suntem cazaţi la Hanul Piraţilor, avem condiţii foarte bune de cazare şi masă. Ce-i drept însă, în week-end, am avut parte de ceva gălăgie noaptea. Ne-a deranjat puţin cam mult muzica de la discotecile din împrejurimi!”, afirmă Tadici.

Au făcut aerobic la Hotelul Yaki

Pentru a le aduce pe jucătoare la potenţial maxim, selecţionerul echipei naţionale a făcut o pregătire asiduă cu elevele sale pe nisip. În afară de asta, vâlcencele şi-au încărcat bateriile în cea mai cochetă sală de forţă şi fitness din staţiune, ce se află în incinta Hotelului Yaki, care aparţine, după cum se ştie, fostului mare fotbalist român, Gheorghe Hagi. Acolo au avut parte inclusiv de aerobic, pregătire în bazin şi refacere. Pe litoral, handbalistele au beneficiat de un program de pregătire bine pus la punct de Gheorghe Tadici. Tehnicianul echipei vâlcene a aplicat un sistem de antrenamente destul de obişnuit: două zile cu şedinţe duble de pregătire, iar apoi o a treia zi cu un singur antrenament, şi tot aşa… „Fetele au avut un sistem de pregătire bine pus la punct: două zile câte două antrenamente, apoi în cea de-a treia zi doar unul singur, de regulă de forţă!”, spune antrenorul Oltchim-ului, iar apoi adaugă: „În general s-a lucrat bine până acum. Sâmbătă a fost ceva mai dificil, pentru că în această zi am programat vârful de încărcătură fizică al pregătirii noastre de pe litoral. Jucătoarele au răspuns foarte bine la comenzi, ce-i drept unele, la început, mai greu, dar încet-încet au intrat toate în ritm!”.

Nu sunt jucătoare accidentate

După ce a declarat la finele primei săptămâni de pregătire de la Vâlcea că nu toate jucătoarele s-au prezentat întocmai cum şi-a dorit din punct de vedere fizic, Gheorghe Tadici a reuşit în sfârşit să vadă, la Mamaia, cine poate şi cine nu poate să reziste unui club cu pretenţiile Oltchim-ului? „Faţă de pregătirea desfăşurată la Vâlcea, s-a mai ameliorat puţin situaţia şi-n cazul acesta, al unor jucătoare care nu se aflau în plenitudinea forţelor. A existat o situaţie mai delicată, după ce am venit de la Băile Felix. Probabil că unele au crezut că va fi uşor, aşa că au tratat totul superficial. Acum nu mai sunt probleme în această privinţă! Iar ceea ce ne bucură în mod deosebit este faptul că până acum nu avem nici o jucătoare accidentată, vreo întindere sau mai ştiu eu ce! Totul a mers foarte bine!”, spune Tadici.

Nu au lipsit momentele de linişte

Şi totuşi, vâlcencele au avut parte şi de puţină relaxare. Iar asta s-a întâmplat mai întâi joi şi apoi duminică, când au avut programate un singur antrenament, de dimineaţă, şi au putut după amiază să meargă la o terasă, la un suc şi-o îngheţată. „Fetele au avut, joi, câteva ore libere, când au mers în parcul de distracţii din Mamaia, apoi în satul de vacanţă. Duminică, de asemenea, s-au relaxat vreo patru ore, s-au descărcat de tensiunea acumulată în antrenamente. Au mers la o terasă, au mâncat câte o îngheţată, iar spre seară la un spectacol la Teatrul de Vară din localitate”, afirmă Gheorghe Tadici.

Se întorc joi în Vâlcea

Oltchim-ul îşi continuă pregătirea la Mamaia până joi, iar de vineri vor primi o scurtă vacanţă de trei zile. Elevele lui Tadici şi Seviştean se vor regrupa din nou pe 31 iulie şi îşi vor face bagajele, următoarea lor destinaţie fiind Moeciu, acolo unde tehnicienii speră să obţină tot ce se poate din punct de vedere al pregătirii de la handbaliste. „Ne întoarcem în Vâlcea, apoi fetele vor avea trei zile de vacanţă, aşa cum am convenit înainte de acest pregătiri, pentru a se mai relaxa după stagiul de pe litoral. Le-a fost foarte greu la Mamaia pentru că în proporţie de 85 la sută au lucrat numai pe nisip!”, admite Tadici.

Urmează Moeciu

De la 1 august, timp de 12 zile, handbalistele Oltchim-ului se vor afla la Moeciu, acolo unde se va desfăşura în acest cantonamentul montan al echipei vâlcene. Tadici este cel care a ales această staţiune, în dauna localităţii Piatra Arsă, unde Oltchim-ul a mers de regulă în ultimii ani. Tehnicianul s-a bazat în primul rând pe faptul că zona şi condiţiile excelente de acolo îi sunt foarte cunoscute din perioada când şi naţionala s-a pregătit la Moeciu. „La Moeciu am avut mereu parte, cât timp am fost cu naţionala, de condiţii foarte bune de pregătire. Am considerat că a ne pregăti acolo decât la Piatra Arsă ar fi mai bine, iar în plus, o mare parte dintre jucătoare, cele care sunt componente şi ale lotului naţional, cunosc această staţiune montană. La cârma tricolorelor am fost acolo şi-n iarna trecută, şi acum în vară, vreo câteva zile. Este o locaţie foarte bună, tot ce e mai bun e pus la dispoziţia sportivilor. Ne convine liniştea de la Moeciu, iar asta e exact ceea ce ne trebuie ca să finalizăm pregătirea de vară!”, declară Tadici.

 

Vor rămâne 18

Dintre cele 22 de jucătoare pe care Tadici le are acum la dispoziţie, după cantonamentele de la Mamaia şi Moeciu, doar 18 vor mai rămâne în lotul pentru sezonul viitor. Mai mult ca sigur, celelalte, de obicei cele tinere, vor fi cedate „satelitului” din Divizia A, Oltchim II.

Oltchim îşi verifică forţa într-o serie de meciuri amicale foarte tari

 

Abia după ce se vor încheia cele două stagii centralizate de pregătire din această vară, de la Mamaia şi Moeciu, jucătoarele de la Oltchim Rm. Vâlcea îşi vor începe suita de partide de verificare. Primul prilej pentru a le vedea la lucru pe super-campioanele de la Vâlcea ar fi turneul de la Zalău, ce se va desfăşura la jumătatea lunii august, atunci când elevele lui Tadici vor da piept cu alte trei grupări din Liga Naţională: Mureşul Tg.Mureş, CSM Cetate Deva şi bineînţeles echipa organizatoare, HC Zalău. Va urma apoi o „dublă” cu puternica grupare maghiară Debrecen (pe 21-22 august), iar între 23 şi 27 august, vâlcencele se vor afla la Zaporozhye (Ucraina), pentru a participa la un important turneu internaţional, alături de formaţii precum Akva Volgograd, Kuban Krasnodar, Motor Zaporozhye, Debrecen şi Artas (Grecia). Ulterior, Oltchim-ul va organiza între 3 şi 5 septembrie ediţia a II-a a Memorialului „Costică Stănculescu”, la care au confirmat deja participarea grupările HC Zalău şi Tomis Constanţa (din ţară), Buducnost Podgorica şi Akva Volgograd (de peste hotare).

 

Tadici a anulat turneul de la Oldenburg

 

În ultimii trei ani de zile, Oltchim-ul a confirmat de fiecare dată în luna august participarea la turneul-fulger de la Oldenburg. Anul acesta, nu s-a mai întâmplat la fel! Gheorghe Tadici este cel care-a respins prezenţa în Germania şi a ales în schimb un turneu maximă valoare, la Zaporozhye, în Ucraina. Motivul?

„Turneele de genul celui de la Oldenburg, în opinia mea, nu sunt decât nişte «turnee-şuşanele», care nu au vreun efect. Se joacă în reprize scurte, de câte 15 minute, iar asta nu are nici o relevanţă pentru o echipă. Pe organizatori îi interesează în primul rând masa de echipe şi nu calitatea, pe care de regulă o neglijează. La Oldenburg participă foarte multe formaţii subţiri, fără o valoare atât de mare. În schimb, la turneul de la Zaporozhye la care vom merge vom avea parte de adversari dintre cei mai puternici din Europa. Acolo vom finaliza cu adevărat pregătirea tehnică şi tactică pe care o vom depune în această vară. Înainte de acel turneu vom susţine şi două meciuri de pregătire la Debrecen cu echipa din localitate, alături de care, de altfel, vom şi face deplasarea în acelaşi avion la Zaporozhye în Ucraina”, susţine Tadici.

 

Pe plan european, contează şi pregătirea

 

Să fie acel turneu un prim pas spre un Oltchim european? Antrenorul vâlcencelor e ferm convins că şi altul va fi motivul pentru care echipa va reveni în elita handbalului ede pe continent: „Nu doar participarea la acest turneu de la Zaporozhye va da o altă faţă Oltchim-ului, ci şi pregătirea pe care-o facem în această vară, la standarde europene. Am început cu stagiul de la Băile Felix, acum suntem la Mamaia, iar apoi finalizăm pregătirea fizică la Moeciu. Aşadar, din iunie şi până în septembrie, Oltchim-ul nu stă deloc degeaba, ci se pregăteşte pentru un campionat pe care nu mai vrem să-l ratăm!”.

Vâlcenii vor vedea pentru prima dată noua echipă la lucru într-un meci amical abia în septembrie, mai precis în perioada 3-5 septembrie, când Oltchim-ul organizează în Sala Traian „Memorialul Costică Stănculescu”, la care au confirmat deja participarea echipele din Podgorica, Volgograd, Zalău şi Constanţa. „Alături de acestea, eu sper că noi, Oltchim-ul, vom alinia două trupe la acest turneu! Oltchim A şi Oltchim B! Vrem să facem asta pentru a demonstra că nici una dintre jucătoare nu este rezervă, şi că fiecare poate să-şi câştige rolul de titulară prin muncă”.

 

Guiu la Gyor

 

Trecută pe lista de transferuri după ce noul principal al Oltchim-ului, Ghiţă Tadici, a renunţat la serviciile sale, portăriţa Stăncuţa Guiu, s-a aflat câteva săptămâni în căutarea unei echipe la care să evolueze din sezonul viitor. Surprinzător, deşi are o vârstă la care alte handbaliste ar fi fost determinate mai degrabă să renunţe, Stăncuţa Guiu a strâns din dinţi şi a preferat să continue să joace. Şi nu oriunde, ci tocmai în Ungaria, la o echipă de top pe plan european, nimeni alta decât finalista de anul trecut a Cupei EHF, Graboplast Gyor. Fostul portar vâlcean va fi coechipieră în ţara vecină cu alte două românce, Simona Gogârlă şi Aurelia Brădeanu. De altfel, se pare că însăşi cele două handbaliste române i-au intermediat transferul Stăncuţei Guiu la Gyor.

 

Mihaela Răceală, la Rulmentul

 

Tergiversat din diferite motive, transferul extremei Mihaela Răceală la Rulmentul Braşov s-a confirmat săptămâna trecută. Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a acceptat să-i acorde dezlegarea jucătoarei dorite de Târcă la poalele Tâmpei. Mihaela Răceală devine astfel cea de-a treia jucătoare de la Oltchim care ajunge la Rulmentul, celelalte două fiind Nicoleta Gâscă şi Alina Branişte.

 

Augustin, instructor la sala de forţă a Oltchim-ului

 

Cunoscutul antrenor şi mare campion de culturism, Augustin Dumitrescu, este omul ales de oficialii clubului Oltchim pentru a se ocup îndeaproape de activitatea în cea mai modernă sală de forţă şi fitness pe care un club sportiv din ţară o are. Sub atenta sa supraveghere, înainte de a pleca în cantonamentul de pe litoral, vâlcencele au avut parte în această sală de o pregătire de forţă specifică.