Liga II

Antrenorii CSM-ului mizeaza pe tinerete

Antrenorii CSM-ului mizează pe tinereţe

 

Fiind de regulă un antrenor care a învăţat să ghicească talentele încă de la nivel juvenil, nu degeaba a lucrat şi la loturile de juniori ale ţării noastre, Costel Pană a surprins pe toată lumea la amicalul cu FC Argeş şi a aruncat în luptă câţiva mânji. Este vorba Daniel Negruţ (19 ani, transferat în această vară de la Rapid II Bucureşti) şi Robert Pârvu (15 ani, provenit chiar de la grupele de copii şi juniori ale CSM-ului). Altfel, în echipa vâlceană este posibil să mai apară încă un tânăr jucător, Alexandru Adăscăliţei (19 ani),care-a dat anul trecut probe de joc şi la CFR Cluj.

Unul dintre tinerii jucători în care Pană îşi pune mari speranţe este Constantin Robicek (17 ani, mijlocaş dreapta). „Am mare încredere în Robicek. Este născut în 1988, iar principiul meu este acela că trebuie să dăm credit jucătorilor tineri. Deşi cu FC Argeş a jucat slab, în cantonament s-a comportat bine şi asta mă face să nu renunţa la ideea de a-l avea în vedere pentru sezonul viitor!”, mărturiseşte antrenorul CSM-ului.

 

Pană îşi ia licenţa de principal la Divizia B

 

La începutul acestei săptămâni, tehnicianul CSM-ului, Costel Pană, a susţinut în Capitală o serie de examene necesare pentru a obţine licenţa care-i dă dreptul să fie trecut ca antrenor principal la Divizia B. Vă reamintim că-n ultimii cinci ani, Pană a activat ca antrenor secund la câteva echipe din prima ligă, precum FCM Bacău, FC Argeş, UTA şi Sportul Studenţesc. Numai provocarea de a fi principal la o echipă, fie şi din al doilea eşalon al ţării, l-a făcut să accepte oferta venită în această vară de la Vâlcea.

 

La Băile Herculane,

„Municipalii” au învins CFR Timişoara

* Bănăţenii ar putea fi colegi de serie cu echipa noastră în viitorul sezon

 

În cantonamentul pe care CSM Rm. Vâlcea l-a susţinut timp de 10 zile la Băile Herculane, elevii pregătiţi de Costel Pană şi Dumitru Teleşpan au avut prilejul să-şi verifice forţele în două partide amicale, ambele încheiate în favoarea echipei noastre. Una cu Alprom Slatina (câştigată de vâlceni cu 1-0, gol marcat de Budeanu în prima repriză), iar apoi o alta cu CFR Timişoara (un potenţial adversar în viitoarea serie a II-a a ligii secunde). „Municipalii” au izbutit şi de această dată să-şi apropie victoria, cu scorul de 3-1 (1-1), graţie celor trei goluri ce-au purtat semnătura lui Ciortan.

 

Un cantonament reuşit

 

Obişnuiţi de regulă cu stagii de pregătire centralizată în împrejurimi, într-una dintre staţiunile montane ale judeţului, fotbaliştii CSM-ului au avut parte la Băile Herculane de un altfel de tratament. Condiţiile de lucru au fost ireproşabile, iar antrenorul Costel Pană apreciază că rezultatele acelui cantonament se vor vedea nu peste mult timp: „Am avut la Băile Herculane cele mai bune condiţii de pregătire. Sunt pe deplin mulţumit de jucători, de felul cum au răspuns la programul de antrenamente, în special cei tineri!”.

 

Bolcu şi Chiriţă au fost daţi afară

 

Epurările masive de jucători iniţiate de oficialii clubului vâlcean i-au atins recent şi pe doi tineri fotbalişti pentru care sezonul trecut nu a fost deloc unul prea bun. Ne referim la Cătălin Chiriţă (venit în vara trecută de la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu” Craiova) şi Alin Bolcu, cărora, se pare, Zăvoiul vâlcean nu le-a priit deloc.

 

„Infirmeria” CSM

 

De ce s-a lovit mereu Furnică se pare că nici Pană nu va scăpa. Accidentările au început deja să-şi facă apariţia în tabăra vâlceană. În cantonamentul de la Băile Herculane, Dumitru Stanca a făcut entorsă doar după câteva zile şi-a fost trimis acasă. De asemenea, un jucător transferat recent de CSM, Liviu Popa, adus de la Dunărea Giurgiu este în continuare indisponibil. În aceeaşi situaţie rămâne şi Alin Georgescu, care şi-a reluat săptămâna trecută antrenamentele, dar nu va putea juca la potenţial maxim decât abia din septembrie.

 

„Municipalii” s-au odihnit trei zile

 

Meciul de pregătire cu FC Argeş a însemnat pentru jucătorii de la CSM Rm. Vâlcea finalul unei perioade de 18 zile de pregătire intensă, începută cu cantonamentul de la Băile Herculane şi terminată prin această partidă cu o formaţie de primă ligă. De vineri şi până luni, vâlcenii au primit liber din partea tehnicienilor, iar principalul Costel Pană a apreciat că era nevoie de aşa ceva, mai ales după stagiul extrem de solicitant de la Băile Herculane şi după meciul dificil cu FC Argeş. Luni, Pană a încercat, aşa cum a promis să încropească lotul de jucători pe care va conta în viitorul sezon. „Vreau să am la dispoziţie aproximativ 25 de jucători, cu rezerve pe fiecare post în parte! În unele zone încă mai suntem deficitari în privinţa jucătorilor pe care-i avem la dispoziţie. Ne-ar mai trebui un atacant, un mijlocaş stânga…”, afirmă tehnicianul. Altfel, chiar dacă s-a renunţat la Bilia (suspect de hepatită), CSM-ul are acum pe postul de fundaş dreapta încă o variantă viabilă: Iosif Melcea. Dar nu trebuie uitaţi nici M. Dumitru sau Stanca.

 

Lucrările la baza sportivă din Zăvoi se finalizează

 

Visul oricărui vâlcean de a avea o bază sportivă ultramodernă în Râmnic este pe cale de a se îndeplini. Cu sprijinul Primăriei Râmnicului şi cu preţul unor investiţii masive, Complexul Sportiv Zăvoi a fost transformat din temelii în ultimii doi ani de zile. Iar acum arată atât de bine că nici nu-ţi vine să crezi că asta se întâmplă la Vâlcea.

Instalarea scaunelor în tribune a făcut ca stadionul „Municipal” să poată găzdui fără probleme meciuri din prima ligă a ţării, iar oficialii clubului vâlcean nu au ezitat şi au primit deja licenţa pentru Divizia A. Un plus de imagine îl aduce desigur şi terenul II, aflat în stagiu de finalizare chiar în această săptămână. Faţă de vechea mocirlă, acum, pe suprafaţa de ieri, se întinde un covor artificial de iarbă, iar în cele patru colţuri ale terenului şi la mijloc, pe cele două laturi, se înalţă şase stâlpi de nocturnă, care însumează în total 18.000 W. Cei care vor alege să-şi petreacă câteva ore de Zilele Râmnicului în această zonă a oraşului vor putea vedea pe viu tot ceea ce s-a făcut la baza sportivă din Zăvoi. Mai mult ca sigur, nici actualul primar al Râmnicului, Constantin Monceanu, nu va ezita să se prezinte la faţa locului, pentru a inaugura cu mult fast terenul II de antrenament şi pentru a-i invita apoi pe vâlceni în tribunele „municipalului” la un meci internaţional şi apoi la un interesant concert.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button