Acasă Diverse Handbal feminin – Junioare I

Handbal feminin – Junioare I

80
0

Handbal feminin – Junioare I

 

Una caldă, alta rece

Săptămâna trecută, mai precis în perioada 24-28 mai, s-au desfăşurat în trei localităţi diferite din ţară meciurile turneelor semifinale din cadrul Campionatului Naţional de handbal feminin, rezervat junioarelor I. Aşa cum se cunoaşte, după prima fază a întrecerii, două echipe vâlcene au izbutit să obţină dreptul de a se bate pentru prezenţa la turneul final. Este vorba de formaţiile CS Oltchim (pregătită de Radu Georgescu şi Cristina Lada-Rouă) şi de cea a Grupului Şcolar Energetic (antrenată de Victorina Bora).

 

Oltchim, fără înfrângere

Fetele de la Oltchim au fost prezente la turneul de la Constanţa, de unde s-au întors cu patru victorii şi un rezultat de egalitate, care le-au ajutat să ocupe primul loc în clasamentul final. Vâlcencele au început nu tocmai bine, cu un egal, 36-36 cu Rapid Bucureşti, însă apoi nu au mai avut nici o sincopă: 42-30 cu LPS Bistriţa, 38-24 cu CSŞ Dinamo Braşov, 29-21 cu LPS Piatra Neamţ şi 38-34 cu CSŞ Constanţa. Alături de Oltchim, la turneul final s-a mai calificat CSŞ Constanţa.

 

Doar locul 5 pentru Energetic

Cealaltă echipă vâlceană, a Grupului Şcolar Energetic, nu a reuşit să acceadă în ultima fază a competiţiei, înregistrând o singură victorie şi patru înfrângeri la turneul semifinal de la Galaţi. Elevele Victorinei Bora au pierdut primele două meciuri cu HC Muntenia Bucureşti (29-33), LPS Sebeş (23-33), au învins o dată, 24-21 cu Liceul Nagy Moszes Tg. Secuiesc, însă apoi au încheiat turneul cu alte două înfrângeri: 23-25 cu LPS Iaşi şi 27-28 cu CSŞ Galaţi. Aceste rezultate le-au adus vâlcencelor doar locul 5, mai departe calificându-se LPS Sebeş şi HC Muntenia Bucureşti.

 

Titlul naţional va fi decernat la Mediaş

Din a treia grupă semifinală, ale cărei meciuri s-au disputat la Plopeni, au izbutit să ajungă la turneul final echipele LPS Slatina şi CSŞ 5 Bucureşti. Titlul naţional la această categorie de vârstă, care a fost cucerit în ultimii doi ani de tinerele handbaliste de la CS Oltchim, va fi decernat la capătul turneului care va avea loc la Mediaş între 6 şi 11 iunie.