Liga V

Jocul orgoliilor ranite

Cerna Fîrtăţeşti – CSR Măciuca 2-2 (1-1)

Jocul orgoliilor rănite

Jocul între echipele celor două comune vecine (5 kilometri le desparte) era considerat de majoritatea un joc liniştit, la sfârşitul căruia ambele echipe împreună cu oficialii, într-o după-amiază de sărbătoare, urmau să se întâlnească la un picnic la iarbă verde. Orgoliile unora, poate răutăţile altora, au făcut ca acest lucru să nu se mai întâmple şi jocul să se transforme într-o rivalitate greu înţeleasă, dar sportivă şi într-un spirit de adevărat fairplay pe parcursul celor 90 de minute. Şi ca totul să decurgă într-un alt fel, la sfârşitul jocului ambele echipe au făcut contestaţii de substituire. Plecându-se de la faptul că în opinia oficialilor ambelor echipe se va juca cu jucători „de împrumut”, la începutul jocului s-a făcut o confruntare neoficială în urma căreia cei din Măciuca au fost obligaţi ca pe întregul parcurs al jocului să evolueze în 10 jucători, lucru ce i-a determinat şi mai mult, fiind aproape de o victorie pe care o meritau.

Minutul 5: 1-0. Iordache centrează dintr-o lovitură liberă şi Voicescu înscrie.

Minutul 42: 1-1. Lovitura liberă executată de la 25 de metri de cel mai bun jucător al meciului, Săndulescu, este greşit respinsă de portarul gazdelor în faţă şi Protăsaru reuşeşte egalarea.
Minutul 83: 1-2. Chiriţă profită de o minge trimisă în careul gazdelor şi îşi duce echipa în avantaj.

Minutul 93: 2-2. Când meciul părea jucat, „bătrânul lup de mare” – Marinoiu speculează bâlbele apărării oaspeţilor şi găsit nemarcat în careu înscrie cu capul dintr-o lovitură de la colţ.

Au evoluat formaţiile:
Cerna Fîrtăţeşti (echipament albastru-negru): Truşcă, Tur, Grigore, Cârciumaru, Fârtat (cpt), Voinea, Olteanu, Voicescu, A. Dinu, Iodache, Vâlcea. Au mai jucat: Marinoiu, M. Dinu, V. Dinu şi Popa.

CSR Măciuca (echipament galben-roşu): Barbu – Dina, Chivu, Popa, Chiriţă, Budurăscu, Ciucă, Bucea, Protăsaru, Tănasie, Săndulescu.

A arbitrat bine Gheorghe Preda la centru, ajutat de C. Nedeloiu şi E. Zaharioiu. Observator AJF: Nicu Croitoru. 

– Sandu ŞOCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button