Liga IV

„Sa plece Catargiu, jucatorii de la Oltchim si Bogdan Nicula!”

Eugeniu Popa nu se lasă:

„Să plece Catargiu, jucătorii de la Oltchim şi Bogdan Nicula!”

* susţinătorii actualei echipe cred că fosta conducere strică atmosfera din motive politice

   Imediat după publicarea articolului „Scandal la Pesceana”, opiniile părţilor implicate au fost diferite. Cei acuzaţi că „distrug echipa” – adică actuala conducere care a transformat o nou promovată într-un adversar serios pentru orice divizionară D – spun că nu este nici un scandal, ci doar o atmosferă puţin mai încordată ca urmare a unor rezultate nefavorabile din primele etape ale returului. În schimb, Eugeniu Popa, fost viceprimar PSD şi delegat al echipei de fotbal Luceafărul Pesceana pe vremea când aceasta activa în cel mai de jos campionat, este de altă părere şi dezvăluie un scandal în toată regula. De aceea vă prezentăm în continuare declaraţia făcută de domnul Eugeniu Popa.

  „Trebuie să ştie toată lumea că la Luceafărul Pesceana antrenorul şi jucătorii aduşi din afara comunei sunt plătiţi şi au contracte, în timp ce localnicii nu beneficiază de acelaşi tratament. Conducerea clubului a făcut o campanie de transferări dezastruoasă. De când i-a adus pe jucătorii de la FC Oltchim, echipa noastră, a comunei, a pierdut trei meciuri! Motivul e clar: n-au tragere de inimă! Ei nu sunt din comună, nu îi ştiu oamenii şi nu au nici o responsabilitate măcar morală faţă de suporterii care vin din ce în ce mai puţini la meciuri de când s-au făcut aceste modificări în lot. Ar face bine să ne lase echipa în pace, iar ei dacă vor să aibă o echipă a lor să-şi facă alta care să se numească Luceafărul-Oltchim Rm. Vâlcea şi să-şi facă şi un alt teren. Din toţi cei aduşi la Pesceana după promovare, doar pe doi îi acceptăm şi nu avem nimic cu ei. E vorba de Turcu şi Mutu. Primul e originar din comuna noastră, iar al doilea este profesor la şcoala de la Pesceana. Ei să plece pentru că noi o să ne facem altă echipă. Îi vom spune Luceafărul II Pesceana ca să nu mai plătim alte taxe, pentru că oricum şi cele ale actualei echipe sunt plătite din bugetul local. În afară de asta, cred că este absolut necesară organizarea unei Adunări Generale a Asociaţiei Sportive la care să participe toţi membri fondatori, actuala conducere din acte, suporterii şi jucătorii. De trei ani de zile nu s-a mai făcut nici o Adunare Generală şi vrem şi noi să ştim ce buget a avut echipa şi pe ce s-a dus acesta pentru că noi nu ştim cum s-au cheltuit banii. Apoi să se ia imediat decizia de scoatere din lot a lui Pestra, Tonofrei, Voica, Vătafu, Mogoşan şi a celui pe care-l poreclesc ei „Calu”. Să plece toţi, chiar şi antrenorul! Să plece Catargiu, jucătorii de la Oltchim şi Bogdan Nicula pentru a fi titularizaţi jucătorii care au contribuit la promovarea echipei în Divizia D şi să fie pus antrenor domnul Văduva, de aici de la noi din comună, pentru că el are şi pregătire şi a demonstrat că este iubit de oamenii din comună. Nu avem nimic cu jucătorii aduşi, dar să ne lase pentru că nu sunt ei vinovaţi. Vinovată este conducerea pentru că i-a adus de la Vâlcea. Păi, de acolo de la Oltchim i-a dat afară că nu erau buni! Păi, dacă erau jucători de valoare nu-i păstra în lot domnul Diculoiu? De când au venit jucătorii din afara comunei Pesceana, nici spectatorii nu se mai duc cu echipa în deplasare!” – a spus domnul Eugeniu Popa, domnia sa promiţându-ne că ne va trimite în curând un amplu material în care va scrie tot ceea ce trebuie să ştie lumea despre scandalul de la Pesceana.

Să fie scandal politic?

  Am dorit să aflăm şi opinii din cealaltă parte a baricadei, însă deocamdată nu am reuşit să stăm de vorbă nici cu antrenorul Lucian Catargiu, nici cu primarul Dobre sau cu fiul acestuia, Mădălin, care este preşedinte al AS Luceafărul Pesceana. Ziaristul Bogdan Nicula, care este director tehnic, ne-a spus că deocamdată se abţine de la orice comentariu, dar va veni vremea când va avea multe de spus.

   Sub rezerva anonimatului, unul dintre suporterii echipei ne-a declarat telefonic: „Domnilor, e bine să veniţi la faţa locului să staţi de vorbă cu lumea. Comuna Pesceana este ruptă în două din cauza politicii. Aşa s-a întâmplat şi cu conflictul religios de ne ştie toată ţara, cu scandalul dintre ortodocşi şi catolici. Păi, s-a pomenit de catolici la Pesceana până acum câţiva ani? A fost vreodată vreun scandal până când PSD-ul a pierdut alegerile? Ei fac acum tot posibilul să întărâte lumea împotriva actualei conduceri liberale de la primărie. Aşa se întâmplă şi cu fotbalul. Păi, nu vedeţi că actuala conducere care-l are preşedinte pe Mădălin Dobre, care este liberal, este atacată de fosta conducere pesedistă? Să văd şi eu un liberal din Pesceana care critică politica dusă de club! E drept, eu sunt independent politic şi spun că adevărul e pe undeva la mijloc. Vă spun eu adevărul: Eugeniu Popa greşeşte pentru că nu putem să ţinem echipa în Divizia D numai cu localnici. E un alt nivel, sunt alte pretenţii. Nu vedeţi că peste tot în lume e aşa? Câţi jucători din Londra are, de exemplu Arsenal, o semifinalistă din Liga Campionilor. La Timişoara câţi bănăţeni sunt în echipa lui Hagi? Dacă vrem performanţă trebuie să aducem şi alţi jucători din afară, altfel ne întoarcem la Onoare să ne duelăm cu Zorile Scundu sau cu Avântul Amărăşti! Aşa cum suntem acum avem prilejul să înfruntăm echipe serioase ca Minerul Berbeşti, Flacăra Horezu, Cozia Călimăneşti sau Petrolul Drăgăşani! Păi, cu asemenea adversari mai şi pierzi! Mai bine pe locul 7 într-o «clasă de olimpici», decât premiant într-o «clasă de repetenţi». Greşeşte şi actuala conducere pentru că, dacă tot e la Divizia D şi se fac eforturi pentru un astfel de nivel, ar trebui să facă şi o echipă numai de juniori, numai din localnici, să o bage în campionatele de juniori organizate, să o dea pe mâna lui Văduva dacă tot zice că e antrenor, şi să joace în deschidere. În aceste condiţii s-ar termina acest scandal inutil, iar pe viitor ar fi băgaţi la echipa mare nu doar jucători aduşi din afară, ci şi cei mai talentaţi jucători de la noi din comună!”

P.S.: În privinţa scandalului de la Pesceana, pentru că lucrurile sunt departe de a se încheia, vom reveni în ediţia de vineri cu opiniile celor două tabere care-şi atribuie conducerea fotbalului în această localitate. Să fie oare un război PNL – PSD, aşa cum spunea fidelul nostru cititor? Vom vedea!

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button