Acasă Liga V Unii cu ratarile, altii cu golurile!

Unii cu ratarile, altii cu golurile!

123
0

Dinamo Rm. Vâlcea – Oltul Dăeşti 0-4

Unii cu ratările, alţii cu golurile!

    Pentru dinamovişti fiecare meci e de importanţă pentru că se doreşte formarea unei echipe care pe viitor să facă faţă unui nivel mai înalt celui în care activează în acest moment. Deocamdată, însă, sunt doar la stadiul de intenţie pentru că mai e mult până departe. Important este totuşi că se vrea şi se poate, după cum ne asigură sponsorul Laurenţiu Mustăţea. Poate că ar trebui să muncească mai mult să spele imaginea deloc plăcută care s-a creat despre fosta Hermes şi care se confundă uneori cu actuala Dinamo Rm. Vâlcea. În meciul disputat sâmbătă după amiază la Goleşti, pe terenul de la Blidari, jucătorii echipei gazdă au fost mai cuminţi decât de obicei, însă au existat momente în care o parte dintre titularii din teren şi-au mai amintit de vremurile trecute. Nici despre oaspeţi nu putem spune că au fost „mieluşei”. S-au contrat reciproc, iar la unele faze au mai avut ceva de împărţit şi cu centralul Alin Voicescu, însă fără demonstraţii excesive.

 

Din acest retur, sponsorul şi jucătorul Laurenţiu Mustăţea a pus la dispoziţia echipei şi a suporterilor (colegi, prieteni, familiile jucătorilor) un autocar cu care să se deplaseze la meciuri. Din păcate pentru ei, până acum acest lucru nu a avut efectul scontat. Galeria şi-a făcut datoria în prima parte a jocului, însă în a doua repriză a cam fost redusă la tăcere de evoluţia scorului. Ca şi fotbaliştii de la divizionara A, Dinamo, „câinii” din Ostroveni, trec printr-o pasă mai proastă, însă cu siguranţă va veni şi timpul lor să surprindă în mod plăcut.

 

În prima parte a întâlnirii dintre Dinamo Rm. Vâlcea şi Oltul Dăeşti s-a punctat doar la capitolul ocazii, balanţa înclinând aici puţin către oaspeţi, cu doar câteva replici ale dinamoviştilor. În minutul 3 al meciului am consemnat prima fază de poartă: Ciobanu, de la Oltul Dăeşti, a şutat din careu spre colţul lung mingea fiind deviată pe lângă bara laterală. Tot el a stat şi la baza celorlalte acţiuni mai importante care s-au creat în primele 45 de minute. Din tabăra gazdelor cei mai periculoşi jucători pentru poarta lui Moraru s-au dovedit a fi Oprea şi Alex Mustaţă, însă nici ei nu au fructificat ocaziile avute. După o primă repriză „albă” în care nu am consemnat nici o reuşită, în actul secund s-au făcut mai multe greşeli astfel că am putut vedea şi goluri. Au înscris, însă, doar oaspeţii, care-au fost superiori ca joc, adjudecându-şi corect cele 3 puncte puse în joc. Totuşi, nici dinamoviştii nu au predat armele. S-au „luptat”, au avut câteva oportunităţi de a perfora şi ei poarta adversă, însă şansa le-a surâs doar dăeştenilor. În minutul 57 a fost 0-1: Frunzescu a primit undeva lateral dreapta şi fără un marcaj strâns a putut şuta din voleu pe poartă. La jumătatea reprizei secunde a fost 0-2 după o centrare ce l-a vizat pe Tănase care a reuşit să-i ia faţa celui care-l marca şi a băgat-o în aţe. Oaspeţii şi-au mărit avantajul în urma unei ieşiri greşite dintre buturi a portarului Armeanu. Acelaşi Tănase a profitat şi a înscris pentru 0-3. În ultimul minut de joc, gazdele, fără a schiţa nici o reacţie au primit şi ultimul gol, ce a contat pentru scorul final de 0-4. De această reuşită şi-au dat seama doar cel care a executat cornerul şi Moldovan jucătorul care-a marcat. În rest, toţi au fost spectatori. O înfrângere poate prea drastică pentru Dinamo Rm. Vâlcea. Brigada de arbitri a fost formată din: Alin Voicescu – la centru şi asistenţii Mihai Maria şi Claudiu Duţă. Observator: Viorel Dina.

 

Au evoluat formaţiile:

 

Dinamo Rm. Vâlcea: Armeanu – G. Bogoslov, Butoiescu, M. Radu, Cristea, Stănculescu, A. Mustaţă, Oprea, Roman, Mustăţea, Stănică. Au mai jucat: C. Bgoslov, Ungureanu, Pană şi Monea.

 

Oltul Dăeşti: Moraru – Dobrin, Gheorghe, Marinescu, Dobre, Ciobanu, Moldovan, Tănase, Pipotă, Tănăsie, Frunzescu. Au mai intrat pe teren: Geantă, Dan, Antonescu şi Duroi.

 

– Laurenţiu SIMA