Liga IV

Portarul Chiritoiu, cel mai periculos atacant

Electra Rm. Vâlcea – Flacăra Horezu 1-3 (0-2)

Portarul Chiriţoiu, cel mai periculos atacant

* el a fost folosit de antrenorul Chelcea pe post de mijlocaş

    Partida dintre Electra şi Flacăra disputată sâmbătă, 25 martie, la concurenţă cu CSM – Inter Gaz a stârnit interesul mai multor oficiali ai AJF printre care Jackie Pintilie, Emil Râmniceanu şi preşedintele Mihai Persu, care au preferat să urmărească această întâlnire în detrimentul meciului din Zăvoi. Chiar dacă nu şi-a declarat intenţia de a intra în lupta pentru obţinerea dreptului de a juca barajul de promovare în cel dea-l treilea eşalon fotbalistic al ţării, Electra Rm. Vâlcea este considerată o echipă valoroasă ce poate pune probleme oricărei formaţii din Divizia D. Practică un joc bun, însă este şi o grupare arţăgoasă, mai ales pe teren propriu. Şi elevilor lui Costel Chelcea le-a fost puţin frică de ce puteau întâlni pe terenul CSS-ului din zona de nord a Râmnicului, mai ales că începe să fie o obişnuinţă ca în primele etape, până se reacomodează jucătorii, să se înregistreze surprize. După ploile căzute în zilele premergătoare disputării primei etape, se aştepta ca şi starea terenului să nu permită desfăşurarea în bune condiţii a partidei, să afecteze jocul. Însă administratorii bazei sportive au reuşit să facă suprafaţa de joc practicabilă.

    Cu Lucian Giurcă în centrul defensivei, revenit la echipă după o încercare eşuată de a pleca în străinătate, Electra a făcut tot posibilul să stopeze atacurile oaspeţilor conduse de prolificii atacanţi horezeni, Buga şi Milosteanu. Şi în prima parte a jocului, adesea au reuşit, mai ales datorită lipsei de inspiraţie a lui Milosteanu care a ratat în câteva rânduri din poziţii ideale. Iar într-una dintre fazele create, gazdele au fost salvate de balta dintre buturi care a împiedicat balonul să depăşească linia porţii. Dar nu au ştiut că pericolul venea din altă parte, de la portarul Chiriţoiu, reprofilat de antrenorul Chelcea pe postul de mijlocaş. Oaspeţii au reclamat un henţ în careu la Giurcă în urma unui şut violent expediat de unul dintre elevii lui Chelcea, însă centralul, Cătălin Buşi, a lăsat jocul să continue. Băjenaru a fost primul dintre jucătorii echipei gazdă care au ameninţat poarta lui Sitaru printr-un şut puternic ce a trecut puţin peste transversală. Primii care au marcat au fost jucătorii Flacărei în minutul 16 al meciului: centrare în careu până la Buga care-a prelungit până la Chiriţoiu, lăsat fără marcaj în faţa porţii şi 0-1. Electra a beneficiat de câteva lovituri libere în apropiere de careul advers, însă finalizarea nu a fost tocmai reuşită. Apoi a fost rândul gazdelor să solicite acordarea unei lovituri de pedeapsă la pătrunderea lui Florescu care a căzut în careu, dar jocul a continuat. Pe finalul unei prime reprize dominate, horezenii au reuşit să-şi majoreze avantajul la 2-0: Geiculescu a centrat impecabil pentru Milosteanu care, de această dată, a reuşit să introducă balonul în plasa porţii lui Drugan, alias „Salată”.

    Cu acest avantaj luat la pauză, soarta meciului părea pecetluită. Dar replica jucătorilor din Nord a fost mai tăioasă decât ne-am fi aşteptat. Jocul a fost relansat pentru că după doar 5 minute de la reluare scorul a devenit 1-2. O succesiune de pase între Bunescu, Ariciu şi Cherăscu a dus la acordarea unui penalty pentru gazde, căpitanul „Pendy” fiind cel faultat, după părerea arbitrului. Vrăjală a executat şi l-a învins pentru prima dată în acest meci pe Sitaru. Avea să fie şi ultima pentru că până la sfârşit, chiar dacă acelaşi Bunescu a mai avut câteva ocazii, portarul Flacărei nu a mai fost învins. Nu acelaşi lucru putem spune despre Drugan care-a mai „încasat-o” iar, dar de la Buga care a înscris în minutul 70 dintr-o lovitură liberă executată impecabil la vinclu: 1-3. Acesta avea să fie, de altfel, şi scorul final al partidei.

   Au arbitrat: Cătălin Buşi – central, şi asistenţii Claudiu Cîrstea, Mihai Schianu. Observator: Paulian Păunescu.

Au evoluat echipele:

Electra Rm. Vâlcea: Drugan – Boghiu, Giurcă, Gheorghe, Constantin, Anuţa, Băjenaru, Florescu, Ariciu, Cherăscu, Bunescu. Au mai jucat: Mutu, Vergu şi Drăghici.

Flacăra Horezu: Sitaru – I. Grigore, Pătroi, Geiculescu, Popescu, Ciontea, Nica, Chiriţoiu, Porumbescu, Buga, Milosteanu. Au mai evoluat: Bodescu, Holtei şi Bălăscuţa.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button