Alte sporturi

Elevii aventurieri s-au întrecut la Cupa „Rusidava”

Recent, la Creţeni s-a desfăşurat ediţia a patra a Concursului Interjudeţean de Orientare Turistică „Rusidava”. De organizarea evenimentului s-a ocupat Direcţia pentru Sport a Judeţului Vâlcea, în parteneriat cu Şcoala Generală „Tudor Vladimirescu” Drăgăşani şi Primăria Creţeni.

Concursul s-a bucurat de participarea a 16 şcoli

Competiţia a adunat la start 16 echipaje mixte (fete şi băieţi), formate din patru membri, câte unul din fiecare an de studiu (clasele V-VIII). Elevii participanţi au provenit de la următoarele şcoli:

Şcoala „Take Ionescu” Rm. Vâlcea, Şc. I.G. Duca Rm. Vâlcea, Şc. Nr. 4 Rm. Vâlcea, Grupul Şcolar „Antim Ivireanu” Rm. Vâlcea, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Rm. Vâlcea, Liceul Teoretic Brezoi, Gr. Şc. Economic Călimăneşti, Şc. Frânceşti-Genuneni, Şc. „Tudor Vladimirescu” Drăgăşani, Şc. Ştefăneşti, Şc. Orleşti, Lic. Teo. Osica Olt, Şc. Creţeni, Şc. Călineşti, Şc. Nicolae Bălcescu şi Şc. Suteşti.

Participanţii au fost supuşi unui test de cunoştinţe geografice

Potrivit declaraţiilor inspectorului DSJ, Gheorghe Nadolu, traseul parcurs de elevi s-a întins pe o lungime de aproximativ patru kilometri şi a cuprins opt puncte de control, iar dificultatea sa a fost de nivel mediu. În ceea ce priveşte hărţile puse la dispoziţie fiecărui echipaj, acestea au fost întocmite de profesorul de geografie Emil Ionescu, de la Şc. TV Drăgăşani. Toţi participanţii au mai primit şi busole pentru orientare turistică. „Competiţia în sine a constituit depistarea tuturor punctelor de control într-un timp cât mai scurt. După terminarea traseului, fiecare elev a fost supus unui test privind cunoştinţele geografice despre fauna şi flora din zona de concurs. Această ultimă verificare a avut un rol foarte important în configurarea clasamentului final”, ne-a declarat Gheorghe Nadolu.

Şcoala Creţeni a câştigat competiţia

La finalul întrecerii, pe primul loc s-a clasat Şc. Creţeni, urmată îndeaproape de Liceul Brezoi (loc. 2) şi Şc. Nr. 4 Rm. Vâlcea (loc. 3). Locul 4 a fost ocupat Şc. „Take Ionescu”, iar Şc. Ştefăneşti s-a mulţumit cu poziţia a cincia. „Vreau să le mulţumesc tuturor profesorilor de geografie pentru sprijinul pe care ni l-au acordat, ei ocupându-se atât de arbitraj la punctele de control, cât şi de startul echipajelor. O contribuţie semnificativă în desfăşurarea competiţiei a avut-o şi inspectorul de specialitate Mihai Manda, din partea ISJ Vâlcea”, a adăugat Gheorghe Nadolu. La final, DSJ a premiat primele cinci locuri cu suma de 1500 lei. La iniţiativa lui Mihai Manda şi a cadrelor didactice prezente, ediţia de anul viitor se va bucura de participarea unei categorii speciale, în care echipajele vor fi formate din profesori de geografie. Referitor la nivelul de dificultate al traseului, acesta va fi mai ridicat, iar timpul necesar pentru elaborarea hărţilor va fi de asemenea mai lung.
Ovidiu DULĂCIOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button