Liga Nationala

Handbal cu zâmbetul pe buze!

• Rimanic a instituit o nouă regulă la Oltchim

Adus la cârma echipei Oltchim Rm. Vâlcea după înlăturarea lui Gheorghe Tadici, croatul Ivica Rimanic a reuşit în scurt timp să câştige încrederea handbalistelor pe care le pregăteşte. Prin stilul său de lucru, unul cât se poate de profesionist, Rimanic promite a fi tehnicianul care să continue performanţele pe plan intern ale grupării vâlcene şi să le îmbunătăţească pe cele de pe plan intern.

* Care sunt primele impresii despre echipă după primele săptămâni de pregătire?

– Impresiile sunt bune, dar în acest moment, fără cele 9 jucătoare din România şi cele 2 din Ungaria nu pot să-mi dea seama exact la ce nivel se află echipa. Când vor veni şi celelalte jucătoare va fi cu totul altceva. Însă pot să vă spun că pregătirea de până acum a fost foarte bună.

* Cum s-au comportat jucătoarele pe care le-aţi avut la dispoziţie în aceste prime meciuri amicale?

– Am disputat cinci meciuri şi pot să spun că jucătoarele au evoluat din ce în ce mai bine, dar încă mai este mult de muncă. Fetele au fost şi puţin cam obosite după cantonamentul de la munte, unde am avut foarte multe antrenamente. 

* Ce handbaliste v-au mulţumit în mod deosebit prin prestaţia lor?

– În primul rând căpitanul echipei, Steluţa Luca, care a arătat odată în plus de ce este liderul echipei, Mihaela Smedescu între buturi s-a comportat de asemenea bine, ca şi Oana Manea de altfel, care a făcut o treabă excelentă. De fapt, toate în ansamblu au evoluat pozitiv.

* Care a atmosfera în cadrul lotului pe care-l antrenaţi?

– Atmosfera din echipă este foarte bună. Jucătoarele îşi doresc cu adevărat să muncească, să înveţe lucruri noi. Sper ca această atmosferă pozitivă să fie menţinută şi atunci când celelalte jucătoare vor întregi lotul.

* Se spune că aţi adus un stil de lucru foarte relaxant, mai apropiat de jucătoare…

– Nu e vorba de relaxare! Munca are prioritate. Dar bineînţeles că jucătoarele pot să înveţe unele lucruri cu zâmbetul pe faţă. Nu doar atunci când antrenorul le spune „Trebuie să faceţi asta!” iar ele o fac! Aşa nu va fi niciodată o atmosferă bună, pentru că nu trebuie să creadă că fac acel lucru doar pentru că antrenorul îl impune. Ele trebuie să înţeleagă că aceasta este munca lor şi-atunci nu va fi nici o problemă. O muncă pe care pot să o facă zâmbind. Acesta este modul meu de a crea o echipă. Chiar dacă e vorba de o echipă unde trebuie să se muncească foarte mult, foarte serios, dar totuşi într-o atmosferă relaxantă. Jucătoarele fac atmosfera, nu eu ca antrenor.

* Câteva cuvinte despre turneul de handbal feminin din China şi ce credeţi despre jucătoarele din lotul echipei Oltchim prezente acolo?

– Cred că Dinu a evoluat bine în poartă, Maier a fost OK, Meiroşu a avut urcuşuri şi coborâşuri, Beşe la fel, însă cred că în general fetele au făcut o treabă bună. Întrebarea este puteau ele să obţină mai mult de atât? Dar asta nu este treaba mea de a vorbi despre acest lucru. Pot să vă spun însă că din câte am văzut şi cele două jucătoare din Ungaria, atât interul Szucs, cât şi pivotul Borbas, cred că ne vor fi foarte folositoare.

* Care sunt obiectivele pentru următoarea perioadă?

– Aşteptăm să vină la Vâlcea cele 11 jucătoare de la Olimpiadă, pe care prima oară vom încerca să le refacem din punct de vedere fizic şi psihic. După care vom trece şi la munca tehnico-tactică, unde trebuie să facem aproape totul de la început. Nu mai avem prea mult timp până la startul sezonului şi nu ne aflăm deloc într-o situaţie uşoară. Mai ales că marele derbi cu Rulmentul vine atât de devreme, în etapa a treia. Braşovul dispune de un avantaj clar din acest punct de vedere pentru că nu a avut decât trei jucătoare la echipa naţională. Dar nu ne pasă de acest lucru, ne pasă doar de noi. Vom juca şi vom vedea ce va fi. Cert e că trebuie să ne descurcăm în orice situaţie.

* În cariera dumneavoastră de antrenor aţi avut vreo dispută mai veche pe teren cu Herbert Muller?

– Nu, niciodată. Muller este de asemenea un antrenor care-a venit de puţin timp în România şi îmi doresc ca duelurile dintre noi să fie dominate în primul rând de fair-play.
 Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button