Liga II

„Municipalii”, pregătiţi pentru noul sezon

CSM Rm. Vâlcea – Concordia Chiajna 2-1 (1-0)

Pentru CSM Rm. Vâlcea această pauză competiţională a fost una extrem de agitată din toate punctele de vedere. Îmbucurător a fost faptul că, indiferent ce s-a întâmplat din punct de vedere administrativ, echipa şi-a văzut de treabă reuşind să aibă un bilanţ dătător de speranţe în cele 11 partide disputate având un bilanţ pozitiv. Sâmbătă, CSM Vâlcea a disputat ultimul amical înainte de debutul campionatului, contra Concordiei Chiajna, o echipă care are în componenţă mulţi jucători cu ştate vechi în prima ligă precum portarul Bogdan Vintilă şi jucătorii de câmp Oae, Bălaşa, Mozacu, Diniţă şi Ciobotariu.

De remarcat că pe foaia de joc, la formaţia antrenată de Liţă Dumitru au fost trecuţi Marius Pasăre şi Marius Onofrei, însă este puţin probabil că cei doi vor îmbrăca tricoul echipei din Chiajna. Cu această ocazie „municipalii” şi-au prezentat şi lotul de jucători cu care vor aborda noua ediţie de campionat. Din păcate, în ciuda faptului că intrarea a fost liberă, numai aproximativ 200 de spectatori au fost alături de echipă, însă avem speranţa că jocul bun şi rezultatele îi vor aduce din nou la stadion pe cei care iubesc sportul cu balonul rotund.
Antrenorul Nikola Ilievski a trimis în teren următorul unsprezece: Rusandu – Dinu, Vişa, Vătavu, Kutlacek – Câju, Roşca, Popa, Gârlă – Dobre, Luca. Vâlcenii au avut un debut bun de meci, iar primul şut spre poarta experimentatului Bogdan Argeş Vintilă a fost expediat de Valerian Gârlă în minutul 16. Câteva minute mai târziu, după un corner executat de Iulică Popa, Marius Luca a trimis puternic cu capul, însă fostul jucător al CSM-ului, Mihăiţă Lungan a reuşit să respingă de pe linia porţii. În minutul 35 am consemnat prima mare ocazie a partidei, Iulică Popa a pasat excelent în centru pentru Câju şi acesta singur-singurel în centrul careului l-a luat la ţintă pe Vintilă şi scorul a rămas nemodificat.
În minutul 40, noua achiziţie a „municipalilor”, Răzvan Dobre, a realizat cea mai frumoasă fază a meciului. Fostul bistriţean a insistat la o minge care părea pierdută şi după ce a pătruns în interiorul careului şi, dintr-un unghi aproape imposibil, a trimis mingea în poartă printre picioarele portarului Bogdan Vintilă postat la colţul scurt, scorul devenind 1-0. Până la pauză, vâlcenii au fost aproape de a-şi mări avantajul, însă mingea trimisă cu capul din plonjon de Luca a fost respinsă de portarul Concordiei cu piciorul în ultimul moment.
După pauză, în formaţia vâlceană şi-au făcut apariţia Perianu, Goge, Melcea, Sg. Popescu, Facundo, Găman, Labun, Nimes şi Boroiban. Din noua echipă apărută în teren, primul care a ieşit la rampă a fost Irinel Găman care i-a încântat pe cei prezenţi reuşind două faze consecutive de toată frumuseţea, pe prima încheind-o cu un şut puţin peste, iar pe cea de-a doua cu o pasă excelentă pe care Sergiu Popescu n-a reuşit s-o fructifice. În minutul 83, acelaşi Găman l-a servit excelent tot pe Sg. Popescu, dar acesta a ratat cea mai mare ocazie a reprizei secunde şutând slab după ce la un moment dat s-a aflat faţă în faţă cu portarul Toma. Mai mult decât atât, cei de la Chiajna au fost foarte aproape de a strica palmaresul vâlcenilor din meciurile de pregătire, asta şi cu largul concurs al lui Perianu. În minutul 86, portarul venit de la Câmpia Turzii a ieşit total neinspirat la aproximativ 25 de metri de propriile buturi, iar experimentatul Ciobotariu nu l-a iertat trimiţând mingea peste acesta direct în plasa porţii, scorul devenind 1-1. Din fericire pentru „municipali” a ieşit la rampă Laurenţiu Boroiban. În minutul 90, Boro, deşi era talonat fiind de un adversar, a reuşit să se întoarcă şi de la aproximativ 20 de metri lateral dreapta a şutat puternic la colţul lung imparabil pentru portarul Toma, stabilind scorul final, CSM Rm. Vâlcea – Concordia Chiajna 2-1.

FC Argeş II, învinsă de vâlceni la scor de neprezentare

La mijlocul săptămânii trecute „municipalii” din Zăvoi au disputat primul meci amical de pe teren propriu sub conducerea lui Nikola Ilievski. Parteneră de antrenament pentru CSM a fost gruparea de Liga a III-a, FC Argeş II, care a părut a fi capabilă să pună probleme vâlcenilor doar în prima parte a întâlnirii când a reuşit câteva faze ce ar fi putut fi finalizate cu gol. Jucătorii CSM-ului s-au trezit însă la timp, Boroiban, după o frumoasă fază lucrată cu Gîrlă, reuşind deschiderea scorului. La puţin timp au marcat şi oaspeţii, însă golul le-a fost anulat pe motiv de off-side. Primele 45 de minute, marcate şi de prezenţa în teren a noilor veniţi, Mihai Costea şi Irinel Găman, s-au încheiat la scorul de 2-0 pentru CSM, Ariel Patino trecându-şi şi el numele pe lista marcatorilor. După o primă repriză destul de animată, a urmat o parte secundă mai puţin atrăgătoare. Piteşteni nu au contat deloc în al doilea mitan, astfel că nici „municipalii” nu au mai forţat. Singurele aspecte de menţionat ar fi penalti-ul ratat de Iulian Popa şi golul de 3-0 marcat de Câju, care-a fost şi ultimul al întâlnirii. Pe final, „municipalii” au încercat să puncteze la capitolul spectacol, însă fazele nu au fost finalizate aşa cum şi-ar fi dorit.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button