DiverseAlte sporturi

S-a stins din viață o legendă a sportului vâlcean și românesc, probabil cel mai longeviv antrenor din tenisul de câmp mondial!

Cel mai longeviv om de sport din județul Vâlcea, o adevărată legendă a sportului de la poalele Capelei, Eugen Vătășescu, s-a stins din viață. În octombrie 2023 a împlinit 103 ani! A fost veteran de război, antrenor emerit de tenis de câmp. Originar din Craiova, acesta locuia din anul 1952 la Vâlcea. A pus racheta de tenis în mână multor sute de tineri. Chiar și după 90 de ani a continuat să-și desfășoare activitatea. Valoarea sa inestimabilă a fost recunoscută chiar și de către titanii tenisului românesc, Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români și Ilie Năstase, care l-au avut pe lista de onoare a invitaților la câteva evenimente din ultimii ani. George Cosac, președintele FR Tenis, chiar promitea la un moment dat o bază sportivă (o sală) sau măcar un teren de tenis la Vâlcea de top care să-i poarte numele legendarului fost sportiv și antrenor.

Federația Română de Tenis regretă dispariția domnului Eugen Vătășescu, ajuns la venerabila vârstă de 104 ani. Acesta a fost primul antrenor al domnului Aurel Segărceanu, fiind unul dintre cei mai respectați antrenori din țara noastră. Doljean la origine, Eugen Vătăşescu s-a naturalizat la Vâlcea încă din anii ’50, fiind cel mai longeviv antrenor emerit de tenis de câmp din țară și, cel mai probabil, și din lume.

„Am antrenat, de-a lungul timpului, mii de elevi, printre care și pe Ilie Năstase. Am dorit cu adevărat să dezvolt tenisul în România și nu să duc, neapărat, numele meu în lume. De aceea, am construit mai multe baze sportive, pe care le-am denumit Baze Sportive de Tineret. Îi sfătuiesc pe părinți să-i îndrume pe cei mici către mișcare, către sănătate, către viață!”, a declarat regretatul Eugen Vătășescu într-un interviu pentru Ziarul Adevărul.

În vara anului 2021 a fost prezent la competiția Tennis Summer Camp, de la București, unde a schimbat impresii cu președintele FRT, George Cosac, și cu alți foști tenismeni, inclusiv cu Ion Țiriac.

Federația Română de Tenis deplânge dispariția unui antrenor dedicat și apreciat, și un mare iubitor al tenisului românesc. Condoleanțe familiei și tuturor celor apropiați. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a transmis Federația Română de Tenis.
Recunoștință, respect și amintire veșnică pentru o mare personalitate a sportului vâlcean! Dumnezeu să-l odihnească-n pace!
FOTO: Prosport

Articole Similare

Back to top button