Politica

„Injectat” de adversarii lui Valentin Iliescu, ministrul Ion Ariton a declanşat „Jihadul” în PD-L Vâlcea

Schimbarea lui Ştefan Prală din funcţia de director al Hidroserv Râmnicu Vâlcea a adus organizaţia din judeţul nostru a PD-L în pragul unui război fără precedent. Iar asta nu doar pentru că democrat-liberalul sacrificat era perceput drept „locotenentul” ministrului Valentin Iliescu. Sunt la fel de discutabile modalitatea şi momentul în care acesta a fost „faultat”. Şi acesta este doar începutul…

În urma mai multor intervenţii „portocalii”, Ion Ariton, ministrul Economiei şi Comerţului, în a cărui subordine se află Hidroserv Rm. Vâlcea, a semnat hotărârea privind demiterea colegului său de partid, Ştefan Prală. Nu e niciun secret! Şi copiii de clasa a doua cunosc că o astfel de decizie nu se putea lua decât cu acceptul conducerii „restrânse” a PD-L Vâlcea şi – spun unele voci – cu OK-ul prefectului. Lucru foarte posibil, mai ales că, din câte se ştie, atât grupul lui Dorel Jurcan, cât şi cel din care fac parte Romulus Bulacu şi Petre Ungureanu îşi doreau cât mai puţină „concurenţă” în competiţia pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei, programată pentru data de 11 decembrie. „Intervenţiile” politice pentru execuţia susţinătorilor lui Valentin Iliescu sunt confirmate şi de faptul că oameni din jurul lui Romulus Bulacu ştiau încă de joi, cu lux de amănunte, de „eliminarea” din joc a lui Ştefan Prală. Spre exemplu, ieri, la inaugurarea DJ Bălceşti – Goruneşti, consilierul judeţean Aurel Simion, „locotenentul” lui Romulus Bulacu, îi anunţa chiar şi pe pesedişti despre ceea ce urma să se întâmple azi. Acest lucru, conjugat cu o informaţie uzată, că fiul baroneţului Romulus Bulacu este consilierul lui Ion Ariton, ne-a dus cu gândul la o singură concluzie. Poate că Dorel Jurcan şi Romulus Bulacu s-au speriat în aşa hal că Valentin Iliescu i-ar putea bate în lupta internă încât au decis să-i compromită şansele, lovindu-i aliaţii. Ceea ce pare în continuare ilogică este participarea lui Ion Ariton la acest joc pe care, credem noi, nu-l cunoaşte. Pesemne că cei care au cerut schimbarea lui Ştefan Prală nu i-au spus ministrului că acesta a ajuns director al Hidroserv Rm. Vâlcea la insistenţele lui Mircia Gutău, a cărui fiică este fina sa. Astfel că acesta l-a executat, involuntar sau nu, pe un om promovat de Gutău. Şi nu e singura „achiziţie” a lui Gutău care are de suferit în această perioadă. Adi Comănescu este un alt exemplu în acest sens.
Tindem să credem că Ion Ariton a picat într-o de capcană şi, pe undeva, este explicabil că totul se întâmplă la două zile după ce ministrul MECMA a fost vizitat de Romică Bulacu. Sigur că speculaţiile pot continua în „n” direcţii. Nu putem omite nici faptul că, în locul lui Ştefan Prală, a fost numit „cineva” de la Sibiu. Ion Ariton este de la Sibiu. Poate că ministrul îl şi cunoaşte pe noul director. Este posibil orice. Însă, nu putem să nu ne punem câteva întrebări: De ce PD-L Vâlcea a renunţat atât de uşor la o unitate economică extrem de importantă? Doar ca să fie loviţi sub centură Valentin Iliescu, Ştefan Prală şi alţii? De ce nu a fost numit pe postul „vânat” un alt pedelist din judeţul nostru? Nu are organizaţia suficiente resurse? Sau a fost doar capriciul cuiva? De ce această demitere vine imediat după ce Ştefan Prală a câştigat alegerile interne pentru preşedinţia colegiului Horezu, competiţie în care l-a avut adversar – atenţie! – pe Aurel Simion? Va încerca într-adevăr Dorel Jurcan să dreagă busuiocul, insistând pentru „repararea greşelii”, ori se va duce la băşcălie până la MECMA, ştiind că a participat cumva la această decizie, dorită – să zicem – mai mult de Bulacu decât de el? De ce sunt liderii judeţeni ai PD-L atât de laşi?
Pentru că, până la urmă, toată această întâmplare poate fi trandusă şi printr-un pas înapoi făcut de politicienii vâlceni în faţa celor sibieni. Asta nu ne arată decât incompetenţa pedeliştilor care fac legea pe meleagurile noastre. Totodată, arată că, în PD-L Vâlcea, nu există respect pentru membrii dedicaţi, pentru militanţii adevăraţi, ci doar pentru aceia care se bucură să câştige miliarde din afaceri gri cu statul.
„Dalmaţienii” sau „incompatibilii”, cum ne place nouă să-i alintăm, au câştigat o primă luptă, însă deja se discută de o „ripostă” dură.
Săptămâna viitoare, un control de la Guvern ar putea avea ca finalitate demiterea prefectului Petre Ungureanu, cel mai aprig susţinător al lui Bulacu. Odată cu asta va începe „Jihadul”!

Articole Similare

One Comment

  1. Si asa acest prefect, este un om incapabil pentru postu ce i s-a oferit pe tavà.Deci in concluzie mai bine ar pleca de unul singur in avocaturà.

Lasă un răspuns

Back to top button