Acasă Liga III Viitorul Dăești, campioană de iarnă!

Viitorul Dăești, campioană de iarnă!

1027
0

Vineri, 3 decembrie, pe stadionul din Treapt s-a disputat ultimul derby județean al sezonului din Liga a III-a. Penultima clasată, Flacăra Horezu a înfruntat echipa din fruntea ierarhiei Seriei a VI-a, pe Viitorul Dăești. Favoriții și-au respectat blazonul. Dăeștenii s-au impus la Horezu cu scorul de 3-1 și vor ierna pe primul loc. Sunt campioni de iarnă!

Nu s-a pus în niciun moment problema învingătoarei. Oaspeții au avut jocul sub control. Adi Popa a fost primul care a amenințat poarta „olarilor”, în minutul 10, după o centrare a lui Vasile. Popa a fost blocat în momentul șutului, balonul fiind respins în corner. În minutul 14 spectatorii așteptau deschiderea scorului. Pîrvulescu a scos o lovitură de la 11 metri pentru Viitorul. Pîrvu s-a îndreptat către punctul cu var. Roby a trimis, însă, balonul în transversală. Adi Popa a făcut rapid uitată această ratare. În minurul 23, Iordache a pătruns în flancul stâng, i-a scos mingea pe șut lui Fierbințeanu. Vlădoi s-a opus golului, însă mingea respinsă de portarul Flacărei a ajuns la Adi Popa, care a împins balonul în plasă. Nu s-a bucurat pentru reușită în semn de respect pentru fosta sa echipă și pentru suporterii acesteia. Pentru antrenorul-jucător de la Dăești a fost primul meci jucat la Horezu din postura de adversar. 0-1 a fost și la pauză, deși dăeștenii și-au mai creat două ocazii de a majora diferența. Gazdele au solicitat acordarea unei lovituri de pedeapsă, pentru henț, după o respingere a lui Mocioacă.

În debutul părții secunde, s-a făcut 0-2. Iordache, elegant, și-a driblat un adversar și a șutat, din poziție centrală, de la 16 metri, direct în poarta „olarilor”. În minutul 52, Bîrzan a încercat să pătrundă printre Grosu și Fierbințeanu. Adversarii l-au oprit prin fault. Arbitrul a indicat punctul de la 11 metri. Raul Nistor a fost precis și a redus din handicap (1-2). În minutul 55 s-a refăcut diferența. Proaspăt intrat pe teren, Costea a făcut ce face de vreo șase-șapte etape în continuu. L-a imitat pe Iordache și a trimis balonul în poartă dintr-un șut de la marginea careului: 1-3. Costea și-a mai trecut în cont o ocazie. A încercat să înscrie din scăriță, dar mingea a fost deviată în corner. Pe final de partidă, gazdele au avut două șanse bune de a marca. Nistor, din lovitură liberă, a țintit vinclul, dar portarul liderei s-a opus golului, iar „Butelie” ( Ionuț Marian) a trimis balonul în bară.

De la meci, Viitorul Dăești a plecat la banchet, pentru a sărbători această primă parte a campionatului perfectă.

Flacăra Horezu: Vlădoi – Burcea, Vișan, M. Diaconescu, Pătulea (Nistor 46) – Dobre, Comănescu – Bîrzan, Mihăilă (Dobrin 61), Trașcă (Horumbă 76)– Dobrescu (I. Marian 67).
Viitorul Dăești: Păușescu – Samson, Pîrvulescu, V. Mocioacă, Grosu (Neacșu 72) – Pîrvu, Iordache – Vasile (Costea 49), Precup (Ov.Popescu 59), Fierbințeanu (Mitru 59) – Ad.Popa (Ceapă 59).