Liga Nationala

Un necaz nu vine niciodată singur!

Rulmentul Braşov a pierdut cinci meciuri la „masa verde”

• echipa lui Herbert Muller nu a folosit câte 10 jucătoare senioare, din cele 14 care se înscriu pe foaia oficială de joc, aşa cum prevede regulamentul * din acest motiv, vicecampioana ţării a încasat şi cinci puncte de penalizare (câte unul pentru fiecare partidă incriminată) 

Conform unui vechi proverb românesc, care spune că „un necaz nu vine niciodată singur”, după ce a pierdut, din motive financiare, o întreagă echipă în decursul anului 2009, Rulmentul Braşov a fost sancţionată drastic, săptămâna trecută, de către Comisia de Competiţii din cadrul FRH. Motivul? În cinci dintre meciurile pe care le-a disputat în acest sezon în Liga Naţională nu a folosit câte 10 jucătoare senioare, din cele 14 care se înscriu pe foaia oficială de joc, aşa cum prevede regulamentul. După ce au fost analizate toate rapoartele de joc, vicecampioana ultimelor trei ediţii ale întrecerii interne a pierdut, la „masa verde”, cu scorul de 10-0, toate meciurile disputate începând cu etapa a patra. În plus, trupa antrenată de Herbert Muller a fost penalizată şi cu cinci puncte în clasament (câte unul pentru fiecare partidă incriminată). 

Meciul cu Oltchim, printre cele cinci

Printre cele cinci meciuri pierdute de Rulmentul Braşov la „masa verde” se numără şi cel cu Oltchim Rm. Vâlcea, disputat în cadrul etapei a 5-a, pe care elevele lui Radu Voina l-au câştigat pe teren propriu, în Sala Traian, cu scorul de 31-25. Celelalte partide la care Comisia de Competiţii a găsit nereguli de acelaşi gen au fost: cea cu „U” Jolidon Cluj-Napoca – din etapa a 4-a (încheiată pe teren cu scorul de 31-25 pentru braşovence), cea cu HC Zalău – din etapa a 6-a (pe teren a fost 31-26 pentru fetele lui Gheorghe Tadici), cea cu Rapid Bucureşti – din etapa a 7-a (câştigată de Rulmentul cu 42-24) şi cea cu HCM Ştiinţa Baia Mare – din etapa a 8-a (al cărei rezultat final a fost 38-29 pentru maramureşence). Ca urmare a acestor meciuri decise la „masa verde” de Comisia de Competiţii din cadrul FRH, clasamentul Ligii Naţionale a suferit modificări esenţiale. Astfel, după ce a pierdut cele cinci meciuri cu 10-0 şi a fost penalizată cu 5 puncte, vicecampioana Rulmentul Braşov a coborât de pe locul 5 până pe penultima poziţie în această ierarhie (13). 

Rulmentul a făcut apel

„Conform regulamentului în vigoare, pe foaia de joc, între cele 14 jucătoare, trebuie ca o echipă să aibă inclus 10 jucătoare senioare şi 4 junioare. S-au făcut mai multe atenţionări către federaţie, iar când am primit toate rapoartele de joc din meciurile jucate până acum, am constatat că, într-adevăr, Rulmentul Braşov nu a îndeplinit condiţia de a avea 10jucătoare senioare trecute în raportul oficial de joc. Astfel că, echipa respectivă a fost penalizată cu pierderea cu scorul de 10-0 a fiecărui meci jucat în această situaţie”, a explicat preşedintele Comisiei de Competiţii din cadrul FRH, Jan Mateescu. Deşi decizia a fost una conformă regulamentului, oficialii Rulmentului Braşov s-au considerat nedreptăţiţi şi au purces imediat, la numai o zi după pronunţarea deciziei de sancţionare, mai precis joi, 3 decembrie, să depună un memoriu pe adresa Federaţiei Române de Handbal. 

Şi HCM Buzău a suferit

Comisia de Competiţii din cadrul FRH a mai penalizat o echipă din Liga Naţională de handbal feminin pentru acelaşi motiv, anume nerespectarea condiţiilor de vârstă. Este vorba de HCM Buzău, care nu a îndeplinit regula respectivă în meciul disputat în etapa a 3-a, la Cluj-Napoca, împotriva echipei „U” Jolidon. Pe teren, buzoiencele au pierdut meciul de atunci cât se poate categoric, cu scorul de 37-23. Spre deosebire însă de Rulmentul Braşov, care a disputat cinci meciuri în afara regulamentului, HCM Buzău s-a ales doar cu 1 punct penalizare, pentru că nu a respectat decât într-un singur meci cerinţele de vârstă instituite de FRH.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button