Acasă Diverse SCM Rm. Vâlcea va juca primul meci din grupele EHF European League...

SCM Rm. Vâlcea va juca primul meci din grupele EHF European League în Danemarca

139
0

Săptămâna trecută, SCM Rm. Vâlcea şi-a aflat adversarele din grupele EHF European League, etapă în care s-a calificat după ce a eliminat din competiţie campioana Spaniei, pe Super Amara Bera Bera, câştigând ambele jocuri din dubla manşă, atât din Sala Traian, cât şi de la San Sebastian. ”Municipalele” vor juca în grupa D, alături de VACI NKSE (Ungaria), Viborg HK (Danemarca) şi Chambray (Franţa). Partidele se vor disputa tur-retur, între 8 ianuarie şi 22 februarie. Elevele lui Bent Dahl şi Dana Joiţa vor juca primul meci în deplasare, pe terenul principalei favorite la câştigarea seriei, Viborg. Confruntarea va avea loc pe 8 ianuarie. Înaintea acesteia, SCM va disputa meciul din polivalenta vâlceană, din etapa a X-a a Ligii Florilor, cu Minaur Baia Mare. Pe 15 ianuarie, în Sala Traian vine VACI NKSE, din Ungaria. Ultimul joc din tur este programat pe 22 ianuarie, în Franţa, cu Chambray Touraine. Pe 5 februarie, Chambray vine la Vâlcea, iar pe 12 februarie este programat cel mai aşteptat meci, returul, din Sala Traian, cu Viborg, formaţie pe care Oltchim a întâlnit-o în finala Ligii Campionilor din 2010. Pe 19 februarie, Iryna Glibko şi colegele sale vor fi în Ungaria, pentru ultimul meci, cu VACI, formaţie care în turul precedent a eliminat-o din EHF European League pe Blomberg-Lippe, din Germania. Chambray a scos-o din joc pe Molde Elite, din Norvegia, iar Viborg a ajuns în grupe fără să joace vreun tur preliminar, la fel ca şi vicecampioana României, Minaur Baia Mare.
Formaţia maramureşeană se află în grupa B, alături de Les Neptunes de Nantes (Franţa), MKS Zaglebie Lublin (Polonia) şi Bietigheim (Germania). Cealaltă echipă din România calificată în faza grupelor, Măgura Cisnădie, va juca în grupa C, unde le va avea ca adversare pe HC Lada (Rusia), Herning-Ikast (Danemarca) şi Storhamar (Norvegia). În grupa A se regăsesc: Motherson Mosonmagyarovari KC (Ungaria), SOLA HK (Norvegia), Besancon (Franţa) şi Lokomotiv Zagreb (Croaţia).
În cazul în care ocupă unul din primele două locuri în grupa D, SCM Rm. Vâlcea va juca în sferturi cu una din primele două clasate din grupa C, în care se află şi Măgura Cisnădie.