Acasă Diverse Sărbătoare în Danemarca! SCM Rm. Vâlcea a învins o mare echipă a...

Sărbătoare în Danemarca! SCM Rm. Vâlcea a învins o mare echipă a Europei

1786
0

După egalul celor de la Borussia Dortmund, 33-33, în deplasare, cu Brest, consemnat sâmbătă, 6 februarie, seria surprizelor a continuat duminică după-amiază cu rezultatul înregistrat de SCM Rm. Vâlcea. Campioana României a reușit să facă un meci mare în Danemarca, în fața celor de la Odense și să demonstreze că își merită din plin locul la ”masa bogaților”.

Formația pregătită de Florentin Pera a făcut o primă repriză fabuloasă în Danemarca, în care totul a funcționat aproape perfect. Pentru ”muncipalele”, jocul a început de la scorul de 2-0 pentru adversare. Apoi Gonzalez a redus din diferență, Ciucă a intimidat-o pe Abbingh la o lovitură de la 7 metri, olandeza trimițând balonul în bară, iar Minevskaja a marcat pentru 2-2 (minutul 6). În continuare, apărarea Vâlcii a fost la înălțime, la fel și Daciana Hosu, care a avut mai multe intervenții salvatoare, dar și un înger păzitor între buturi, mingea trimisă de daneze către poarta sa lovind în mai multe rânduri bara. Și în atac SCM s-a comportat bine. Eficiența a fost maximă la 7 metri (3 goluri din trei aruncări a reușit Minevskaya), Florica (revenită după o entorsă ce a făcut-o să rateze meciul din campionat, cu Ploiești) a marcat din extremă stângă un gol frumos, din boltă, Lopez a punctat și ea, am avut goluri înscrise și de pe pivot, de Aardahl și Elghaoui, Liscevic a trimis o ”bombă” care a zguduit transversala și a ricoșat dincolo de linia porții. Elevele lui Florentin Pera au controlat bine și momentele dificile. În inferioritatea numerică, după eliminarea Jelenei Trifunovic, din minutul 13, au primit un gol, din 7 metri, dar au marcat de două ori, prin Lopez și Liscevic. Cel mai mare avantaj pe care l-a avut campioana României a fost de șase goluri (4-10) și s-a consemnat în minutul 18. Pe final de primă repriză, gazdele au dat semne de revenire, s-au apropiat la două goluri, însă SCM a intrat, până la urmă, la pauză, cu trei goluri în față (10-13).

Handbalistele formației vâlcene au luptat pentru a rămâne în avantaj, însă misiunea lor a devenit din ce în ce mai dificilă. Hosu a continuat să facă minuni în poartă. A avut niște parade incredibile, dar nu a putut împiedica revenirea gazdelor. Odense a restabilit echilibrul pe tabelă în minutul 45 (18-18).  Imediat, pe contraatac, Groot le-a adus pe daneze în avantaj, pentru prima dată după 44 de minute de pauză (19-18), dar SCM nu a renunțat. ”Municipalele” au fost penalizate pentru câteva greșeli tehnice, neforțate, însă au avut puterea să revină de la 20-18 pentru adversare. Ciucă a înlocuit-o bine pe Hosu și a continuat să dea încredere dintre buturi. Finalul a fost extrem de echilibrat, interzis cardiacilor, dar recomandat iubitorilor handbalului de la poalele Capelei, care s-au putut bucura la final pentru o victorie frumoasă. La 24-24, gazdele au rămas în inferioritate numerică. Iversen a fost sancționată cu 2 minute de eliminare. Nikolic a marcat pentru 24-25 cu 100 de secunde înainte de final, dar Odense a egalat. Imediat, Florentin Pera a cerut time-out. Faza de atac s-a finalizat cu reușita Kristinei Liscevic: 25-26. Au cerut și danezii timp de odihnă. Mai rămăseseră 19 secunde de joc. Cronometrul s-a oprit când mingea se afla în brațele Dianei Ciucă, iar ”municipalele” au declanșat fiesta la Odense. Victoria le-a ajutat să urce pe locul 6 în clasamentul grupei B a Ligii Campionilor, peste formația germană Borussia Dortmund.

Poate cea mai frumoasă fază a partidei a avut-o în prim plan pe artista din teren și din afara acestuia, Kristina Lisevic, care, în minutul 53, a inventat o pasă uluitoare, pe la spate, pentru Elghaoui, care a marcat atunci pentru 22-23.

În următoarea rundă, ultima din faza grupelor, SCM Rm. Vâlcea va juca pe teren propriu cu Brest. Partida va avea loc duminică, 14 februarie, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor ”Traian” din Rm. Vâlcea.

Pentru SCM au punctat în Danemarca: Minevskaja (6 goluri), Gonzalez (4) Liscevic (4), Nikolic (3), Florica (2), Elghaoui (2), Lopez (2), Aardahl (2), Trifunovic (1)

Odense a marcat prin jucătoarele: Groot (6), Hojlund (6), Kyndboel (3), Iversen (3), Abbingh (2), De la Cour (2), Mia Rej (2), Sara Hald (1).

FOTO: Facebook SCM Ramnicu Valcea – Handbal Feminin