Diverse

S-a lăsat de fotbal şi s-a apucat de agricultură. „Am crescut porci vietnamezi, dar se înmulţeau ca şobolanii!”. Acum, face senzaţie cu dulceţurile de ardei iute şi ceapă roşie

După 13 ani de fotbal (perioadă în care a fost la echipe precum Ghecon, Metalul Reşiţa, CSM Rm. Vâlcea şi CS Şirineasa) Mădălin Dobre s-a retras liniştit la proprietatea sa din comuna Pesceana. Aici, a început să-şi desăvârşească abilităţile culinare, cu produse bio home made, care, într-un timp foarte scurt, au ajuns extrem de apreciate de cei cu simţurile fine. „La început, am zis să cresc porci vietnamezi. Carnea lor are de opt ori mai puţin colesterol, fiind foarte bună, mai ales pentru copii şi persoane cu diverse afecţiuni. Ideea e că se înmulţeau ca şobolanii, încât o purcea ajungea şi la 50 de purceluşi pe an. Nu mai aveam unde să îi ţin, cu toate că existau cereri destul de mari de la prieteni. Ei erau uşor de crescut, dar îmi trebuia foarte mult spaţiu. Plus că sunt extrem de blânzi. Unul se obişnuise să doarmă la mine în cameră şi venea mereu să îl scarpin, ca pe un câine. Erau nişte figuri mari. La ora actuală, am o rasă corcită, dar nu mai mult de 14 capete. Încă de mic copil, mie mi-a plăcut mult să gătesc. Acum, am suficient timp să fac ceea ce îmi place. Mă refer la cârnaţi de casă, conserve, zacuscă. Am peste 20 de produse cu reţete proprii. Printre cele mai apreciate sunt dulceţurile de ardei iute şi ceapă roşie, ketchup, diverse sosuri. Mereu vin prietenii pe la mine şi îmi golesc cămara. E un sentiment extraordinar când te felicită şi îţi spun că nu au mai mâncat niciodată ceva atât de bun. Sincer, fac faţă cu greu cererii. Lumea vrea să simtă, din nou, gustul legumelor şi al cărnii de la ţară, cât mai naturală. Am şi o mini-fermă, cu vreo 200 de păsări: găini, curci şi nu numai”, a mărturisit Mădălin Dobre. (L.C.)b

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button