Diverse

Răzvan Burleanu, preşedinte FRF: „Încercaţi să nu amestecaţi zona politică, cu zona fotbalistică”

După premierea lui Contantin Pintilie, Răzvan Burleanu s-a adresat şi membrilor afiliaţi ai AJF Vâlcea. „Aş vrea să transmit un mesaj în ceea ce priveşte modul în care fotbalul trebuie să se desfăşoare. În mod cert, fotbalul are nevoie de implicarea autorităţilor locale, ale autorităţilor centrale şi ale mediului privat, în acelaşi timp. Totodată, obiectivul şi la nivel de FIFA, UEFA, Federaţia Română de Fotbal şi în ceea ce priveşte Asociaţia Judeţeană de Fotbal: încercaţi să nu amestecaţi zona politică, cu zona fotbalistică. Luaţi în considerare un aspect foarte simplu: alegerile de la FRF. Dacă ai avea un preşedinte de Federaţie care ar fi numit, susţinut de un singur partid politic, imaginaţi-vă că acea persoană ar trebui să se întoarcă după aceea şi bineînţeles să aibă grijă de cei care au susţinut-o. De aceea un preşedinte de Federaţie, de Asociaţie Judeţeană de Fotbal, trebuie să fie dincolo de interesele politice şi vă recomand cu toată tăria a să aveţi capacitatea să o faceţi”, a transmis Burleanu.

„Să fiţi mândri că faceţi parte din cel mai important fenomen social care există în România”

„În acelaşi timp, autorităţile locale au obligaţia să investească în fotbal. Iar acest lucru am reuşit să-l demonstrăm ştiinţific, pentru că de foarte multe ori când vorbim despre implicarea administraţiei locale, o facem emoţional, amintindu-ne, aşa cum ne-am amintit azi, de momentul 1973. E în regulă să facem acest lucru, dar în acelaşi timp trebuie să fim şi foarte pragmatici. Acum un an am reuşit să promovăm cel mai important studiu, pentru care am lucrat cu cele mai renumite universităţi din Europa. Când lucrezi cu cei de acasă, imediat eşti criticat. Studiul a fost plătit de către Consiliul Europei. Rezultatul este următorul: 183 de milioane de euro este impactul fotbalului astăzi în ceea ce priveşte economia României, cu excepţia fotbalului care se vede la televizor. Deci practic ceea ce faceţi dumneavoastră, astăzi, ceea ce se întâmplă la copii şi juniori, contribuie la economia României cu 183 de milioane de euro. Beneficii cu caracter social: impact de peste 50 de milioane de euro, saving-uri, reduceri de la bugetul Ministerului Sănătăţii – impactul este de peste 500 de milioane de euro. Mai mult sau mai puţin vorbim de 750 de milioane de euro. Practic, când avem aceste cifre, orice primar, orice preşedinte de Consiliu Judeţean este obligat să investească în fotbal (…). Trebuie să fiţi mândri că reuşiţi să contribuiţi la această dezvoltare şi că faceţi parte astăzi din cel mai important fenomen social care există în România. Nu mai există o altă mişcare socială, sportivă, culturală în România, mai puternică decât este astăzi Federaţia Română de Fotbal şi sprijinul dumneavoastră. Astăzi, în România, sunt peste 220 de mii de jucători de fotbal. Toate celelalte sporturi la un loc adună doar 80 de mii. Iar azi bugetul FRF este egal cu bugetul următoarelor 20 de federaţii. Şi exclusiv din resurse din mediul privat. Asta pentru că am avut capacitatea să ne menţinem pe această linie. Eu vă mulţumesc pentru invitaţie. Am vrut doar să vă introduc în ceea ce facem noi la nivel de Federaţie”, a adăugat şeful FRF.

„Fotbalul trebuie dezvoltat cât mai mult la bază”

„Cu siguranţă cei care aţi mai dialogat cu domnul Pintilie sau cu membrii noştri afiliaţi din judeţ cunoaşteţi aceste lucruri pe care vi le-am expus. Este nevoie să continuaţi în această direcţie şi să vă bazaţi pe Federaţia Română de Fotbal, în zonele de maxim interes pentru noi, dacă ne dorim să avem echipe naţionale performante, dacă ne dorim echipe de club şi copii mai sănătoşi. Pentru că mesajul pentru copii nu este să ajungă din nou Hagi sau Mutu sau Chivu, ci pur şi simplu să vină să facă fotbal. În primul rând de plăcere, iar dacă vor avea capacitatea să ajungă să şi performeze, va fi cu atât mai bine. Şi luaţi în considerare următoarea realitate. Azi, în România, avem peste 220 de mii de jucători. Din aceşti 220 de mii, doar 200 dintre ei ajung să semneze contracte de jucători profesionişti. Înseamnă 0,0001 la sută. Şi atunci o să înţelegeţi de ce fotbalul trebuie dezvoltat cât mai mult la bază. Nu e uşor să conduci Federaţia Română de Fotbal, cum nu e uşor să conduci nici o Asociaţia Judeţeană de Fotbal sau un club, dar în acelaşi timp principiile sunt cele mai importante şi dincolo de presiunile care există, de anumite interese, încercaţi să fiţi dumneavoastră în activitatea de zi cu zi. Şi să gândiţi pur şi simplu la dezvoltarea fotbalului. În noi veţi găsi permanent un sprijin, dincolo de interesele politice, dincolo de alte interese, pentru că acesta este modul cel mai corect în care se poate dezvolta o Federaţie şi în acelaşi timp o Asociaţie Judeţeană de Fotbal. Dumneavoastră meritaţi toate felicitările! Ştiu că am avut foarte multă susţinere aici, la Vâlcea”, a mai spus, în încheiere, preşedintele FRF. (S.S.)


Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button