Administratie

Patinoar şi sky bar la Drăgăşani

nedelcu sky barMunicipiul Drăgăşani are un buget foarte mic, dar continuă să facă paşi importanţi în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii locale. Secretul acestei reuşite îl deţin primarul PSD Cristian Nedelcu şi echipa acestuia, care în ultimii trei ani au atras zeci de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru asfaltarea drumurilor, modernizarea şcolilor şi a unităţilor sanitare, pentru amenajarea parcului Batca, extinderea reţelelor de apă şi canalizare, dar nu numai.

Lucrările la centura ocolitoare a oraşului, realizate în proporţie de 80 la sută

Zilele trecute, edilul PSD a organizat o nouă conferinţă de presă pentru a prezenta stadiul implementării unora dintre aceste proiecte. Primul obiectiv la care s-a referit Cristian Nedelcu a fost centura ocolitoare a municipiului Drăgăşani. Valoarea din proiect a acestei investiţii este de peste 23 de milioane de lei, însă lucrările propriu-zise au fost câştigate la aproape jumătate din această sumă. „Ce trebuie remarcat? Contribuţia noastră, a comunităţii din Drăgăşani, este de sub 1 mil. lei. Lucrările prevăzute în proiect sunt realizate, în momentul de faţă, în proporţie de 80 la sută. De asemenea, acestea vor fi încheiate până cel târziu la finele lunii martie 2012”, a anunţat viceliderul PSD. După prezentarea de la sediul Primăriei, Cristian Nedelcu i-a invitat pe ziarişti să vadă pe viu această investiţie. Surprizele cele mai mari le-au reprezentat trotuarele, străzile, pasajul peste calea ferată şi sensul giratoriu din apropierea acestuia, care, deşi sunt realizate mult mai bine decât investiţiile similare de la Râmnicu Vâlcea, costă chiar şi de 10 ori mai puţin.

Casa de Cultură va fi finalizată în mai 2012

Primarul Cristian Nedelcu ne-a dus apoi la Casa de Cultură, care a început să prindă formă. Social-democratul ne-a prezentat fiecare sală, fiecare lucru pe care doreşte să îl realizeze aici. De aceea, suntem în măsură să vă informăm că edilul are şi câteva idei pe care unii le-ar putea considera năstruşnice. Casa de Cultură va fi o instituţie multifuncţională şi va avea inclusiv un sky bar, cum în general au hotelurile de 5 stele de peste hotare. Acesta va fi amenajat la ultimul etaj şi va oferi o imagine panoramică excepţională. Tot de la Cristian Nedelcu, am aflat că se doreşte ca inaugurarea Casei de Cultură să aibă loc pe 1 mai 2012. O altă investiţie începută de social-democrat se referă la amenajarea unui patinoar. În judeţul Vâlcea, un astfel de spaţiu de agrement mai există doar în River Plaza Mall, dar care nu prea este funcţional. „S-ar putea ca unii să mă critice pentru că fac acest patinoar, însă vreau să vă spun că am avut foarte multe solicitări în acest sens. Nu cred că este rău că tinerilor şi chiar şi adulţilor li se oferă posibilităţi noi de a-şi petrece timpul liber, de a se relaxa. Acest mijloc de agrement este util nu numai pentru comunitatea locală, ci şi pentru cei care ne vizitează oraşul. Eu cred că e bine că-l facem. Mai mult decât atât, am găsit o soluţie să-l realizăm cu doar 4 miliarde de lei vechi şi sper să-l dăm în folosinţă luna viitoare. Am ales ca locaţie zona Batca, pentru că aici am făcut parcul, lacul, ştrandul. Vizavi este Liceul Agricol, unde învaţă 1.400 de elevi şi care-şi doresc foarte mult să realizăm astfel de investiţii. Urmează să facem, tot aici, şi piscina acoperită, terenurile de tenis de câmp, de fotbal, baschet, handbal. Această zonă, care până nu demult avea un aspect dezolant, trebuie să devină un centru de agrement şi am ferma convingere că asta va deveni. Nu m-am gândit la acest complex de agrement ca la o afacere, pentru că nu este normal. Spun asta pentru că au fost şi unii care m-au criticat că nu bag taxe de intrare etc. Sunt făcute pentru cetăţeni şi mi s-ar părea absurd să le cerem bani pentru a se simţi bine, o oră-două, cât stau aici. Vestiarele de la patinoar sunt aproape gata, după cum puteţi observa. Vom aduce şi patine şi tot ce trebuie”, a spus Cristian Nedelcu.

Modernizarea Şcolii „Tudor Vladimirescu”

De la Batca, l-am însoţit pe primarul din Drăgăşani la Şcoala Generală Tudor Vladimirescu, unde sunt în derulare alte două proiecte cu finanţare europeană: montarea de panouri solare pentru îmbunătăţirea sistemului de încălzire şi producerea apei calde şi modernizarea în totalitate a corpului vechi. Acest al doilea proiect este realizat cu sprijin din partea Uniunii Europene, fiind finanţat prin POR 2007-2013, Axa prioritară 3., DMI 3.4. – „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Valoarea sa totală este de 4,34 mil lei, din care 2,98 mil. lei sunt asiguraţi prin FEDR, 1,28 mil. lei reprezintă contribuţia de la bugetul naţional. Contribuţia locală este şi în acest caz foarte mică – 71.214 lei. Cu aceşti bani, se vor moderniza complet interiorul şi exteriorul şcolii, se va reabilita sala de sport, se vor înlocui instalaţiile şi, nu în ultimul rând, se vor instala echipamente pentru asigurarea accesului pentru persoanele cu dizabilităţi, prin: platformă verticală de tip auto portant, platforme înclinate etc. Totodată, se vor monta sisteme de supraveghere video, de alarmă şi de avertizare în caz de incendiu. Vor mai fi achiziţionate table interactive, computere şi alte echipamente menite să îmbunătăţească procesul educaţional. Rugat să-şi exprime părerea în legătură cu acest important proiect, directorul Gheorghe Vieru a apreciat că unitatea de învăţământ pe care o conduce merita să fie sprijinită nu numai pentru faptul că e normal ca elevilor să li se ofere condiţii cât mai bune pentru a putea studia, ci şi pentru că Şcoala Tudor Vladimirescu produce olimpici pe bandă rulantă şi specialişti care s-au afirmat inclusiv peste hotare. Gheorghe Vieru a amintit că, în curând, această unitate de învăţământ va împlini 100 de ani de existenţă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button