Diverse

Oltchim o va întâlni pe Randers în primul meci din grupele Ligii Campionilor

* formaţia daneză a reuşit calificarea în detrimentul echipelor Bayer Leverkusen, Milli Piyango şi HC Sparta

Aşteptările s-au confirmat! Formaţia daneză Randers HK a reuşit să obţină calificarea în grupele preliminare ale Champions League după ce a trecut la pas de echipele din Germania, Turcia şi Ucraina. Singura ameninţare a danezelor venea din partea nemţoaicelor de la Bayer Levekusen, însă ecuaţia calificării a fost rezolvată în ultimul meci din cadrul turneului din Danemarca, desfăşurat în zilele de 17,18 şi 19 septembrie. Atât Bayer cât şi Randers şi-au respectat blazonul în primele două zile ale turneului şi s-au impus în faţa out-sider-elor din Turcia şi Ucraina, astfel că accederea în grupele Ligii s-a decis în meciul direct. Echipa din Leverkusen n-a avut, însă, nicio şansă. Danezele au dominat prima repriză, pe care au terminat-o cu un avantaj relaxant, de 8 goluri (scor: 12-4), iar în partea secundă au menţinut ritmul, câştigând meciul cu scorul de 23-15.

Aurelian Roşca, trimisul special al vâlcencelor în Danemarca

Turneul de calificare din Danemarca, cel care a dat Oltchimului ce-a de-a treia adversară din grupele Champions League, a fost urmărit de antrenorul secund al formaţiei vâlcene, Aurelian Roşca. Acesta a filmat toate meciurile celor de la Randers, astfel că echipa campioană a României va avea material de lucru pentru următoarea perioadă. Pe lângă antrenamente, vor avea loc şi vizionări, pentru a fi analizat jocul denezelor pe care le vom întâlni în chiar primul meci din grupe, ce se va desfăşura pe 9 sau 10 octombrie. Altfel, deşi a dominat turneul de calificare, Randers nu i-a speriat pe oficialii formaţiei vâlcene. „Randers este o echipă de care trebuie să ţinem seama, dar nu care să ne pună probleme. Eu cred că noi şi Larvik vom merge mai departe”, a spus vicepreşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru.

Rezultatele consemnate în grupa a II-a a turneului de calificare:

Randers HK – HC Sparta         32-19
Bayer Leverkusen – Milli Piyango     28-21
Milli Piyango – Randers HK        14-35
HC Sparta – Bayer Leverkusen    20-21
HC Sparta – Milli Piyango        30-25
Randers HK – Bayer Leverkusen    23-15

„U” Jolidon Cluj a ratat şansa de a se alătura „galacticelor” în Ligă

Vice-campioana României, „U” Jolidon Cluj, n-a reuşit să obţină calificarea în grupele Ligii Campionilor. Deşi au debutat cu victorie la turneul de calificare (29-24 cu Metalurg Skopje), ardelencele au pierdut în meciul al doilea cu scorul de 33-21 în faţa suedezelor de la IK Savehof, iar apoi cu 33-25 în faţa celor de la Byasen Trondheim, terminând turneul pe locul 3. Contrar aşteptărilor, care dădeau ca favorită la accederea în grupele preliminare ale Ligii formaţia din Norvegia, din grupa a III-a a turneului de calificare a mers mai departe echipa suedeză IK Savehof.

Componenţa finală a grupelor Champions League:

Grupa A:

Viborg HK (Danemarca)
Dinamo Volgograd (Rusia)
Buducnost Podgorica (Muntenegru)
IK Savehof (Suedia)

Grupa B:

Hypo Viena (Austria)
HC Leipzig (Germania)
Itxako (Spania)
Korvex Debrecen (Ungaria)

Grupa C:

CS Oltchim (România)
Larvik (Norvegia)
Toulon (Franţa)
Randers HK (Danemarca)

Grupa D:

Gyor (Ungaria)
Krim Ljubljana (Slovenia)
Podravka Koprivnica (Croaţia)
Zvezda Zvenigorod (Rusia)

Program încărcat pentru campioana României
* Oltchim va juca 4 meciuri în 11 zile

Jumătate din lotul Oltchimului se află în această perioadă cu Naţionala României la Cupa Mondială din Danemarca. După ce vor reveni de la această competiţie, „alchimistele” vor intra în programul echipei de club, care va fi foarte încărcat. Joi, 30 septembrie, de la ora 18.00, Oltchim va primi vizita celor de la Tomis Constanţa, într-un meci contând pentru etapa a III-a a Ligii Naţionale, apoi sâmbătă, 2 octombrie, tot de la ora 18.00, va juca în Sala Traian cu Cetate Deva, iar marţi, 5 octombrie, se va deplasa la Reşiţa, pentru a disputa în devans partida cu Universitatea din localitate. După aceste meciuri din campionatul intern, urmează pentru gruparea vâlceană partida de foc, de debut în grupele noului sezon al Ligii Campionilor, cu Randers, ce se va desfăşura în Danemarca, pe 9 sau 10 octombrie.

Amical cu SCM Craiova

Handbalistele de la Oltchim care nu au mers cu Naţionala la Cupa Mondială din Danemarca continuă programul obişnuit de pregătire sub comanda antrenorilor Peter Kovacs şi Aurelian Roşca. Printre cele care au rămas la Vâlcea se numără Gabriela Szucs, care nu a fost convocată la Naţionala Ungariei, dar şi Anastasiia Pidpalova. În cazul jucătoarei din Ucraina, însă, n-a fost vorba despre o neconvocare. Ea face parte din planurile selecţionerului ţării sale, însă echipa naţională a Ucrainei nu va avea acţiune decât în luna octombrie, când va participa la Trofeul Carpaţi. Pidpalova va merge atunci direct la Tr. Severin, pentru a se alătura lotului naţional al Ucrainei. Cealaltă stranieră din lotul Oltchimului, Yeliz Ozel, a răspuns convocării la echipa naţională şi a plecat în Turcia la începutul acestei săptămâni. Altfel, handbalistele care au rămas la Vâlcea au programat pentru aceste zile de pauză competiţională un meci amical. Vineri, 24 septembrie, CS Oltchim se va deplasa la Craiova, pentru un nou meci amical cu echipa Victorinei Bora.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button