Volei

Înfrângere la limită în Ardeal

„U” TCRE Cluj-Napoca – CET Govora 71-68
• deşi au pierdut, elevele soţilor Mihai şi Antoaneta Toma păstrează încă şanse de a termina pe locul 5

CET Govora a disputat joi, după amiază, în deplasare, primul meci al duelului pentru locurile 5-6 din play-off-ul Diviziei A de baschet feminin. Jucătoarele pregătite de soţii Mihai şi Antoaneta Toma au avut o dorinţă enormă de răzbunare după cele două înfrângeri suferite în dauna ardelencelor în Sala Traian (una în campionat şi alta în cupă), dar s-au lovit de-o replică foarte dârză din partea gazdelor. Până la urmă, „U” Cluj a reuşit să se impună la limită, cu 71-68 (23-15, 18-11, 21-26, 9-16).

Elevele Simonei Muşat au prins o zi de excepţie în primele două sferturi, atunci când s-au şi detaşat pe tabela de marcaj, la o diferenţă care până la urmă s-a dovedit a fi decisivă. Astfel, la pauză, CET Govora era condusă cu 15 puncte, iar şansele de a mai obţine victoria erau compromise. Muştruluite zdravăn la vestiare de antrenorul Mihai Toma, baschetbalistele vâlcene au jucat altceva după pauză, au redus încet-încet din handicap, dar n-au mai reuşit să întoarcă şi soarta partidei. Punctele formaţiei vâlcene au fost înscrise de Janina Simionca (19), Laura Bocoş (14), Florina Diaconu (14), Cristina Duma (11), Ana Maria Chirilă (8) şi Raluca Ungureanu (2).
„Ne-a costat debutul mai slab de meci, atunci când gazdele s-au aflat la conducere pe tabela de marcaj. Ne-am revenit după pauză, dar precipitarea jucătoarelor noastre din finalul meciului ne-a privat de-o victorie preţioasă. În ultimele patru minute am irosit cu nonşalanţă câteva atacuri pe care dacă le-am fi gestionat mai bine puteam câştiga. Cred însă că nu e chiar totul terminat. Am pierdut doar o bătălie, nu şi războiul. Urmează meciul de la Rm. Vâlcea, pe care sper să-l câştigăm, iar apoi să mai încercăm a doua oară să dăm lovitura la Cluj-Napoca”, ne-a spus preşedintele echipei vâlcene, Dorin Vlad, după meciul din Ardeal.
Cea de-a doua confruntare CET Govora – „U” Cluj-Napoca se va disputa joi, 17 mai, în Sala Traian.

Echipă fără pivoţi

În opinia antrenorului Mihai Toma, rezultatele mai slabe ale echipei CET Govora din sezonul regulat, atunci când s-a reuşit acea contra-performanţă (clasarea pe locul 7), s-au datorat în mare măsură lipsei unui pivot de valoare, capitol la care toate echipele din prima jumătate a clasamentului Diviziei A au excelat. „În tot acest campionat am jucat doar cu extreme şi fundaşi, fără pivoţi veritabili de valoare, ori în aceste condiţii chiar nu ştiu ce puteam obţine mai mult. Pot să spun fără teama de a greşi că din acest punct de vedere suntem singura echipă dintre primele 8 clasate care nu au avut cel puţin un pivot de valoare, care să poată face diferenţa sub panouri. Variantele încercate de noi, cu Raluca Ungureanu pivot, care uneori a şi dat randament, au fost menite doar a mai compensa această lipsă acută în angrenaj, dar nu ne-au rezolvat în totalitate problemele, ci dimpotrivă. A fost aşadar un campionat mai special, iar acest lucru ne-a privat de obţinerea unor succese care ne-ar fi urcat în clasament. Nici o echipă din Divizia A nu s-a confruntat cu o asemenea problemă, la fiecare au existat soluţii viabile în acest sens, mult mai bune decât ceea ce avem noi în propria ogradă”, a spus Toma.
Altfel, tehnicianul echipei vâlcene a admis că este nevoie ca la sfârşitul sezonului să se facă o judecată dreaptă a parcursului avut de CET Govora în acest sezon, dar mai ales a evoluţiei unora dintre jucătoarele din lot. „Atunci când se va trage linie vom vedea cine şi ceea ce a greşit mai mult, şi cine trebuie să plătească pentru nerealizarea obiectivului: locurile 3-4. În opinia mea, sunt doar câteva fete care-şi doresc să facă performanţă la Vâlcea, altele nu. Pe cele care vor mă bazez în prezent pentru a urca pe locul 5”.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button