Volei

Revansa la scor astronomic

CET Govora – Naţional Iaşi 119-39

Revanşă la scor astronomic

  Elevele lui Mihai Toma au făcut spectacol în prima etapă a returului Diviziei A de baschet feminin. CET Govora s-a impus fără drept de apel în faţa grupării Naţional Iaşi, însă succesul a lăsat fără îndoială un gust amar suporterilor, cărora nu le venea să creadă că vâlcencele au putut pierde toamna trecută meciul din deplasare. Puţini ştiu însă că anul trecut altfel au stat lucrurile. În tur au jucat şi cele trei jucătoare de peste Prut, care-au lipsit acum din cauza problemelor legate de obţinerea vizei de intrare în România. „Chiar şi dacă veneau cele trei basarabence tot am fi învins. Vroiam însă să le vedem cum joacă, pentru că ne-ar fi interesat să transferăm în vară măcar una dintre ele”, ne-a declarat preşedintele echipei CET Govora, Dorin Vlad. Ieşencele au înscris primele puncte abia la jumătatea primului sfert, când CET Govora conducea deja cu 17-0, iar în continuare au oferit o replică cu mult sub nivelul Diviziei A, astfel că echipa vâlceană a putut să se impună lejer. Scorul a urcat treptat (37-5 după primul sfert, apoi 59-21 după al doilea, 92-34 după al treilea şi-n fine 119-39), o diferenţă de scor care ne scuteşte de alte comentarii. Cele mai multe puncte pentru CET Govora au fost înscrise de Irina Borş (20 de puncte), Cristina Duma (19), Ana Maria Chirilă (19), Bianca Barbu (15), Laura Bocoş (14), Georgeta Ştefan (9), Janina Simionca (8), Ana Maria Mezaroş (8), Alina Funieru (3), Magda Niţu (2) şi Andra Haas (2). „Toate fetele care-au jucat merită apreciate pentru efortul lor, dar în mod special s-au remarcat Ana Maria Chirilă şi Irina Borş”, a precizat la finele meciului preşedintele Vlad.

Record de puncte pentru echipa vâlceană

Prin prisma scorului consemnat la finele partidei cu Naţional Iaşi, echipa lui Mihai Toma a reuşit să intre şi-n istorie. În cei şase ani de zile de când formaţia vâlceană joacă în Divizia A, baschetbalistele de la CET Govora nu au reuşit decât o singură dată să depăşească graniţa celor 100 de puncte marcate într-un meci (s-a întâmplat asta în 2005, cu Magic Sibiu). CET Govora a trecut „cota 100” în minutul 33, iar până la final, pe fondul faptului că ieşencele nu mai aveau decât cinci jucătoare în lot (după ce toate cele trei rezerve au fost descalificate), fetele lui Mihai Toma au urcat până la o cifră care cu greu va mai putea fi depăşită vreodată, aşa cum a recunoscut şi preşedintele Dorin Vlad.

Florescu a suplimentat prima CET-ului

În pauza meciului CET Govora-Naţional Iaşi, patronul SC Urban SA; Teodor Florescu a intrat în vestiarul baschetbalistelor vâlcence. Patronul vâlcean le-a anunţat pe jucătoare că le va suplimenta prima de victorie cu suma de 1.500 RON, în cazul în care vor marca peste 110 puncte şi vor câştiga la o diferenţă de peste 75 puncte. Cum cerinţa lui Teodor Florescu  a fost îndeplinită, vicele George Pirnea va aduce în această săptămână banii baschetbalistelor antrenate de Mihai Toma.

Sportul Studenţesc – CET Govora

Examenul de maturitate

După „execuţia” cu public a ieşencelor, baschetbalistele de la CET Govora îşi dau examenul de maturitate sâmbătă, 20 ianuarie, în Capitală. Meciul cu Sportul Studenţesc este catalogat chiar de preşedintele Dorin Vlad ca fiind unul foarte important pentru echipa vâlceană. „E o confruntare crucială pentru noi. Dacă pierdem la Bucureşti este clar că am pierdut şi contactul cu locul 4. În plus, ar fi în pericol şi locul 5, pe care-l atacă Rapidul. Avem potenţial pentru a produce o surpriză. Ne trebuie însă ca măcar trei jucătoare să fie în formă maximă şi mă refer în principal la Ana Maria Chirilă, Laura Bocoş şi Cristina Duma”, susţine Vlad. În tur, la Rm. Vâlcea, CET Govora a mai reuşit o dată să răstoarne calculele hârtiei şi a obţinut o victorie nescontată (58-48).

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button