Volei

Trupa lui Cristi Achim s-a întarit cu înca un baschetbalist american

 Trupa lui Cristi Achim s-a întărit cu încă un baschetbalist american

* pivotul Barson Collins (27 de ani) a semnat un contract pe şase luni cu BC Rm. Vâlcea

  După ce l-a adus pe Jamaal Miller în decembrie 2006, BC Rm. Vâlcea a transferat săptămâna trecută încă un jucător american. Noul venit nu e nici Jeffrey Day, nici Bruce Cooper, două nume vehiculate des în presa vâlceană, ci Barson Collins, un jucător de altfel la fel de anonim ca şi ceilalţi doi. Collins are 27 de ani, măsoară 2,03 metri, iar oficialii clubului vâlcean îşi pun mari speranţe că odată cu venirea sa postul de pivot  nu va mai fi deficitar. Americanul a semnat cu BC Rm. Vâlcea un contract valabil pe şase luni de zile şi va primi un salariu egal cu al celuilalt jucător de peste Ocean care se află deja în lot, Jamaal Miller.

Colacul de salvare

Deşi nu se mai află deloc la prima tinereţe, Barson Collins este privit de staff-ul echipei vâlcene precum un ultim colac de salvare în lupta pentru evitarea retrogradării. „Aveam nevoie de un jucător ca el, cu experienţă, care ştie să joace baschet de cea mai bună calitate”, spune antrenorul Cristian Achim. „Pe Jamaal Miller l-am luat practic cu ochii închişi şi am avut noroc. Rămâne de văzut dacă şi Barson Collins va fi la fel de util echipei noastre precum Miller”, a mărturisit şi Gogu Manolescu despre proaspăta achiziţie a formaţiei vâlcene. Primul contact al lui Collins cu baschetul românesc s-a produs chiar la o zi după ce americanul a ajuns în Râmnic, atunci când BC Rm. Vâlcea a susţinut o partidă amicală în deplasare cu Atlassib Sibiu.

Americanii sunt colegi de cameră

Încă din primele zile pe care le-a petrecut în Râmnic, Barson Collins a fost încântat de oraş şi de atmosfera din jurul echipei: „Ce pot să spun? Îmi place foarte mult România, chiar dacă este total diferită de Statele Unite. Mă înţeleg foarte bine cu ceilalţi coechipieri la antrenamente şi sper s-o fac la fel şi-n partidele oficiale. Nu am mai avut oferte de la alte echipe din Europa. Mă bucură faptul că voi juca pentru o echipă mică, dar ambiţioasă, cu un public care, din câte am fost informat, s-a aflat mereu alături de jucători”. Pentru că e prieten cu Jamaal Miller, aşa cum era normal, oficialii clubului vâlcean au decis ca baschetbaliştii americani să stea amândoi în aceeaşi cameră.

Atât de aproape de NBA

Collins a evoluat până acum, ca şi Miller, într-o ligă inferioară de baschet din SUA. Din diferite motive nu a putut face saltul către NBA, poate cea mai mare dezamăgire a carierei sale. „Ultimii doi ani de zile au fost excelenţi pentru mine, plini de succese pe plan profesional. Vroiam să încerc ceva nou, iar atunci când am fost contactat din România mi-am zis: de ce nu? Mai ales pentru că aici am aflat că joacă foarte  mulţi jucători americani şi pentru că voi fi coechipier şi cu Jamaal Miller, cu care, de altfel, sunt foarte bun prieten. În afară de asta, practic, nu ştiu nimic despre campionatul de aici din România”, spune Collins, care vede venirea la Vâlcea chiar ca pe o încununare a carierei sale.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button