Volei

Junioarele-republicane de la CET Govora n-au rivale

Junioarele-republicane de la CET Govora n-au rivale

Echipa de junioare-republicane a clubului CET Govora a obţinut recent alte trei victorii în cadrul Campionatului Naţional, la cel de-al doilea turneu desfăşurat în sala „Rapid” din Capitală. Elevele soţilor Mihai şi Antoaneta Toma au repetat astfel evoluţiile de la turneul desfăşurat în noiembrie la Târgovişte. În primul meci, CET Govora a depăşit greu Rapidul cu 88-82, cele mai prolifice marcatoare vâlcene fiind Irina Borş (36 puncte marcate), Bianca Barbu (21), Alina Funieru (15) şi Andra Haas (14). A urmat apoi o partidă mai lejeră, cu  Olimpia, de care fetele pregătite de soţii Toma au trecut la un scor care ne scuteşte de alte comentarii: 90-51. Irina Borş (22 puncte), Bianca Barbu (19), Alina Funieru (14) şi Andra Haas (10), au fost remarcatele acestui meci. În fine, în ultimul joc, tinerele baschetbaliste de la CET Govora au învins şi Municipal Târgovişte, cu 67-61, încă o dată Irina Borş fiind cea mai eficace jucătoare vâlceană, cu 36 puncte înscrise. Au secondat-o îndeaproape Alina Funieru (26) şi Andra Haas (19).

Irina Borş, MVP-ul turneului

„Fetele s-au dăruit exemplar, au jucat foarte bine şi au câştigat iarăşi toate cele trei meciuri pe care le-am disputat. În proporţie de 80 la sută ne-am asigurat astfel calificarea la turneul final, ar mai fi de câştigat doar vreo două meciuri. De data aceasta, am avut opt fete în lot şi nu s-a mai resimţit aceeaşi oboseală ca la primul turneu de la Târgovişte. Echipa de bază a fost formată din Alina Funieru, Bianca Barbu, Irina Borş, Andra Haas şi Ştefania Constantin. Au mai evoluat Corina Ştefănescu, Andreea Firţulescu şi Elena Tiţa. Cea mai valoroasă jucătoare din echipa noastră a fost Irina Borş, care-a înscris şi foarte multe aruncări de 3 puncte”, ne-a declarat antrenorul Mihai Toma.

Ştefania Constantin va juca în Divizia A

Ştefania Constantin a fost una dintre jucătoarele care l-au încântat în mod deosebit pe tehnicianul echipei CET Govora. Revenirea sa în lotul grupării vâlcene a fost de bun augur, a apreciat Mihai Toma: „Mă bucură revenirea în echipă a Ştefaniei Constantin. A adus acel plus de experienţă care ne trebuia, fiind în dese rânduri capul limpede din echipa noastră. Am putea conta pe serviciile sale şi în Divizia A. Dar mai trebuie să se pregătească. Rămâne de văzut cum vom reuşi s-o aducem măcar la meciuri. E mai greu pentru că face facultatea la Bucureşti şi vă daţi seama că e un efort în plus să mai joace şi baschet. Şi nu oriunde, ci în Divizia A”. Următorul turneu din cadrul Campionatului Naţional de junioare-republicane va avea loc în februarie şi va fi organizat de clubul Olimpia, pe 10-11 februarie. CET Govora va avea şansa de a se afla la rândul său în postura de formaţie organizatoare, în perioada 23-24 martie 2007.

Baschetbalistele de la CSŞ, lidere în Campionatul Naţional de junioare III

La Arad, s-a desfăşurat recent cel de-al doilea turneu de sală din cadrul Grupei B a Campionatului Naţional de baschet feminin rezervat junioarelor III. Echipa Clubului Sportiv Şcolar, pregătită de profesoara Manuela Cornea, a repurtat la această competiţie cinci victorii din tot atâtea meciuri jucate. Tinerele baschetbaliste vâlcene s-au impus pe rând în faţa formaţiilor CSŞ Craiova (50-35), CS Activ Timişoara (46-36), CSŞ Bega Timişoara (54-30), BC MC Sport Cluj-Napoca (61-24) şi Gloria Arad (56-42). „Fetele au jucat nesperat de bine, şi-au depăşit lejer toate adversarele. Georgiana Plăviţu şi Cristina Badi au tras practic echipa după ele şi merită apreciate pentru efortul lor”, ne-a mărturisit antrenoarea Manuela Cornea după acest turneu. Altfel, trebuie spus că la primul turneu de sală, desfăşurat în toamnă la Timişoara, vâlcencele au fost învinse de echipa din Arad, însă acum şi-au putut lua iată o binemeritată revanşă, chiar în fieful adversarelor. Graţie acestor rezultate, CSŞ Rm. Vâlcea ocupă în prezent primul loc în grupa din care face parte şi are cele mai mari şanse de a se califica la turneul semifinal.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button