DiverseHandbal

O jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea, cel mai bun pivot din Europa!

Deși sezonul Ligii Campionilor la handbal feminin nu s-a încheiat, pandemia de Coronavirus punând stop tuturor competițiilor încă de la mijlocul lunii martie, EHF și Uniqa au decis, în baza evoluțiilor de până la faza sferturilor de finală, să stabilească All Star Team-ul Europei. Antrenorii și specialiștii EHF au nominalizat 50 de jucătoare. Decizia finală au luat-o fanii. Au avut posibilitatea să-și voteze jucătoarele preferate pe parcursul a două săptămâni. Vineri, 5 iunie, EHF a anunțat rezultatele ”scrutinului”. 23.000 de iubitori ai handbalului și-au exprimat opțiunile. Cele mai multe voturi le-a primit o jucătoare din tabăra campioanei en-titre a României, SCM Rm. Vâlcea, lidera din momentul întreruperii Ligii Florilor, echipă calificată în sferturile Ligii Campionilor. Este vorba despre Asma Elghaoui. Jucătoarea de origine tunisiană a strâns 14.896 de voturi și a fost desemnată cel mai bun pivot din Liga Campionilor.

În echipa ideală se regăsește și o româncă, liderul Naționalei României, Cristina Neagu, de la CSM București, care a fost aleasă drept cel mai bun inter stânga din acest sezon al Champions League.

Handbalista formației vâlcene, Asma Elghaoui, a intrat în cursa pentru cucerirea titlului de cel mai bun pivot din Europa alături de Astride N`Gouan (Metz Handball), Heidi Loke (Vipers Kristiansen), Sladjana Pop-Lazic (Brest Bretagne Handball) și Kari Brattset (Gyor Audi ETO).

 

All-star Team-ul Ligii Campionilor, ediția 2019/2020:

Portar: Amandine Leynaud, Györi Audi ETO KC – 9,055 votes
Extremă stânga: Sanna Solberg, Team Esbjerg – 6,570 votes
Inter stânga: Cristina Neagu, CSM Bucuresti – 7,594 votes
Centru: Stine Oftedal, Györi Audi ETO KC – 13,161 votes
Pivot: Asma Elghaoui, SCM Ramnicu Valcea – 14,896 votes
Inter dreapta: Anna Vyakhireva, Rostov-Don – 9,158 votes
Extremă dreapta: Jovanka Radicevic, Buducnost – 7,462 votes

Cea mai bună apărătoare: Eduarda Amorim, Györi Audi ETO KC – 11,029 votes

Cea mai bună tânără jucătoare: Noemi Hafra, FTC-Rail Cargo Hungaria – 7,440 votes

Cel mai bun antrenor: Emmanuel Mayonnade, Metz Handball – 6,927 votes

FOTO: www.ehfcl.com

Articole Similare

Back to top button