DiverseHandbal

Un fost jucător de la Rapid, Steaua și Gaz Metan Mediaș se va ocupa de pregătirea fizică a handbalistelor de la SCM Rm. Vâlcea

În această pauză competițională, provocată de pandemia de Coronavirus, SCM Rm. Vâlcea s-a despărțit de mai multe jucătoare, dar și de un membru al staff-ului. Este vorba despre preparatorul fizic Jovan Novakovic. Acesta a ajuns tot la o echipă din Liga Florilor, respectiv la Dunărea Brăila. Oficialii grupării de la poalele Capelei s-au orientat rapid. Și-au dorit un român.

De pregătirea fizică a handbalistelor campioanei en-titre a României se va ocupa Liviu Dumitru. Florentin Pera, antrenorul principal al ”municipalelor”, nu a mai lucrat cu el. Liviu Dumitru vine dintr-un alt sport. A fost baschetbalist de performanță. A jucat la Rapid, Steaua Erbașu București, Farul Constanța, BC Pitești, la Brașov, Tg. Mureș, la Gaz Metan Mediaș. Și-a încheiat cariera de jucător la jumătatea sezonului 2013-2014. Potrivit descrierii celor de la CS Transilvania Brașov, Liviu Dumitru (care în august va împlini 41 de ani) este absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport (ANEFS) București. A urmat cursuri acreditate național, precum cel de preparator sportiv, instructor de fitness (perfecționare și specializare), tehnician nutritionist, TRX, Let’sbands, Foam Roller, Bossu ball și a fost printre primii români care s-au specializat în pregătirea fizică adaptată jocului de baschet. Până acum, s-a ocupat de pregătirea fizică a sportivilor de la BC Tg. Mureș, BC Argeș Pitești, a Naționalei Under 16, iar din toamna anului trecut, și de cei de la Transilvania Brașov. Liviu Dumitru este preparatorul fizic al echipei naționale a României de baschet masculin. (S.S.)

FOTO: cstbv.ro

Articole Similare

Back to top button