Politica

Nicu Gheorghe: Protocolul USL în judeţul Vâlcea este nul!

–    Domnule Nicu Gheorghe, de câteva luni, câteva persoane din conducerea centrală a PC încearcă să vă excludă din partid atât pe dumneavoastră, cât şi pe fostul preşedinte Mircea Stănculescu. Până acum, câte încercări au fost şi ce deznodământ au avut?

Au fost patru încercări, toate eşuate, pentru că nici până la această oră cei care doresc să ne excludă nu au citit statutul partidului.

–    Bun, atunci cine este preşedinte al PC Vâlcea?

Conform statutului, preşedinte este tot Mircea Stănculescu, pentru că cei de la centru au dizolvat doar Biroul Executiv Judeţean. L-au numit în locul lui Mircea Stănculescu pe Jenică Poenaru. Însă, Mircea Stănculescu a rămas preşedintele Consiliului Judeţean, deci el este preşedintele organizaţiei. Au mai făcut câteva greşeli pe care, dacă vreţi, vi le spun.

–    Vă rog…

Au numit un Birou Executiv interimar, format din: Jenică Poenaru – preşedinte interimar, Pârvulescu Gheorghe (noi nu avem nici un Pârvulescu Gheorghe, ci un Pârvulescu Ion) – vicepreşedinte, Bologa Cătălin, Ivan Jinaru, Dediu Alexandru, Predescu Loredana, Vicol Viorel, Nicu Nicolae, Drugan Gheorghe, Ştefan Aurel, Uţă Gheorghe (care e decedat), Ghebre Carmen, Stănişor Nicolae, Năsturică Nicolae etc… şi Spinciu Dan, care de o jumătate de an e la PNL.

–    Uţă Gheorghe, decedat?

Da, din nefericire. Am înţeles că, acum o lună şi ceva, s-a aruncat în faţa unui tren. Dumnezeu să-l ierte!

–    Haideţi să revenim. De ce spuneţi că nu cunosc statutul cei de la centru, care vor să vă excludă?

Păi, în primul rând, numai Biroul Politic, conform articolului 82, litera x, poate să desemneze o comisie care să se ocupe de un litigiu într-un judeţ. Deci nu Biroul Executiv, cum au făcut ei. De asemenea, Biroul Politic este singurul for de conducere care poate dizolva birourile executive judeţene şi consiliile judeţene şi niciodată nu poate dizolva doar una dintre aceste structuri. Tot BP poate demite un membru al BEJ sau CJ, dacă există motive întemeiate. Subliniez acest lucru, dacă există motive întemeiate. Ori, ei, ne-au demis fără să precizeze un singur motiv sau să facă vreo analiză. N-au respectat nimic… În consecinţă, decizia împotriva noastră este nestatutară.

–    În contestaţia pe care aţi făcut-o, aţi menţionat aceste lucruri?

Staţi un pic, pentru că n-au făcut doar o comisie. Au mai trimis una, la fel de nestatutară. Prima oară, am făcut contestaţie la partid. Acum, însă, vom face şi la instanţă. Pe mine, au vrut să mă excludă conform articolului 24 din statut. Dar acolo se spune foarte clar că nu mi se poate aplica nici o sancţiune dacă nu mi se oferă posibilitatea de a participa la o dezbatere în acest sens. Adică nu mă pot sancţiona fără să mi se ofere posibilitatea să mă apăr. Nu s-a respectat nici asta. Au hotărât să mă excludă fără să spună de ce, cu ce am greşit. Iniţial, în vizor îl aveau doar pe Mircea Stănculescu, dar pe parcurs li s-a pus pata şi pe mine.

–    Această propunere a ajuns vreodată la Biroul Politic, cum spune statutul?

Da, propunerea Biroului Executiv Central a ajuns la Biroul Politic, iar acolo a picat. Deci, cei din Biroul Politic n-au vrut să mă excludă. Acolo, au fost colegi care au sărit să mă apere, explicând chiar şi faptul că am băgat bani grei în PC şi mi-am făcut datoria fără să greşesc cu nimic. Au spus că, de când nu mai e Dumitru Buşe, n-a investit nimeni în organizaţie mai mult decât mine şi Stănculescu. Atunci, cei din Biroul Politic au decis să nu mă sancţioneze. Nu ştia nimeni de ce ar trebui să fiu dat afară. Asta se întâmpla acum, luni, aşa că am rămas vicepreşedinte.

–    Bun, dacă s-a revenit, Jenel Poenaru ce este?

Numirea sa în funcţia de preşedinte al Biroului Executiv Judeţean este nestatutară. Dacă vreţi, puteţi spune că e preşedintele BEJ, dar în realitate nu este, pentru că Mircea Stănculescu a rămas preşedintele Consiliului Judeţean şi, implicit, asta înseamnă că e preşedintele filialei. Un argument în plus pentru ceea ce afirm este că nu centrul stabileşte componenţa Biroului Executiv Judeţean. Tot statutul ne lămureşte: această structură este aleasă de Consiliul Judeţean. La noi, au fost alegeri anul trecut, iar mandatul e de 4 ani. Altele noi eu nu ştiu să se fi ţinut. Dacă erau isteţi, cei care ne vor afară din PC dizolvau şi Consiliul Judeţean. Problema s-ar fi complicat, însă, pentru că biroul putea propune aşa ceva, dar aprobarea în acest sens trebuia să o dea Conferinţa Naţională. Vedeţi, eu am citit statutul din scoarţă în scoarţă şi merg doar pe ceea ce mi se spune acolo.

–    De ce-l apăraţi pe Mircea Stănculescu? Alţi colegi de-ai dumneavoastră şi-au văzut de treabă…

Pentru că, în primul rând, nu a greşit cu nimic. În plus, eu am venit în PC crezând că aici există democraţie. Nu am mai făcut politică niciodată. Anul trecut, cum bine ştiţi, am intrat în groapa cu lei. Spre surprinderea mea, am constatat în acest an de când fac politică un lucru care mie mi-a dat fiori: partidele nu sunt nici pe departe ceea ce credeam eu că sunt. Sunt nişte centre de putere. Nu numai PC, toate partidele. N-au nici o treabă cu democraţia. Poate că sunt naiv şi acum m-am trezit, dar mă aşteptam la cu totul altceva. În judeţe, în funcţiile de conducere, la partide, rezistă doar pupincuriştii. Ceilalţi n-au nicio şansă.

–    Bine, dar PC Vâlcea a mai semnat şi un protocol. Ion Pârvulescu a semnat şi ştampilat protocolul USL pentru judeţul Vâlcea, din partea PC.

Ştiu, pentru că m-a sunat. L-am întrebat cine l-a trimis acolo. N-avea mandat, n-avea nimic. S-a dus aşa, aiurea. La un moment dat, a zis că l-a sunat preşedintele PC, Daniel Constantin, şi i-a spus să se ducă să semneze protocolul cu PSD şi PNL. Când l-am rugat să-mi arate telefonul, să văd dacă într-adevăr l-a sunat preşedintele, s-a blocat. În orice caz, situaţia este tragi-comică. S-a dus să semneze protocolul, uitând că, de fapt, preşedintele este în funcţie. N-a mai contat că, astfel, ignora protocolul, care spune un lucru foarte interesant şi demn de reţinut. Noi am făcut şi o contestaţie pe tema aceasta. E simplu! Au încălcat articolele 312, 211, 212, 234, 213 şi 214 din acordul de constituire a USL la Vâlcea. Ce înseamnă asta? 1. S-a depăşit termenul de 30 de zile privind constituirea USL în judeţ. De pe 5 februarie până pe 10 martie a trecut mai mult timp. 2. nu s-a făcut nici un grup de lucru pe baze paritare din partea fiecărei organizaţii semnatare. 3. reprezentanţii fiecărui partid din acest grup de lucru trebuiau stabiliţi conform statutului fiecărui partid. Nu s-a făcut nici asta. Ion Pârvulescu nu se putea duce să semneze acest protocol decât dacă acest lucru îl stabilea Consiliul Judeţean al PC Vâlcea. Şi pot continua lista până mâine…

–    Vreţi să spuneţi că protocolul USL, la Vâlcea, este nul?

Exact! Noi am trimis deja o adresă la PSD şi PNL. Le-am transmis preşedinţilor Ion Cîlea şi Cristian Buican că s-a comis o eroare. Dacă protocolul nu este anulat şi făcut din nou, corect, îl vom contesta la Bucureşti, la secretariatul Uniunii. Nu vă mai spun că Ion Pârvulescu a folosit o ştampilă pe care am casat-o demult.

–    Ce urmează?

Vrem să le arătăm oamenilor cum se face politică în România. Vrem să îi determinăm pe politicieni să respecte măcar regulile pe care le stabilesc în interiorul partidelor. Noi vorbim de proiecte pentru România, dar nu ne cunoaştem statutul şi nici nu-l respectăm. Vrem, de asemenea, ca Mircea Stănculescu să nu mai fie tratat ca un criminal. Domnule, omul ăsta n-a făcut niciun rău. Din contră, s-a dedicat total PC-ului.

–    Dacă aţi citit foarte bine statutul PC şi aveţi dreptate în tot ceea ce aţi spus până acum, vă daţi seama că aveţi suficiente argumente să cereţi demiterea şi chiar excluderea lui Daniel Constantin? De ce nu faceţi şi asta?

Dacă lucrurile nu revin la normalitate, poate că ne vine o idee şi în acest sens. Oricum, ce ni s-a întâmplat nouă e strigător la cer. De la Bucureşti, a fost trimisă o comisie să ne radă. După ce s-a constatat că aceasta a fost nestatutară, a fost trimisă alta, care am înţeles că a găsit închis sediul. În momentul acela, Mircea Stănculescu era plecat în străinătate cu copilul, iar secretară nu mai aveam, ca să asigure permanenţa la sediu. După ce am văzut ce tratament ni se aplică, evident că eu n-am mai plătit-o. Păi, eu îmi dădeam şi sufletul pentru partid, iar partidul vroia să mă excludă… Comisia n-a vrut să afle de ce nu era nimeni la sediu, aşa că l-a luat în pene pe Mircea Stănculescu, spunând că nu vrea să comunice. Vă daţi seama că omul nu se putea teleporta de la Viena la sediu, ca să-l găsească comisia.

–    De ce a devenit Mircea Stănculescu o ţintă pentru unii dintre liderii centrali?

Au fost vreo două-trei persoane cărora, în faţă, le-a spus că nu cunosc statutul.

–    Trebuia neapărat să fie sincer cu ei?

Da, din punctul meu de vedere. Noi nu suntem ahtiaţi după funcţii, după putere. Nu ne e teamă că, până la urmă, ne dau afară din partid. Şi nici nu putem rămâne dacă suntem folosiţi drept carne de tun. Nu am intrat în politică pentru a fi marioneta cuiva. Îmi ascult şefii din partid, dar vreau ca şi ei să mă trateze cu respectul cuvenit.

–    Cum văd această situaţie colegii dumneavoastră din teritoriu?

70 de filiale din 89 au semnat pentru susţinerea lui Stănculescu. Luni, dosarul a ajuns la Biroul Politic. Am mai strâns şi din municipiu în jur de 300 de semnături pentru susţinerea lui Mircea. Asta în doar două zile.

–    Credeţi că s-a ajuns în situaţia asta şi din cauza PSD şi PNL?

Este posibil, pentru că aceste două partide îşi doresc ca PC Vâlcea să fie o structură politică slabă, pe care să o controleze. Nu doresc un partener puternic, care le poate încurca planurile. Cu mine şi Mircea Stănculescu nu le-ar merge să ne ducă de nas. PC-ul ar lua maximul din ceea ce se poate lua, ca pe vremea lui Dumitru Buşe.

–    Bine, din ce informaţii avem noi, Jenel Poenaru este prieten cu Mircea Perpelea şi ţinta lor finală ar fi funcţia de prefect.

Nu cunosc acest aspect şi permiteţi-mi să mă îndoiesc. În plus, eu ştiam că, ultima oară, Mircea Perpelea era la PSD. Mai e ceva: funcţiile vor fi împărţite în funcţie de procentajul din alegeri. Dacă la PC Vâlcea este pus un preşedinte slab, care nu vrea să investească în partid, ci să stoarcă atât de mult cât poate, eu cred că partidul riscă să ia la Vâlcea sub 1 la sută. Pe urmă, ce funcţii mai împart?

–    De ce nu vă daţi demisia din PC? De ce nu ieşiţi de tot din politică, dacă lucrurile nu sunt aşa cum v-aţi imaginat?

Pentru că sunt un luptător şi îmi place să duc o luptă până la capăt. S-ar putea să câştigăm. Speranţa moare ultima!

–    Aveţi un plan de rezervă? Sunteţi om de afaceri şi încă unul cu o avere considerabilă. Cel puţin aşa se aude… că sunteţi milionar în euro

Nu am calculat ce avere am. Am depăşit de multă vreme milionul de euro, dar nu asta contează. Nu contează nici planul de rezervă, câtă vreme n-am dus lupta până la capăt. Poate că, ştiu eu, contează averea mea, dar doar ca o dovadă în plus că n-am intrat în politică pentru a face bani, ci pentru a cheltui. Eu încă mai sper că pot participa la reformarea clasei politice. Sper să am această şansă…

Articole Similare

2 Comments

  1. FELICITARI DLE NICU GHEORGHE, PENTRU VERTICALITATEA DE CARE DATI DOVADA, IMPREUNA CU DL STANCULESCU SI ECHIPA DVS, PT CA PUTINI SUNT CEI CARE AU DORIT CU ADEVARAT O SCHIMBARE IN CLASA POLITICA ROMANEASCA. NADAJDUIM CA NU VETI FI SIMPLI SPECTATORI LA CEEACE SE INTAMPLA, CA VETI FI IN CONTINUARE ASA CUM VA STIM SI CA VETI DA VALCENILOR O SPERANTA CA POLITICIENII POT FI SI ALTFEL, ADICA SA SLUJEASCA INTERESELE LOR CI NU ALE UNOR PERSOANE SAU GRUPURI DE INTERESE. NU LASATI ARMELE IN FATA CELOR CARE PLANIFICA IN MOD GROSOLAN IMPARTIREA CASCAVALULUI SI LASA LA O PARTE CINSTEA, RESPECTUL SI ONOAREA, IN SCHIMBUL CASTIGURILOR DE ORICE NATURA. ECHIPA DEMISA A P.C. VALCEA REPREZINTA UN PERICOL CLAR PT GRUPURILE DE INTERESE ACIOLITE LANGA ACEST PARTID. ATI REVIGORAT ACEST PARTID SI ATI FOST INLATURATI. NOI CEI CARE V-AM SUSTINUT MEREU, VA SUNTEM IN CONTINUARE ALTURI SI STITI FOARTE BINE CA LA ORICE SEMNAL VOM ACTIONA PENTRU A SPRIJINI IDEEA DE DEMOCRATIE, RESPECT, DEMNITATE, ETC.

    FELICITARI SI MULT SUSCCES !

  2. v-am avertizat mereu ca presu a venit la pc cu scopuri clare, de a inlatura actuala conducere si sa se instaureze el cu o mana de oameni tocmai pt a scapa de situatia financiara pe care o are. alta sansa nu are decat in politica. nu m-ati ascultat, si iata: v-au inlaturat. degeaba strigati ca nu a fost statutar, pai mai respecta cineva ceva in tara asta ? nu intotdeauna trebuie sa fiti sinceri si cinstiti. nu vedeti ca in politica ro trebuie sa aveti si alte calitati, neortodoxe ? in orice caz, nu cred ca asa zisii colegi, vor repune curand partidul pe picioare, asa cum a fost pana acum. cu presu, nici atat. cu pivulescu nici vorba.

Lasă un răspuns

Back to top button