Diverse

Naţionala de handbal feminin a României s-a clasat doar pe locul 8 la Campionatul Mondial Under 20 din Ungaria

Naţionala de handbal feminin a României a terminat doar pe locul 8 turneul final al Campionatului Mondial Under 20, care s-a desfăşurat în perioada 1-14 iulie, în oraşul Debrecen, din Ungaria. După ce au fost eliminate în sferturi de naţionala ţării gazdă a competiţiei, tricolorele au evoluat mai departe pentru locurile 5-8. Din păcate, tinerele jucătoare pregătite de Gheorghe Tadici şi Grigore Albici au capotat în ambele partide din această fază, în faţa puternicelor echipe ale Danemarcei şi Franţei.
Aşa cum se cunoaşte, din reprezentativa noastră au făcut parte şi trei handbaliste vâlcene: extrema dreaptă Alexandra Badea – de la noul SCM, portăriţa Raluca Kelemen – de la HC Zalău şi interul dreapta Bianca Berbece – care e împrumutată de CS Chimia la Activ Plopeni.

Naţionala Danemarcei a fost net superioară României în cele două meciuri directe, pe care le-a câştigat cu 42-23 şi 29-20

Vineri, 13 iulie, Danemarca ne-a învins la pas, cu scorul de 29-20 (după 13-11, la pauză). Acesta a fost cel de-al doilea meci pe care tricolorele l-au disputat în compania naţionalei nordice la Mondialul Under 20. Aşa cum se cunoaşte, cele două formaţii s-au înfruntat şi în grupa iniţială, când danezele au administrat româncelor o înfrângere drastică: 42-23!
În meciul din week-end, Andreea Tecar (de la Minaur Baia Mare) a fost cea mai prolifică jucătoare a echipei noastre, cu şase goluri înscrise. Maramureşeanca a fost secondată pe lista marcatoarelor de Diana Nichitean (HC Zalău) şi Raluca Petruş („U” Cluj-Napoca), ambele cu câte 4 reuşite. În ceea ce le priveşte pe jucătoarele vâlcene din lot, Berbece şi-a trecut în cont un gol în cele 15,23 de minute în care a jucat, în timp ce Badea n-a punctat deloc, deşi s-a aflat 43,57 de minute pe teren. Altfel, Kelemen a apărat buturile României doar 16,52 de minute, fără a avea vreo intervenţie salvatoare.

Tricolorele n-au avut nicio şansă de victorie în faţa Franţei, într-un meci care s-a jucat de Ziua Naţionalei a rivalei noastre

Din cauza celui de-al doilea insucces cu Danemarca, selecţionata antrenată de Gheorghe Tadici şi Grigore Albici a jucat ulterior meciul pentru locul 7, în compania Franţei. Acest meci a avut loc sâmbătă, 14 iulie (chiar de Ziua Naţională a rivalei noastre), şi a fost la fel de greu ca şi cel cu Danemarca. Tricolorele au fost învinse până la urmă cu scorul de 30-24 (după 16-11, la pauză).
În acest duel, cele mai prolifice jucătoare din tabăra noastră au fost Alexandra Severin (de la Dinamo Bucureşti) – 6 goluri şi Andreea Tecar (Minaur Baia Mare) – 5. Altfel, Berbece a evoluat 4,08 minute împotriva reprezentativei din Hexagon şi a înscris o dată, în timp ce Badea n-a punctat deloc în cele 17,04 minute în care s-a aflat pe teren. Fapt mai rar întâlnit în handbal, Kelemen a fost folosită integral (60,00 de minute) de selecţionerii Gheorghe Tadici şi Grigore Albici.

La turneul final din ţara vecină, elevele lui Gheorghe Tadici au obţinut patru victorii şi au pierdut cinci meciuri

Bilanţul naţionalei de handbal feminin a României la acest turneu final al Campionatului Mondial Under 20 a fost unul negativ: patru victorii, din care trei în grupa iniţială (cu Japonia, Paraguay şi Angola) şi una în optimi (cu Croaţia) şi cinci înfrângeri, din care două în grupa iniţială (cu Olanda şi Danemarca), una în sferturi (cu Ungaria) şi alte două în turneul pentru locurile 5-8 (cu Danemarca şi Franţa). La final, selecţionerul Gheorghe Tadici a declarat că tricolorele n-ar fi putut obţine însă mai mult la această competiţie, din moment ce multe dintre jucătoarele convocate nici măcar nu evoluează ca titulare în Liga Florilor, la echipele la care sunt legitimate.

Ungaria a profitat de avantajul suporterilor şi a devenit campioană mondială, după ce a trecut clar de Norvegia, în finală (28-22)

În acest an, titlul suprem la nivel de tineret a fost adjudecat chiar de Ungaria, echipă care, aşa cum se cunoaşte, ne-a şi eliminat în sferturi, cu 31-26 (după ce România a condus cu 17-14, la pauză!). Naţionala ţării gazdă a trecut ulterior, în semifinale, de Coreea de Sud, cu 30-25, iar în finală de Norvegia, cu 28-22. Altfel, medaliile de bronz au fost câştigate de reprezentativa Coreei de Sud, care a dispus cu scorul de 29-27 de Rusia. În semifinale, fosta campioană mondială a acestei categorii de vârstă (Rusia) pierduse în faţa Norvegiei cu 30-23. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button