Diverse

Mai avem nevoie să citim cărți de dezvoltare personală în 2020?

Iată o întrebare pe care tot mai mulți și-o pun, în condițiile în care numeroase cărți de dezvoltarea personală au devenit treptat subiecte de luat în râs de către majoritatea oamenilor.

Mai ales de către aceia care preferă mai degrabă să se uite hipnotizați la programe de divertisment îndoielnic difuzate la televizor, să asculte manele, să se uite cu orele la discuțiile interminabile televizate ale politicienilor care în fapt nu spun nimic inteligent. E mai simplu așa, decât să pună mâna pe o carte și să reflecteze la ceea ce găsesc în paginile ei.

De ce nu mai vor unii să citească în 2020 cărți de dezvoltare personală?

Oroarea de cărțile de dezvoltare personală a apărut într-o anumită proporție și din cauza faptului că tot mai multe companii românești, dar mai ales multinaționale, au început să își oblige angajații ca să participe, vrând-nevrând, la asemenea cursuri, în scopul declarat de a crește productivitatea acestora la locul de muncă.

Din acest motiv, ceea ce prin anii 1990 era o plăcere, acum a devenit o corvoadă pentru mult corporatiști, la fel cum în școală erau acele lecturi obligatorii pe care trebuia să le parcurgem de voie-de nevoie fix în vacanța de vară, în loc ca să ieșim la joacă alături de gașca de prieteni.

Adevărul este că merită să studiem în continuare cărți bune de dezvoltare personală, așa cum sunt și cele propuse de editura For You, dacă o face din proprie inițiativă, nu din obligație.

A studia cărți inteligente și motivante ne poate conduce la dobândirea de abilități utile de care să fim în primul rând noi mândri și de-abia în secundar să putem ca să creștem valoric și în ochii șefilor noștri.

Metoda IDFT, singura prin care poți ajunge la transformare

Dacă alegi bine cărțile de dezvoltare personală, s-ar putea ca să găsești și tu în ele soluții la provocările pe care le ai în viață la momentul actual, dar trebuie să știi că o carte nu rămâne altceva decât o simplă sursă de informare.

Dacă staționezi la acest nivel, de simplă informare, atunci în mod clar nici nu merită să te mai apuci ca să citești cărți de dezvoltare personală, pentru că este în mod cert pierdere de vreme. Mai bine te uiți la filme pe Netflix!

Pentru a se produce o schimbare în bine în viața ta, trebuie să parcurgi toți pașii IDFT, mai exact să te informezi, să iei decizia de a acționa și apoi să acționezi focusat, entuziast înspre ținta dorită. Curând o să observi cu bucurie că transformarea nu va întârzia să apară.

DIn nefericire, studiile științifice au arătat că oamenii iau foarte rar decizii radicale, chiar dacă ele nu sunt costisitoare financiar (de multe ori chiar nu implică vreo cheltuire de bani), ci solicitante din punctul de vedere al efortului pe care îl presupun aceste hotărâri.

O decizie radicală înseamnă automat o alegere. Înseamnă părăsirea unei căi și înscrierea pe un anumit drum fără a te mai uita înapoi, la zona de confort pe care o părăsești.

Cunoașteți și voi fraze de genul: “Voi renunța la fumat de luna viitoare!”, “ Începând de luni, mă înscriu la o sală de gimnastică.” “De luna viitoare voi învăța engleza.”

Amânarea este problema cu care se confruntă din ce în ce mai mulți oameni în condițiile în care vrem ca totul să se petreacă din ce în ce mai ușor, mai rapid. Dacă se poate, doar pocnind degete, fără ca noi să nu facem niciun efort!

Atunci când mergi la un curs de dezvoltare personală trebuie să fii extrem de determinat ca să faci parte dintre cei 5% care vor lua decizia de a acționa, așa cum trainerul îi sfătuiește.

În cazul în care este vorba doar de citirea unei cărți de dezvoltare personale, lucrurile se complică și mai mult, mai puțin de 1% dintre cititori punând și în aplicare ceea ce au citit în volumul respectiv sau, chiar dacă fac acest lucru, renunță la scurtă vreme, deoarece nu au susținerea necesară.

Alege cărțile de dezvoltare personală de la For You, mergi la cursuri, iar viața ta va fi mai bună!

Cel mai bine ar fi să combini citirea unei cărți de dezvoltare personală, din care te informezi, cu acțiunea de a merge la un curs pe aceeași temă.

Eventual, poți să ai șansa participării la un seminar ținut chiar de către autorul cărții respective. E mai probabilă punerea în aplicare a ceea ce ți s-a spus la respectivul curs și ai citit deja și în carte, mai ales dacă te și înscrii într-un grup de sprijin. Mai mult ca sigur, vei vedea cum viața ta se îmbunătățește dacă acel element pe care vrei să îl schimbi chiar este important pentru tine.

Material realizat impreuna cu Digital Metrics – Agentie Marketing Online

Articole Similare

Back to top button