Administratie

La Câineni, începe reabilitarea podului dinspre DN7, iar betonarea Străzii Poduri se încheie în septembrie

În urma demersurilor primarului Ion Nicolae şi ale consilierului său, Mihai Şandru, CNAIR şi-a dat acordul pentru reabilitarea podului care asigură legătura între DN 7 şi zona centrală a comunei Câineni. Un punct de vedere a fost solicitat şi RAJDP Vâlcea în legătură cu lucrările propuse, dar cum regia nu a dat nici un răspuns, se presupune că nu are nicio obiecţie.


În aceste condiţii, în zilele care urmează, va fi actualizat Proiectul Tehnic privind reabilitarea parţială a podului, investiţie care va fi suportată din bugetul local al comunei Cîineni şi care, în linii mari, cuprinde montarea a 12 stâlpi de iluminat public, refacerea trotuarelor pe ambele sensuri, pe o distanţă de aproximativ 150 de metri pătraţi, dar şi parapeţi metalici, acolo unde nu există.

Reamintim faptul că primarul Ion Nicolae a decis să realizeze această lucrare din cauză că podul nu mai prezintă siguranţă pentru cei care îl traversează, în special noaptea, când este foarte întuneric. În ultimii ani, construcţia peste râul Olt a fost afectată destul de puternic şi de calamităţile naturale şi ar necesita intervenţii mult mai complexe. Primarul de la Cîineni a semnalat această situaţie în nenumărate rânduri, dar – la nivel înalt – s-a considerat că n-ar fi deocamdată o urgenţă.

Că n-ar fi o urgenţă, pentru moment, consideră şi CNI – în legătură cu alte trei probleme spinoase ridicate de autorităţile din Cîineni. Este vorba despre Valea Urii, unde zeci de localnici riscă să rămână izolaţi, Uliţa Prundului şi zona bazinului de apă de la Robeşti, unde sunt necesare diguri cât mai solide. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii n-au exclus aceste investiţii, dar spun că le-au introdus pe „procedura normală” şi promit că vor fi finanţate. La ora actuală, în Lista sinteză de la CNI, comuna Câineni apare cu 6 lucrări mari aprobate, dar fără un buget clar: – modernizare tramă stradală, – dotarea dispensarului, – aşezământ cultural la Grebleşti, – construcţia unei săli de sport la Câinenii Mari, – reţele hidro-edilitare şi – punerea în siguranţă a obiectivelor afectate în urma calamităţilor din 2021.

Cel mai avansat proiect pare a fi „Dotarea dispensarului uman din comuna Câineni”. Primăria va trimite zilele acestea, la Bucureşti, Studiul de fezabilitate şi este de aşteptat ca, în această toamnă, să vedem lansate procedurile de achiziţie pentru ecograf, paturi, truse medicale, RMN, scaun stomatologic şi ce alte echipamente mai sunt prevăzute în documentaţie. Şi, pentru că tot vorbeam despre proiecte avansate, o altă veste bună este aceea că, în septembrie, se încheie şi betonarea străzii Podului, afectată şi acesta, în trecut, de o puternică alunecare de teren. În zonă, s-a construit şi un zid de sprijin, pentru stabilizarea terenului respectiv.

Articole Similare

Back to top button