Opinii

Fapte bune în sportul vâlcean

SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII

De ce trebuie să aducem în atenţia cititorilor anumite articole scrise de noi, în care pur şi simplu ne lăudam tinerii fotbalişti din pepiniera proprie şi recomandam ca aceştia să primească atenţia cuvenită din partea antrenorilor şi a actualilor conducători? Deoarece, aşa cum se observă, nu ne-am înşelat!

Juniorii vâlceni valoroşi trebuie promovaţi şi mediatizaţi

Iată aşadar ce spuneam acum un an: „Claudiu Popa – un junior foarte talentat, născut în 1993, care evoluează la juniorii-republicani A de la CSM Rm. Vâlcea – era pe punctul să dea cu piciorul unei şanse uriaşe de a-şi vedea visul cu ochii, anume ca la 17 ani să joace în Liga a III-a. Încă o dată (înainte de a pleca de la Vâlcea), Alin Artimon a ştiut să-l atragă pe acest copil (care dă o atenţie sporită şi activităţii şcolare) în febra performanţei, într-un moment în care tânărul fotbalist nu prea mai avea încredere în posibilităţile sale. Povestea merită spusă acum cum se cuvine: un copil cuminte, crescut foarte bine, de viitor pentru clubul vâlcean, a avut, iată, parte de atenţia unui antrenor pe cinste! Şi, cu siguranţă, Artimon este un pedagog! Până la el, de mulţi ani nu am mai avut parte de o asemenea normalitate şi o transparenţă la clubul din Zăvoi”.
Ce s-a întâmplat după aceea? Juniorul Claudiu Popa a primit laude din toate părţile şi asta datorită lui şi antrenorului Cristi Lazăr, care a ştiut să-l strunească pe acest copil ori de câte ori se cam plictisea să joace la acest nivel (juniori-republicani A) – unde a dat vreo 25 de goluri în turul campionatului. Pe oricare dintre adversarii întâlniţi în cale la această categorie de vârstă (mulţi născuţi în anul 1992) i-a cam făcut „varză”, inclusiv pe acel Buleică de la Univ. Craiova (care acum este convocat la naţionala de tineret condusă de Emil Săndoi.
Şi, ceea ce este mai important, actualii antrenori ai CSM-ului i-au dat încredere în continuare, iar rezultatele se văd, Claudiu Popa fiind convocat la lotul naţional Under 18, condus de Ovidiu Stângă. Pe data de 18 februarie s-a prezentat la Tg. Neamţ, de unde va pleca în străinătate alături de ceilalţi tricolori, pentru a disputa o serie de meciuri amicale.
Ce trebuie să înţeleagă acum acest junior? În primul rând trebuie să ştie că, la lotul naţional, nimeni nu are răbdare cu el. Ţinând cont că vine după un sezon de pregătire de vreo două luni (cu un cantonament la Rm. Vâlcea şi altul în Antalya), s-ar putea să intervină oboseala şi acea stare de saturaţie. Dacă iubeşte fotbalul şi va fi sfătuit aşa cum se cuvine, va trece însă şi de acest hop. Noi îi dorim succes, iar convingerea mea este că Vâlcea nu duce lipsă de talente, ci dimpotrivă, de multe ori până acum, nu am ştiut să-i promovăm şi să-i mediatizăm pe acei jucători care au avut valoare. Sper ca pe viitor să nu se mai întâmple aşa ceva!

Augustin Dumitrescu, un adevărat „magician” în Zăvoi

Cei care deţin o sală de fitness în Vâlcea (nu-i bag pe toţi în aceeaşi „oală”) au ales o soluţie confortabilă: să cumpere toată aparatura de ultimă generaţie, care să-i scutească de un efort suplimentar (îţi indică electronic cam tot!). Unii s-au trezit din senin că pot fi şi instructori sportivi cu acte în regulă şi poate nu au făcut performanţă în viaţa lor. Mai se dau şi pe recuperări la sportivii accidentaţi şi nu trece mult timp când pleci cocoşat şi cu întregul organism în „pioneze”. Ca alinare, ţi se recomandă ca noapte de noapte să-ţi verifici muşchii în faţa oglinzii, sub atenta supraveghere a nevestei, amantei sau cine se mai află prin preajmă.
Nimeni nu este împotriva aparaturii ultramoderne, dar parcă mai mult aş alege sala din Zăvoi, unde simţi „mirosul fiarelor muncite”, făcute de mâna unui performer – Augustin Dumitrescu – care a adus ceva medalii pentru judeţul Vâlcea. Toată sala este echipată cu aparatură „marca Augustin Dumitrescu”! Nu poţi să faci o evaluare exactă a sportivilor, dacă efectiv sudoarea nu ţi-a trecut chiar ţie prin piele, lucrând cu pasiune şi profesionalism.
Pe lângă lucrurile bune realizate la CSM Rm. Vâlcea, cred că aducerea acestui domn Augustin Dumitrescu, care are grijă ca sportivii accidentaţi să se refacă într-un timp cât mai scurt, reprezintă de asemenea un pas înainte. Sala amenajată de acesta în Zăvoi e ornamentată cu flori naturale, fiind şi de o curăţenie desăvârşită, ca să nu mai spun că pe pereţi nu vezi nicidecum agăţaţi tot felul de oameni despuiaţi! Acolo nu întâlneşti, ca în alte părţi, indivizi cu ifose, domnişoare de bani gata, care nu suportă decât mirosul fin al parfumurilor primite cadou de la un flăcău „călare” pe un Audi A6. Aici ai şansa să vezi însă chiar şi câte un sportiv cu tenişi rupţi, cu tricoul ud după un efort prelungit, având în mână un prosop ponosit şi uzat, de care nu trebuie să-ţi fie ruşine. De aceea, vă recomand cu plăcere sala din Zăvoi.

Fotbalul din Băile Govora a intrat într-o altă „eră”

De câţiva ani, echipa de fotbal FC Govora a cam făcut figuraţie pe la nivelul Ligii a V-a. Bani de nicăieri, bază sportivă de nivelul anilor ’70 şi asocieri care au condus la atingerea ridicolului – s-au apucat de modernizări, dar înainte au dărâmat acoperişul, pentru ca muncitorii să aibă luminozitate de la „mama natură” (curentul era tăiat de mult din cauza neplăţii unor facturi!).
Pe data de 27 ianuarie 2011 a apărut o „luminiţă” (nu vă speriaţi, acoperişul a fost refăcut până la urmă de către Primărie!) la capătul tunelului. Consiliul Local al oraşului Băile Govora, întrunit în ziua respectivă, a realizat o convenţie de asociere între părţile contractante: Consiliul Local Băile Govora, reprezentat prin primarul Mihai Mateescu, şi Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Non-Amatori, cu sediul în Bucureşti, organizaţie sindicală, reprezentată prin preşedintele Dumitru Costin.
De reţinut este faptul că actualii consilieri şi primarul oraşului Băile Govora au ştiut să negocieze aceste contracte „la sânge”, având în vedere că în trecut s-au ales şi cu un proces.
La Art. 3, punctul b), din acest contract-convenţie de asociere este stipulat că la terminarea prezentului contract (adică peste 25 de ani), Consiliul Local Băile Govora va beneficia de terenul de fotbal, împreună cu toate bunurile mobile şi imobile, precum şi cu toate investiţiilor făcute, bunuri ce vor rămâne în domeniul şi utilitatea publică a oraşului cu titlu gratuit.
Nu ne îndoim de credibilitatea domnului Dumitru Costin, dar aşteptăm faptele!

Dănuţ OMEAG

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button