Acasă Liga Nationala A făcut tenis şi taekwondo. Acum e în Naţionala Germaniei de handbal....

A făcut tenis şi taekwondo. Acum e în Naţionala Germaniei de handbal. Ar avea mare succes şi ca model

279
0

SCM Rm. Vâlcea are o echipă frumoasă, atât la figurat, cât şi la propriu. Jucătoarele transferate în această vară sunt în tiparul obişnuit. Și valoroase, dar şi foarte frumoase. Din dorinţa de a le cunoaşte mai bine şi fanii grupării vâlcene, oficialii clubului municipal au publicat o serie de interviuri cu jucătoarele de la poalele Capelei. Săptămâna trecută a fost rândul interului Naţionalei Germaniei, Ewgenija Minevskaja, să vină la microfon. În copilărie, Shenia a practicat tenis şi taekwondo, iar acum, dacă nu ar iubi prea mult sportul cu mingea mică, ar putea avea o carieră de succes şi ca model…

Prima lună alături de SCM Rm. Vâlcea
Prima lună la Vâlcea a fost foarte frumoasă, foarte intensă. Am fost primită călduros de toată lumea de la echipă, de staff, dar şi de suporteri. Am fost deja într-un stagiu de pregătire unde fanii au fost alături de noi. A fost atât de frumos! Mi se face pielea de găina, a fost incredibil. Vreau să am parte de acelaşi sentiment, aici, în Sala Sporturilor Traian, alături de fanii din Râmnicu Vâlcea.

De ce handbal?
Ambii mei părinţi au jucat handbal (de performanţă) şi poate este un fel de “vrajă”, fiindcă deja acest sport era în corpul meu. Am încercat şi multe alte activităţi, printre care tenis şi taekwondo, dar dragostea pentru acest sport a fost mult prea mare.

Mulţumită de ceea ce ai găsit la Rm. Vâlcea?
Condiţiile de aici, de la Râmnicu Vâlcea, sunt chiar foarte bune. Avem arena care ne este destinată special nouă, avem o sală foarte bună de fitness unde ne pregatim, dar şi nutriţia este foarte bună. Mergem la restaurantul L’Accademia del Gusto unde mancarea este foarte bună! Dacă nu aţi încercat până acum, trebuie să o faceţi. Dar, în opinia mea, condiţiile sunt foarte bune.

Cum va fi noua ediţie a Ligii Campionilor?
Primul meci din Liga Campionilor va fi la Brest şi sunt foarte fericită pentru acest lucru. Nu am apucat să-mi iau La revedere de la ei (din cauza pandemiei), dar totul va fi foarte frumos, cu multe emoţii şi sentimente, fiindca voi juca primul meci în Liga Campionilor cu Vâlcea, iar pe cealaltă parte îmi voi lua ”La revedere” de la Brest. Toată lumea ştie că Liga Campionilor şi-a schimbat formatul, prin urmare cred că va fi foarte greu, foarte disputat, ambele grupe sunt foarte echilibrate. Nu pot să spun care este cea mai convenabilă grupă deoarece în Liga Campionilor sunt cele mai bune echipe din Europa şi vom lupta până nu o să mai putem să ne mişcăm. Obiectivul meu cu Vâlcea este să jucăm cât de bine putem şi să câştigăm tot ce se poate.

Gyor, o adversară de tradiţie în oraşul nostru…
Bineînţeles, jocurile împotriva echipei Gyor sunt mereu speciale deoarece Gyor este cea mai bună echipă din Europa. Am fost atât de aproape de victorie împotriva lor (cu Brest), dar din păcate nu s-a putut, aşa este în sport, uneori câştigi, alteori pierzi, dar am căpătat foarte multă experienţă şi cine ştie, poate anul acesta…

Preparat local favorit?
Până în prezent nu am nici un fel preferat, dar am încercat mămăliga şi da, îmi place.

Frumuseţea face echipă bună cu sportul?
Frumoasa şi bestia… Bineînteles, pe de-o parte suntem toate fete, iar pe cealaltă parte practicăm un sport atât de dur. Cred că pe teren nu mai suntem frumuseţi.

Nu vom juca prea curând în faţa suporterilor…
Pentru mine va fi foarte ciudat să jucăm fără spectatori, jocul nu «trăieşte» doar prin noi, ci şi prin spectatori, ei sunt al 8-lea jucător. Sper că suporterii vor primi permisiunea de a fi prezenţi la jocuri. După cum am spus la început, a fost un sentiment atât de placut cu fanii care ne-au vizitat în cantonament şi vreau să trăiesc din nou acelaşi sentiment în această arenă, ştiu ce atmosferă creează fanii aici, atât de multă gălăgie şi felul în care îşi încurajează echipa.. este impresionant!