Acasă Liga III Elevii lui Catargiu n-au obţinut nicio victorie în ultimele săptămâni

Elevii lui Catargiu n-au obţinut nicio victorie în ultimele săptămâni

80
0

* meciurile disputate în perioada de pregătire au demonstrat că FC Oltchim încă nu-şi regăseşte cadenţa pentru a putea aborda liniştită noul sezon

Schimbările produse la nivelul lotului au dereglat puţin mecanismul după care funcţiona FC Oltchim. Jucătorii rămaşi, împreună cu cei promovaţi din rândul juniorilor încă mai încearcă să formeze o echipă omogenă. Este, însă, destul de greu să capete încredere din moment ce nu vin şi rezultatele. N-au mai cunoscut de mult gustul victoriei, meciurile disputate în ultimele două săptămâni ale perioadei de pregătire încheindu-se fie cu rezultate de egalitate, fie cu înfrângeri. Au pierdut cu CSM Slatina, au fost apoi eliminaţi din Cupa României de Damila Măciuca, iar în ultimele zile au mai consemnat un eşec şi o remiză. La începutul săptămânii trecute au pierdut cu 2-1 întâlnirea cu Ghecon Lăpuşata, colega de serie din Liga a III-a, iar sâmbătă, 7 august, FC Oltchim a remizat, scor 2-2 (ambele goluri ale formaţiei chimiste au fost înscrise de Preda), cu o echipă de Liga a IV-a, Dinamo 2007 Rm. Vâlcea. Mai sunt însă aproape două săptămâni până la începerea campionatului, timp în care se pot pune la punct capitolele deficitare. „Sunt momente ale jocului care nu mă satisfac, greşeli în apărare, la construcţie, la finalizare. Am, însă, încredere că jucătorii se vor trezi până la începerea campionatului. Avem o echipă tânără şi va fi mai greu pentru noi în acest sezon. Sper totuşi ca jucătorii să dea dovadă de seriozitate şi să nu cadă în extrema cealaltă, să creadă că nu e concurenţă pe posturi şi nu-i poate scoate nimeni din echipă, că au locul de titulari asigurat”, a menţionat antrenorul FC Oltchim, Lucian Catargiu.
Altfel, FC Oltchim a aflat săptămâna trecută componenţa şi programul după care se va ghida în noul sezon. Conform FRF, formaţia chimistă ar urma să debuteze în noul sezon cu un meci în deplasare, pe terenul echipei cu care s-a întâlnit şi în ultima etapă a campionatului trecut, Ralbex Turcineşti, în etapa a II ar urma să se dueleze în Râmnic, cu Ghecon Lăpuşata, iar în runda a III-a va da piept cu Triumf Bârca.

Şorega, din nou printre chimişti

Gruparea chimistă nu a renunţat la ideea de a mai înregimenta câţiva jucători. Deocamdată, însă, nu a înregistrat vreun transfer. Este totuşi posibil ca în noul sezon să facă parte din lotul pe care Lucian Catargiu se va baza şi jucătorul Andrei Fostogeanu, prezent printre chimişti încă de la începutul perioadei de pregătire. De asemenea, nu este exclus ca şi Cosmin Şorega să revină la FC Oltchim. El şi-a încheiat socotelile cu Ghecon Lăpuşata, iar acum, din câte se pare, vizează un transfer la formaţia chimistă. Şorega va putea demonstra că merită să facă parte din lotul FC Oltchim în următoarele două amicale pe care formaţia lui Lucian Catargiu le va disputa. Marţi, 10 august, FC Oltchim o va întâlni pe CSM Rm. Vâlcea, iar joi, 12 august, va urma un test cu AS Mihăeşti.

S-ar putea renunţa la juniorii republicani

Grupările de Liga a III-a nu sunt obligate să înscrie echipe în campionatele de juniori republicani. Până acum, totuşi, FC Oltchim a avut reprezentante atât la cele rezervate juniorilor A, cât şi la cele organizate pentru juniorii B. Însă, începând cu noul sezon este foarte posibil ca gruparea chimistă să renunţe la „republicani”. Sunt discuţii pe această temă care înclină spre un astfel de deznodământ. „Dacă nu ai echipe competitive, nu are rost să participi la o competiţie doar de dragul de a te prezenta la meciuri. Cheltui nişte bani degeaba şi te faci de râs prin rezultatele slabe. Dacă tot nu sunt obligatorii, nu are rost să mai înscriem echipe în campionatul de juniori republicani. Juniorii pot juca şi în campionatele organizate pe plan local. Dacă e să iasă fotbalişti, ies şi de aici”, ne-a spus un apropiat al formaţiei chimiste.

Laurenţiu SIMA