Fără categorieAdministratie

Echipa Văduva-Rafailă face minuni la Măciuca. Comuna are, în sfârşit, alimentare cu apă

vaduva nicolae si rafaila viorel– în prezent, doar în satele Popeşti şi Ciocănari nu este apă, însă, anul acesta, se va rezolva această problemă şi acolo

Primarul Nicolae Văduva şi viceprimarul Viorel Rafailă formează, fără nicio îndoială, cel mai eficient Executiv local pe care l-a avut Măciuca. În cei 3 ani şi jumătate de când administrează comuna, cei doi liberali au realizat câteva investiţii extrem de importante, pe care nimeni înaintea lor nu a reuşit să le facă. Este şi cazul introducerii sistemului de alimentare cu apă, obiectiv finalizat recent.

Rugat să ne ofere câteva detalii despre acest proiect, primarul Nicolae Văduva ne-a precizat: „Proiectul este încheiat, avem deja peste 400 de gospodării racordate şi, sigur, continuăm. Este o investiţie cu care ne mândrim. În acest moment, reţeaua are o lungime de 24 de kilometri. Urmează ca, prin intermediul ADI APA Vâlcea, al APAVIL, să introducem şi canalizarea şi să extindem apa. La primăvară, vom relua lucrările. Avem apă în zona centrală a comunei, în Oveselu, Botorani – până sus, la pădure, în Bocşa, Măciuceni şi Zăvoieni – până la limita cu Stăneştiul. Nu au apă satele Popeşti şi Ciocănari, dar, cum spuneam, urmează să ne apucăm de lucrări şi acolo. Eu sper şi mă zbat ca, până în iunie-iulie, chiar şi cu forţe proprii, să avem deja apă la Popeşti, iar prin toamnă să rezolvăm şi cu Ciocănari”. Alesul PNL a menţionat că sistemul de apă din Măciuca este alimentat din două puţuri forate la adâncimi mari, de câteva sute de metri, iar acestea le-ar putea face faţă şi celorlalte două sate. „După cum ştiţi, la noi, în Măciuca, era o mare problemă cu apa. Se căra cu butoaiele din puţinele surse disponibile. Vara, se stătea la cozi la fântâni. Era ca la PECO, oamenii ajungeau să se certe între ei”, a mai spus primarul PNL Nicolae Văduva.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button