Administratie

Dumnezeu ocroteşte municipiul Drăgăşani. Până acum, COVID-19 a ocolit acest oraş

De când a început pandemia, inclusiv la Drăgăşani, s-au întors foarte mulţi cetăţeni din ţările nordice, dar şi din Anglia, Italia sau Franţa. Cu toate acestea, Dumnezeu a făcut ca localitatea să nu fie lovită de virusul ucigaş. Din contră, în acest oraş, până în prezent, nu s-a înregistrat nicio infectare cu noul coronavirus, iar viaţa decurge aproape normal. Spunem acest lucru deoarece, chiar dacă nu se simte nicio ameninţare, lumea trebuie, totuşi, să respecte regulile impuse de autorităţi. Administraţia publică locală este şi ea vigilentă şi continuă să ia măsuri în vederea reducerii riscului de apariţie şi răspândire a COVID-19.

Proiectele de modernizare a localităţii au continuat pe timpul pandemiei

În paralel, continuă şi lucrările de modernizare începute înainte de pandemie. În prezent, se acţionează pe Strada Regele Ferdinand, spre Suteşti, dar şi în alte zone. După asfaltarea căii de acces, se recondiţionează trotuarele şi se construiesc rigole. Cristian Nedelcu, primarul municipiului Drăgăşani, ne-a oferit câteva detalii importante. „Pe partea stângă, s-a realizat un kilometru e trotuar, dintr-un total de 2,8. Pe dreapta, vom avea şi rigolă betonată, pentru preluarea apelor care se scurg de pe deal. Obiectivul nostru este ca, la începutul verii, să încheiem această acţiune. În această perioadă, avem în execuţie şi parcările, în zona centrală, a Bisericii „Sf. Gheorghe”, din Cartierul Trandafirilor. Este un proiect început prin toamnă şi vizează amenajarea a peste 4.000 de metri pătraţi de parcări. Vorbim de aproximativ 200 de locuri pentru autoturisme. Se intervine şi în zona Şcolii Tudor Vladimirescu, inclusiv la spaţiile verzi şi alei. Zilele acestea, asfaltăm şi aici. La solicitarea oamenilor, la Rahova şi nu numai, am făcut pergole la intrările în blocuri. Unde a fost posibil, s-au mai pus pavele, bănci, în aşa fel încât aspectul să fie cât mai frumos şi pe placul cetăţenilor. Acum, punem o mie de trandafiri căţărători şi să vedem ce alte plante putem lua de la Serele Drăgăşani, unde, pe o suprafaţă de 3 hectare şi jumătate, avem producţie proprie. Avem nu doar flori, ci şi arbuşti, brazi ş.a.m.d.”, a precizat edilul, cu menţiunea că multe dintre acţiunile amintite se încadrează şi în planul de pregătire a oraşului pentru perioada de după încetarea stării de urgenţă.

Oraşul, pregătit pentru relaxarea de după 15 mai

Primarul Cristian Nedelcu a adăugat că, tot în ideea mult aşteptatei relaxări, care va începe pe 15 mai, s-a pregătit şi Parcul Batca. „Acum două luni, când s-au închis parcuri şi nu numai, existau anumite informaţii despre acest păcătos de virus. Acum, avem altele şi ştim că, dacă purtăm măşti şi păstrăm distanţa faţă de celelalte persoane, nu există nici un pericol. Aşadar, putem să ne plimbăm prin parcuri. Nu avem de ce să nu-i lăsăm pe oameni să iasă să facă mişcare. Dar, revenind, chiar şi cu această pandemie, întreţinerea parcului s-a făcut şi se va deschide şi acesta. La fel, baza sportivă, unde copiii se duceau să-şi facă antrenamentele”, a completat primarul oraşului. În acelaşi context, Cristian Nedelcu a mai spus că, anul acesta, tradiţionalul festival naţional de muzică şi dans BATCA nu se va mai organiza.

Sprijinul promis de Guvern pentru elevi, aşteptat şi la Drăgăşani

„Sunt evenimente care, momentan, nu pot fi desfăşurate şi ne gândim cum altfel am putea marca anumite momente, reprezentative pentru comunitatea din Drăgăşani. M-aţi întrebat şi de copiii care nu au Internet sau tablete şi nu pot participa la cursurile online din această cauză. Pe plan local, avem în jur de 330 de cazuri, din aproape 4.400 de elevi şi preşcolari. Nu toţi sunt din Drăgăşani, ci şi din localităţi apropiate, dar nu asta este relevant. Guvernul a anunţat că va aloca fonduri pentru rezolvarea acestei probleme. Aşteptăm aceste măsuri şi, sigur, în situaţia în care acestea nu rezolvă integral problema, vom interveni pe plan local. Ca o părere personală, dacă vreţi, această şcoală online nu-i ajută prea mult pe elevi. Decât nimic, este bine şi aşa, dar cred că, pentru toamnă, trebuie gândite alte soluţii, bineînţeles, cu respectarea regulilor care se vor impune la acest moment. Dar poate dă Dumnezeu şi scăpăm de acest COVID-19!”, a mai transmis edilul, convins că nu trebuie să se renunţe la învăţământul clasic. Referindu-se la proiectele cu fonduri europene şi locale privind modernizarea, dotarea şi extinderea spitalului, asfaltarea drumurilor şi recondiţionarea unităţilor de învăţământ, Nedelcu a făcut cunoscut că toate sunt în grafic şi nu întâmpină probleme. (va urma)

 

 

Articole Similare

Back to top button