Acasă Diverse De la plus 6, la minus 7! SCM a pierdut și în...

De la plus 6, la minus 7! SCM a pierdut și în Germania, dar păstrează șanse la calificarea în sferturile EHF European League

571
0

Duminică, 22 ianuarie, SCM Rm. Vâlcea a disputat al treilea meci din grupele EHF European League. A fost a doua deplasare consecutivă. După Paris, ”municipalele” au ajuns la Nordhausen, în Germania. Au întâlnit Thuringer, prima clasată din grupa D.

Meciul de la Nordhausen a început perfect pentru Vâlcea, care, în doar patru minute, și-a asigurat un avantaj de trei goluri (0-3). Motiv pentru Herbert Muller, o mai veche cunoștință a iubitorilor handbalului din România, să ceară timp de odihnă. A venit răspunsul din partea elevelor sale, care au înscris pentru prima dată din 7 metri. Dar SCM și-a continuat recitalul. În minutul 12, handbalistele pregătite de Bent Dahl aveau șase goluri în față. Intevențiile lui Roch, golurile lui Glibko, greșelile adversarelor au condus către o astfel de diferență. Antrenorul gazdelor a cerut al doilea time out. Jocul echipei sale nu s-a schimbat. Thuringer a părut că nu poate face față trupei vâlcene.

Jocul a curs în favoarea formației vizitatoare timp de 20 de minute. Apoi, s-a produs un scurt circuit în tabăra roș-albastrelor. Vicelidera din campionatul Germaniei s-a apropiat tabelă, a pus presiune, a ”lucrat” la moralul adversarelor. Glibko și-a pierdut direcția, apărarea nu a mai funcționat, deși Dahl a cerut în repetate rânduri calm în defensivă, au apărut multe greșeli și astfel tot avantajul s-a evaporat pe final de repriză. În minutul 27 s-a consemnat prima egalitate a meciului. Tanebe a marcat pentru 16-16. De parcă lucrurile nu mergeau deja rău pentru SCM, De Jong a părăsit terenul accidentată. În minutul 28, după o ratare a Dariei Bucur 1-1 cu portarul advers, Lott a adus-o pe Thurringer pentru prima dată în avantaj. Alte două greșeli au făcut ca abisul să fie și mai adânc pentru Vâlcea. De la un avantaj de șase goluri, a ajuns să intre la vestiare, după 30 de minute, cu un dezavantaj de trei goluri. 19-16 a fost la pauză.

Repriza secundă nu a adus nimic bun pentru SCM. Băcăoanu a primit cartonaș roșu după a treia eliminare de două minute (încă din minutul 31), iar gazdele au continuat să se distanțeze. Și-au asigurat un avantaj liniștitor și nu au făcut greșeala Vâlcii, să-i permită să spere într-o revenire, așa cum s-a întâmplat invers, în primul mitan. Thuringer a marcat în repriza a doua la fel ca și în prima: 19 goluri. A ajuns la un total de 38 de goluri. Vâlcea s-a oprit la 31. Confruntarea s-a terminat, așadar, la scorul de 38-31 pentru handbalistele antrenate de Herbert Muller. Lott a fost cea mai bună marcatoare a formației câștigătoare, cu 9 goluri. Au mai punctat, pentru Thuringer: Jakubisova (6), Reichert (6), Hendrikse (5), Matthijs (4), Tanabe (4), Niederwieser (2), Ronningen (1) și Lundrgreen (1).

Pentru SCM au înscris: Glibko (9), Elghaoui (5), Hansson (4), Asanin (3), Fujita (2), Bucur (2), De Jong (2), Levchenko (2), Ianași (1), Coman (1).

În ciuda înfrângerii, SCM rămâne în grafic pentru locul 2 în grupă, care duce în sferturi, cu atât mai mult cu cât echipa care îi este, teoretic, adversară în lupta pentru poziția secundă, Paris 92, a pierdut și ea, surprinzător, pe terenul ultimele clasate, Praktiker VAC (scor 27-26 pentru gruparea ungară). Așadar, trei echipe au câte două puncte (SCM e pe locul 2 datorită golaverajului mai bun). Thuringer este calificată în sferturi după trei victorii în trei meciuri. În următoarea etapă vine la Vâlcea. Returul dintre formația română și cea germană va avea loc sâmbătă, 4 februarie, în Sala Traian.

Până atunci, SCM va mai disputa două meciuri în campionatul intern, miercuri, la Baia Mare, cu Minaur și luni, 30 ianuarie, la Galați. Cu succes în meciul următor, cu Minaur, roș-albastrele vor termina turul Ligii Florilor pe locul 4. Așadar, nimic nu e pierdut, pe niciun plan, în ciuda evoluțiilor și rezultatelor mai puțin convingătoare din ultimele partide.

FOTO: Facebook SCM Rm. Vâlcea – Handbal Feminin