Acasă Diverse De la ce vârstă putem cumpăra jucării bebelușilor?

De la ce vârstă putem cumpăra jucării bebelușilor?

49
0

De la ce vârstă putem cumpăra jucării bebelușilor?

Bebelușii sunt foarte receptivi la tot ce îi înconjoară, încă de când se află în burtica mamei în ultimele luni de sarcină. Chiar dacă activitățile lor principale sunt mâncatul și dormitul, nu trebuie să subestimăm capacitatea lor de a se dezvolta și de a învăța. Care să fie, oare, cea mai armonioasă modalitate pentru dezvoltarea unui bebeluș? Cu siguranță, joaca. Însă, trebuie să fim atenți la jucăriile pe care le cumpărăm. Să ne asigurăm că acestea sunt adecvate și nu prezintă niciun pericol pentru nou-născut, în primul rând. Iată, în rândurile ce urmează, idei de jucării pe care le poți cumpăra bebelușilor:

Jucării motrice

Acestea au fost create pentru a ajuta bebelușul să își dezvolte motricitatea fină, dar și cea grosieră, să deprindă coordonarea mână-ochi, trasul și împinsul obiectelor etc. În primele luni de viață, poți opta pentru jucării zornăitoare și jucării din materiale textile sigure pentru micuț, apoi de la 3 luni poți cumpăra și jucării din lemn sau silicon. Începând de la 6 luni sunt indicate jucăriile moi pe care le poate strânge în pumn, iar la 9 luni poți alege jucării ce pot fi trase și împinse. Vezi gama de jocuri motrice pentru bebeluși și copii de toate vârstele.

Jucării muzicale

Poți alege un carusel muzical pe care să îl agăți deasupra pătuțului. Cu cât este mai viu colorat, cu atât copilul va mai atras de acesta. Fii atent, însă, ca zgomotele produse de carusel să nu fie prea puternice, ci blânde și plăcute. Acestea îl vor liniști și îi vor atrage atenția atunci când va avea acest simț suficient de bine dezvoltat. În jurul vârstei de 6 luni, îi poți cumpăra jucării care imită diferite sunete din natură, cu note muzicale sau cântece.

Centre de activități

Centrele de activități sunt jucării complexe ce stimulează copilul din numeroase puncte de vedere, contribuie la dezvoltarea abilităților motrice, sociale, emoționale și cognitive. Atunci când trebuie să alegi un centru de activități pentru copilul tău, ține cont de vârsta lui, de dimensiunile centrului și de materialul din care este confecționat. Găsești o varietate de modele și de culori create special pentru buna dispoziție a copiilor și pentru dezvoltarea lor armonioasă.

Jucăriile potrivite, care îi trezesc copilului sentimente și impresii pozitive, îl sprijină în procesul său de dezvoltare. Vezi gama de jucării pentru bebeluși disponibilă pe, te asigurăm că jucăriile pe care le găsești pe site sunt pe toate gusturile și satisfac toate nevoile copiilor de la mic la mare.