Diverse

Daniel Demetrescu intră în cursa pentru şefia AJF

  • programul acestuia pentru dezvoltarea fotbalului judeţean este unul complex, care cuprinde o serie de măsuri ce vizează toate sectoarele de activitate

Pe 24 mai vor avea loc alegerile pentru funcţiile de conducere ale Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Constantin Pintilie, preşedintele AJF din ultimele trei mandate, nu va mai candida. În cursa pentru şefia forului fotbalistic judeţean va intra, în schimb, secretarul general Daniel Demetrescu, care activează în sfera fotbalului de aproape 25 de ani. „Zăpadă” este pregătit pentru a-şi asuma o mare responsabilitate. Are un program amplu, care vizează dezvoltarea fotbalului judeţean la toate nivelurile. Fostul arbitru de Liga I vine în faţa oamenilor de fotbal din Vâlcea cu promisiunea că va face tot ce este necesar pentru crearea unor noi baze sportive (iar primele demersuri au fost deja făcute), dezvoltarea celorlalte, eliminarea taxelor la nivel de copii şi juniori, organizarea Galei Fotbalului Vâlcean, acordarea unor burse celor mai talentaţi tineri jucători, crearea unui fond pentru ajutorarea jucătorilor care au suferit accidentări grave. De asemenea, se fac demersuri pentru ca toate echipele afiliate să nu mai plătească baremurile de arbitraj şi observare. Consiliul Judeţean Vâlcea a promis că va prelua această responsabilitate. În cele ce urmează, Daniel Demetrescu a încercat să cuprindă ceea ce şi-a propus să realizeze, în cazul în care va primi girul oamenilor de fotbal din judeţ.

„Candidatura mea la preşedinţia Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea este susţinută de o vastă experienţă administrativă şi managerială în domeniul sportiv. Iubesc fotbalul, iar atingerea performanţei şi excelenţei a fost un obiectiv personal care mi-a ghidat întreg parcursul profesional, obiectiv pe care îl voi urmări cu consecvenţă si la conducerea AJF Vâlcea.


La vârsta de 18 ani am făcut cursurile de arbitru si iată-mă la primul joc, primele emoţii: Forestierul Babeni-Electra Rm. Vâlcea (juniori A1 anul 1995).
De atunci am arbitrat peste 2000 de jocuri la toate nivelurile fotbalistice până în vara anului 2018. Am arbitrat la cel mai înalt nivel, Liga 1 (2007-2010) 33 de jocuri, Liga 2 (2004-2014) peste 200 de jocuri, Liga 3 (1999-2014) peste 300 jocuri, iar la nivel judeţean peste 1500 de jocuri (pentru că am iubit fotbalul judeţean cel mai mult: aici am învăţat, aici am progresat şi tot aici am învăţat să performez în arbitraj). A fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea…


Pe partea educaţională, am urmat studiile superioare la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (Facultatea de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole), Universitatea „Spiru Haret” din Rm. Vâlcea (Facultatea de Drept şi Administraţie Publică), Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (Master Ştiinţe Penale), iar în prezent sunt student în anul 2 la Universitatea din Piteşti (Facultatea de Ştiinţe, Educaţie Fizică şi Informatică – specializarea matematică) şi în anul I la Universitatea din Piteşti (Master Matematică Didactică).


Din punct de vedere profesional, mi-am propus să realizez lucruri şi să desfăşor activităţi tot în proximitatea sportului în general şi a fotbalului în particular.
Din 2001 până în prezent am activat în cadrul AJF Vâlcea pe aproape toate funcţiile: Secretar General (din 2007 până în prezent), secretar CJA Vâlcea (din 2009 până în prezent), preşedinte Comisia de Competiţii (2004-2006), Vicepreşedinte (2015). Mai puţin pe cea de Preşedinte.
Având în vedere tot ce am expus în aceste rânduri, experienţa pe care am dobândit-o şi proiectele pe care le propun, consider că am capacitatea de a da fotbalului tot ce mi-a oferit el până acum, din calitatea de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal, poziţie pentru care mi-am depus candidatura.

Candidatura la funcţia de preşedinte nu cred că ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni. Am pregătit-o în cel mai mic detaliu, după o analiză amănunţită şi detaliată a fotbalului din judeţul Vâlcea, fiind încurajat de cei din jur şi mai ales de conducătorii echipelor, pentru că AJF Vâlcea este o structură care la acest moment are nevoie de o administraţie mai eficientă, mai dinamică, mai aproape de practicile europene.
Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vâlcea are nevoie de o conducere care încurajează concurenţa, care promovează dialogul şi colaborarea, o administraţie credibilă, transparentă, care promovează valori simple ca „dragoste şi pasiunea pentru fotbal”, „orientarea către rezultate prin muncă”. Lumea din jurul nostru se schimbă alert, este într-o dinamică accelerată, antrenantă şi datorită inovaţiilor tehnologice şi digitale. În acest context, capacitatea fiecăruia de a inova şi de a se adapta la schimbare reprezintă factori de succes.

Organizarea şi dezvoltarea activităţii fotbalistice

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vâlcea trebuie să aibă un sediu modern, un sediu personalizat, care în acest moment, din cauza problemelor financiare, nu poate fi construit de la zero, urmând ca acest vis să fie realizat în timp.
În acelaşi timp, îmi doresc ca prin proiecte europene, sprijinul autorităţilor locale, prin FRF şi alte surse, cluburile comunelor şi oraşelor din judeţ să-şi poată îmbunătăţi bazele sportive, deoarece fără acestea copiii şi tinerii nu au o motivaţie foarte mare să vină la fotbal.


Vom întreprinde demersuri pe lângă conducerea judeţului, ca începând cu ediţia de campionat 2019-2020 indemnizaţiile de arbitraj şi observare să fie achitate de Consiliul Judeţean Vâlcea.
AJF Vâlcea are 58 echipe de seniori, organizate pe trei ligi, respectiv:
Superliga (12 echipe)
Liga a IV-a : Seria Nord (12 echipe), Seria Sud (9 echipe)
Liga a V-a: Seria Nord (12 echipe), Seria Sud (13 echipe)


Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vâlcea trebuie să se implice alături de autorităţile locale prin lansarea de proiecte de dezvoltare a infrastructurii sportive, fie că e vorba de refacerea vechilor terenuri, fie a altora noi.
În vederea obţinerii statutului de gazdă a Campionatului European de Fotbal Euro 2020, Guvernul României s-a angajat ca până în anul 2020 să construiască sau să reabiliteze 400 de facilităţi pentru fotbal, ceea ce înseamnă terenuri de antrenament şi stadioane cu tribune.
În acest sens, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vâlcea, prin elaborarea unor proiecte împreună cu autorităţile locale, judeţene şi naţionale şi cu Federaţia Română de Fotbal poate beneficia de construirea sau de reabilitarea unor baze sportive din judeţul nostru.

În judeţul Vâlcea, în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal şi cu ajutorul autorităţilor locale din Horezu, Râmnicu Vâlcea şi Băile Olăneşti, vor fi construite 3 terenuri sintetice de dimensiuni normale.


Vom colabora cu organele locale/judeţene şi cu Federaţia Română de Fotbal pentru a putea beneficia de cât mai multe proiecte în vederea extinderii bazelor sportive.

AJF Vâlcea intenţionează ca începând cu sezonul 2019-2020, pe toată perioada mandatului meu, să acorde premiul Fair-Play fiecărei echipe (având cel mai mic punctaj) din Superligă, Liga a IV-a şi Liga a V-a, constând în sume de bani, echipament, dotări bază sportivă, etc.
Punctajul: 1 pct. – cartonaş galben, 3 pct. – cartonaş roşu, 5 pct. – părăsirea terenului (jucători mai puţin de 7), 10 pct. – neprezentarea la joc.
Pe toata durata mandatului intenţionez să organizez, la sfârşitul fiecărui an, Gala Fotbalului Judeţean, în care o să fie premiaţi echipe, sportivi, antrenori, arbitri, etc.

Copii şi juniori

La nivelul copiilor şi juniorilor activează 66 de echipe în cadrul AJF, care participă în umătoarele competiţii:
Juniori A1: 14 echipe
Juniori U15: 12 echipe
Juniori U13: 14 echipe
Juniori U11: 14 echipe
Trofeul Gheorghe Ola: 8 echipe
Trofeul Gheorghe Ene: 4 echipe

Ne propunem:

Înfiinţarea unui program la nivel de AJF, numit „Copiii sunt viitorul”, prin care baremurile de arbitraj la jocurile de copii şi juniori să fie suportate de AJF Vâlcea, în colaborare cu FRF.
Taxele pentru legitimare, transfer şi viza anuală AJF pentru copii şi juniori să fie eliminate.
Prin eliminarea acestor taxe venim în sprijinul cluburilor şi asociaţiilor sportive cu echipe de copii şi juniori şi nu numai.
Acordarea a 2 burse anuale pentru cei mai buni juniori din mediul rural, burse care se vor numi: Traian Popa şi Bogdan Medrea;
Site-ul AJF Vâlcea va fi mereu actualizat în ceea ce priveşte rezultatele şi calendarul competiţional aferente activităţii copiilor şi a juniorilor.
La finalul competiţiilor, ocupantele locurilor 1-3 vor fi premiate (diploma, cupe, medalii şi articole promoţionale).
În pauza competiţională dintre tur si retur (decembrie-martie) vom organiza în sala turnee pentru copii şi juniori.
Cu sprijinul ISJ Valcea doresc implementarea unui program pentru dezvoltarea fotbalului feminin (iniţial la nivel de junioare) prin organizarea unor triale şi jocuri între echipe formate la nivelul şcolilor gimnaziale/liceelor.

Comisia Judeţeană de Arbitri

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vâlcea nu va suporta cheltuieli cu CJA Vâlcea, deoarece Comisia Judeţeană de Arbitri Vâlcea este o comisie independentă financiar, pe durata mandatului.
AJF Vâlcea împreună cu CJA Vâlcea vor lua măsuri ca meciurile din Superliga să fie filmate, începând cu ediţia de campionat 2019-2020.
Iată mai jos câteva direcţii de dezvoltare a activităţii de arbitraj în judeţul Vâlcea:

  • atragere tinerilor cu un anumit profil educaţional şi psihologic către arbitraj;
  • identificarea arbitrilor talentaţi, pregătirea şi promovarea acestora;
  • creşterea permanentă a calităţii arbitrajelor.
    Arbitrii vor beneficia de:
  • cursuri specializate
  • ore de practică în cadrul unor meciuri şcoală/copii şi juniori
  • şedinţe de evaluare video pe situaţii reale.
  • arbitrii debutanţi vor fi observaţi şi la jocurile de copii şi juniori
  • cursul de arbitraj va fi gratuit (suportat de CJA Vâlcea).
    În acest sens vom dezvolta un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Vâlcea în vederea informări elevilor despre activităţile de arbitraj.

Concluzii

DORESC, ca preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea, să dau posibilitatea celor implicaţi să-şi expună opinia, cu precizarea că voi accepta orice sfat care ar putea ajuta la dezvoltarea fotbalului judeţean. Obiectivele programului, la care eu m-am gândit, le redau, pe scurt în rândurile următoare:

  • renovarea sediului AJF Vâlcea;
  • „îngheţarea” taxelor, cotizaţiilor şi vizelor la nivelul anului 2019 pe toată durata mandatului;
  • filmarea jocurilor din Superliga şi a celor mai importante jocuri din Liga a IV-a, a V-a;
  • eliminarea baremurilor de arbitraj, a taxelor pentru legitimare, transfer, înscriere în campionat şi viză anuală AJF pentru copii şi juniori (prin programul „Copiii sunt viitorul”);
  • organizarea de cursuri de specialitate (educare şi formare) pentru antrenori, arbitri cât şi pentru conducătorii de cluburi;
  • implementarea de proiecte FRF-AJF împreună cu autorităţile locale şi judeţene pentru dezvoltarea şi modernizare infrastructurii existente în judeţul Vâlcea;
  • reorganizarea AJF Vâlcea la toate nivelurile, pentru o nouă imagine şi încredere reciprocă;
  • organizarea, la sfârşitul fiecărui an, a Galei Fotbalului Judeţean;
  • crearea unui fond pentru ajutorarea jucătorilor care au suferit accidentări grave la jocuri sau antrenamente;
  • crearea unei baze de date care va cuprinde toţi jucătorii care se pot legitima în afara perioadelor de transfer (cei ce pot fi asimilaţi ca noi legitimaţi sau jucători non-amatori cu contractele expirate/reziliate, etc…), astfel încât membrii afiliaţi să poată să îşi întărească loturile de jucători chiar şi în timpul campionatului;
  • micşorarea perioadei după care un jucător poate fi asimilat ca nou legitimat de la 2 ani la 1 an;
  • acordarea a 2 burse anuale pentru cei mai buni juniori din mediul rural, burse care se vor numi: Traian Popa şi Bogdan Medrea;
  • în pauza competiţională dintre tur şi retur (decembrie-martie) vom organiza în sala turnee pentru copii şi juniori precum şi unul pentru seniori.
  • Comisiile de Disciplină, de Apel şi de Statutul Jucătorilor, consider că trebuie să fie independente, formate din oameni cu vastă experienţă în lumea fotbalului. Susţin îmbunătăţirea regulamentului comisiilor pentru a le face cât mai puţin interpretabile şi asigur transparenţa în aceste domenii;
  • implicarea în atragerea de sponsori şi parteneri;
  • premierea echipelor clasate pe locurile 1-3 (seniori, copii şi juniori);
  • declanşarea unei campanii de promovare şi sprijinire a tinerelor care doresc să joace fotbal;
  • cu sprijinul autorităţilor publice locale, voi milita pentru înfiinţarea de noi cluburi/asociaţii sportive în localităţile unde fotbalul nu este practicat la nivel organizat.
    Pe parcursul activităţii desfăşurate până acum, pot spune că am colaborat excelent cu mulţi oameni din lumea fotbalului şi sportului, pe care mi-ar plăcea să-i regăsesc printre susţinătorii acestui proiect.
    Vreau să am alături de mine oameni pasionaţi, obişnuiţi să fie cei mai buni şi să-şi dorească în permanenţă victoria, oameni obişnuiţi să-şi exprime liber diferenţele de opinie, să dezbată orice problemă pentru ca, mai apoi, soluţia odată identificată, să-şi asume responsabilităţile cuvenite şi să acţioneze cu precizie.


Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button