Fără categoriePolitica

Dacă trece la ALDE, Remus Grigorescu va fi cel puţin viceprimar al Râmnicului

Grigorescu Remus06Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin şi Daniel Chiţoiu nu par afectaţi de plecarea lui Dan Niţu din ALDE şi reacţionează ca şi când s-ar fi aşteptat să se întâmple aşa ceva. Cu siguranţă că cei trei reprezentanţi de la vârful partidului au foarte multe informaţii şi le-au cântărit cu mare atenţie.

Şi, ce-i drept, ALDE nu începe şi nici nu se termină cu Dan Niţu. Prin tot ceea ce a făcut în ultimele zile, fostul senator nu a reuşit decât să-l „resusciteze” pe Cristi Buican, care, după percheziţiile DNA la Consiliul Judeţean Vâlcea, începerea urmăririi penale împotriva omului său, Gică Păsat şi desemnarea unui candidat de paie în lupta pentru Primăria Râmnicului, pierduse cam orice şansă să câştige alegerile. Prin laşitatea şi foarte multele sale puncte slabe, Niţu l-a reintrodus în joc pe omul din cauza căruia a părăsit PNL. Dar revenind la ALDE, informaţiile pe care le-am primit zilele acestea arată că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu are un sondaj de opinie realizat la Rm. Vâlcea, iar Remus Grigorescu este cotat cu 22 % şanse să fie ales primar. Asta înseamnă că, în condiţiile în care fostul prefect va trece la ALDE, va avea o şansă incredibilă. În cel mai rău caz, adică în condiţiile în care Gutău sau Romeo vor câştiga alegerile, Remus Grigorescu va putea negocia şi opta pentru o funcţie de viceprimar. ALDE ar mai câştiga şi 3-5 mandate de consilieri municipali.

Remus Grigorescu nu este singurul social-democrat despre care se spune că va pleca la ALDE. Adrian Buşu, Dumitru Lovin şi alţi câţiva consilieri doresc, de asemenea, să se înscrie în partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi de Daniel Constantin. Se pare însă că 3-4 inşi din echipa rămasă la ALDE Vâlcea după dezertarea lui Dan Niţu se opune venirii prea multor social-democraţi şi au ameninţat conducerea de la Bucureşti că vor părăsi şi ei partidul. Aceştia le reproşează outsiderilor că, de-a lungul timpului, ar fi avut o atitudine ostilă faţă de PC, dar în realitate se tem că le vor lua funcţiile. Păi, dacă gândesc aşa şi asta le e temerea, mai bine să plece de acum.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button