Baschet

Cristi Achim se bate cu turcii în FIBA Europe Cup

* în optimile de finală ale acestei competiţii, CSM Oradea, echipa pe care tehnicianul vâlcean o antrenează, va înfrunta formaţia Muratbey Usak Sportif

După un parcurs mediu spre bun în primul sezon din Liga Campionilor, cu echipa CSM Oradea, antrenorul vâlcean Cristian Achim îşi va conduce în continuare elevii într-o altă competiţie europeană. Aşa cum se cunoaşte, prin prisma locului 6 ocupat în Grupa B din Liga Campionilor, bihorenii au fost „retrogradaţi” în FIBA Europe Cup, acolo unde vor participa direct în faza optimilor de finală.

Primul meci se joacă miercurea aceasta, de la ora 18.15, la Oradea

Conform tragerii la sorţi, campioana României en-titre de baschet masculin va înfrunta formaţia turcă Muratbey Usak Sportif. Calificarea în sferturile competiţiei se va decide în dublă manşă, primul meci urmând a avea loc în această săptămână, mai precis miercuri, 8 februarie, de la ora 18.15, în Sala „Antonio Alexe”, din Oradea. Partida va fi transmisă LIVE de DigiSport. Returul este programat peste exact două săptămâni, adică miercuri, 22 februarie, de la ora 20.30, în Turcia.
Echipa Muratbey Usak Sportif a participat, de asemenea, în Liga Campionilor, unde s-a clasat, ca şi CSM Oradea, tot pe locul 6, dar în Grupa C. Turcii au fost întrecuţi de Lyon Villeurbane (Franţa), Neptunas Klaipeda (Lituania), Ewe Baskets Oldenburg (Germania), PAOK BC Salonic (Grecia) şi BK Ventspils (Letonia). „Otomanii” au fost superiori doar echipelor Openjobmetis Varese (Italia) şi Rosa Radom (Polonia). Spre deosebire de CSM Oradea, care a terminat sezonul cu şase victorii şi opt înfrângeri, Muratbey Usak Sportif a obţinut doar cinci succese şi a pierdut celelalte nouă meciuri. Altfel, interesant este faptul că, în tururile preliminare ale Ligii Campionilor, turcii au eliminat din competiţie o altă formaţie din România, „U” BT Cluj-Napoca, în faţa căreia au obţinut două victorii: 93-90, pe teren propriu, şi 85-66, în Ardeal.
În acest moment, viitoarea adversară a campioanei României are un parcurs sub aşteptări în campionatul intern al Turciei, unde ocupă doar locul 14 (din 16), în timp ce orădenii se află pe 5 (din 11), în Liga Naţională de baschet masculin. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button