Acasă Eveniment Comuna Costeşti, la ceas de sărbătoare. Se împlinesc 510 ani de atestare...

Comuna Costeşti, la ceas de sărbătoare. Se împlinesc 510 ani de atestare documentară. Nicolae Datcu şi Alex de la Orăştie vor urca pe scena, la Stog

144
0

Sâmbătă, 8 octombrie, se va desfăşura cea de-a XV-a ediţie a Zilei Comunei Costeşti denumită, simbolic, ”La Obârşie, la Izvoare”. Evenimentul are loc cu doar trei zile înaintea împlinirii a 510 ani de atestare documentară a localităţii. Pe 11 octombrie 1512 a fost ”emis” certificatul de naştere al localităţii. Hrisovul a fost scris de Neagoe Basarab. Manifestările prilejuite de această sărbătoare au început deja din 3 octombrie. Au fost programate competiţii sportive sub egida Cupei ”Matei Basarab”, domnitorul Ţării Româneşti, care îşi doarme somnul de veci la Mănăstirea Arnota, pe care a ctitorit-o. S-au împlinit 368 de ani de la moartea acestuia. Primăria şi Consiliul Local Costeşti, Căminul Cultural Constantin Popian, Biblioteca Publică ”General Nicolae Ciobanu” şi Școala Gimnazială Ferigile s-au ocupat de bunul mers al turneelor de tenis de masă şi fotbal.
Ziua de sâmbătă, 8 octombrie, debutează cu un moment emoţionant. Primarul Toma Peştereanu va premia cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, în semn de apreciere pentru devotamentul în viaţa de cuplu, un cadou pentru nunta de aur. Ceremonia va avea loc la Biserica Costeşti, de la ora 11.00. Va fi urmată de un program artistic. Pe scena din Islazul Stog, începând cu ora 16.00, vor urca Mirel Stoica Band, Ansamblul Floricica, ansamblul ”Căluşerii din Răşinari”, dar şi grupul de dansuri „Domniţele”, împreună cu Ansamblul ”Floricica”. E un spectacol de neratat. La Ziua Comunei Costeşti vor cânta şi doi artişti cunoscuţi şi apreciaţi pe plan naţional, Nicolae Datcu şi Alex de la Orăştie. Nu vor lipsi din meniu micii, răcoritoarele, un mic parc de distracţii pentru copii şi toate ingredientele unei petreceri câmpeneşti.