Acasă Auto-Moto Ce cauciucuri de vară și de iarnă poți alege pentru autovehiculul tău?

Ce cauciucuri de vară și de iarnă poți alege pentru autovehiculul tău?

114
0

Cauciucurile de vară sau de iarnă să demonstreze rezistență, fiabilitate, să se comporte excelent pe carosabil umed sau uscat, iar proprietățile lor diferă în funcție de anotimp. Anvelopele de diferite dimensiuni suntcomercializate în funcție de anotimpul în care vor fi folosite: vara sau iarna.

În plus, există anvelope all-season care pot fi în principiu utilizate pe tot parcursul anului. Acest gen de anvelope universale nu este totuși recomandat pentru călătorii lungi, în iernile cu vreme aspră și zăpezi abundente și nici vara, la temperaturi extreme.

De aceea, pentru a optimiza calitățile autoturismului tău, este recomandat să ai un set de anvelope de vară și unele de iarnă, pe care să le poți schimba o dată cu trecerea la noul sezon.

Achizițiaunor cauciucuri de vară sau de iarnă se poate face inclusiv online, cunoscând dimensiunile exacte.Trebuie să știi care este lățimea, înălțimea, diametrul radial, dar și ce indici de sarcină și viteză vor avea anvelopele pe care le alegi. Magazinele online care comercializează anvelope au o ofertă variată de cauciucuri de diferite dimensiuni, la prețuri avantajoase, de la cei mai buni fabricanți în domeniu.

Cauciucurile cu dimensiunea 245 45 R17 sunt destul de des întâlnite, numeroase vehicule fiind dotate cu astfel de pneuri. Dimensiunile acestor cauciucuri 245 45 r17 sunt simplu de identificat, fiind inscripționate pe flancul anvelopei, sau pot fi aflate răsfoind cartea tehnică a mașinii. 245 reprezintă lățimea flancului anvelopei, măsurat în mm, 45 este raportul de înălțime( exprimat în procente) iar R17 reprezintă diametrul anvelopei, exprimat în inch. R înseamnă radial, iar cauciucurile care au mențiunea R sunt construite în acest mod.

Alți doi parametri constructivi necesari de știut pentru achiziția unor anvelope de vară sau iarnă sunt indicii de sarcină și de viteză. Indicele de sarcină arată gradul de încărcare maxim al anvelopei adică practic ce greutate totală pot suporta cele 4 cauciucuri, exprimată în kilograme.

 

Se pot monta pe vehicul și anvelope 245 45 r17 care au indicele de sarcină mai mic decât cel recomandat de producător, dar nu trebuie depășită sarcina maximă indicată. Există anvelope care suportă încărcături mai mari, cele ranforsate, pe care apare mențiunea XL, adică extra load.

Un cauciuc ranforsat este rezistent și fiabil și poate fi utilizate pe drumuri accidentate și denivelări.Indicele de viteză este de obicei notat cu o literă și arată la ce viteză maximă pot circula vehiculele care au cauciucuri de anumite dimensiuni, când suportă greutatea maximă arătată de indicele de sarcină.

Clasa eficienței consumului de combustibil și clasa de aderență la suprafețe umede sunt alte două caracteristici pe care merită să le iei în considerare atunci când comanzi anvelope online.

Anvelope de iarnă  245 45 r17

În sezonul rece, temperaturile scad iar carosabilul devine alunecos, fiind acoperit cu gheață sau zăpadă. Un set de anvelope iarna 245 45 r17 special construit pentru vremea rece va rezista temperaturilor negative, va rula eficient pe strat de zăpadă sau în condiții de polei. Banda de rulare este adaptată condiților meteo nefavorabile, canelurile ajută la deplasarea prin zone acoperite cu apă și noroi iar aderența este sporită, pentru a asigura controlul în situații de derapaj pe carosabilul alunecos. Cauciucurile de iarnă trebuie să ofere siguranța manevrelor și un control deplin al frânării pentru a evita accidente și derapaje în condiții grele de iarnă.

Cele mai cunoscute și apreciate modele de pneuri 245 45 r17 iarna sunt Nokian Snowproof, Dunlop Winter Sport, Continental, Michelin Pilot Alpin, cauciucuri Pirelli.

Anvelope de vară 245 45 r17

Pneurile pentru vară sunt fabricate din cauciuc de calitate, special îmbogățit cu compuși care asigură rularea la temperaturi ridicate, pe asfaltul încins. Aderența la suprafețe umede este un factor important atunci când șofezi vara, pe vreme schimbătoare. Ploile torențiale acoperă carosabilul cu apă, oferind prilej de derapaj și acvaplanare, de aceea este foarte important să dotezi autoturismul cu cauciucuri solide pentru vară.

Modelele de anvelope 245 45 R17 sunt atent testate de producători, pentru a oferi siguranță în trafic, manevrabilitate și performanțe ridicate, în condițiile anotimpului călduros.

Cele mai cunoscute  pneuri de vară cu dimensiunile  245 45 R17 sunt : Radar Dimax, Nokian Powerproof, cauciucuri Pirelli Cinturato, Continental Premium, GoodyearEagle, Michelin Primacy.